Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Kansainvälistä sosiaalityön päivää vietetään 16.3.2021. Juhlapäivä on vuosittain maaliskuun kolmas tiistai. Tällä kertaa kansainvälisenä teemana on Ubuntu: Minä olen, koska me olemme – Vahvistetaan sosiaalista solidaarisuutta ja maailmanlaajuista yhteyttä. Ubuntu on Etelä-Afrikan alkuperäiskansojen käsite, joka kuvastaa kaikkien kansojen ja niiden ympäristöjen yhteen liittämistä ja sopii siten hyvin sosiaalityön näkemykseen.

Päivä tuo näkyviin tempauksin, juhlallisuuksin ja keskustelunavauksin tärkeää ihmisoikeustyötä tekevät sosiaalialan ammattilaiset. He ovat yhteiskunnallisesti merkittävä joukko ammattilaisia, joiden työ edistää yhteiskuntarauhaa, vähentää syrjäytymistä sekä lisää hyvinvointia ja osallisuutta. Sosiaalialan ammattilaisten työn perustana on paitsi lainsäädäntö myös vahva ammattietiikka.

Talentian jäsenille suklaata juhlapäivän kunniaksi

Talentia on perinteisesti tarjonnut jäsenilleen kakkua kansainvälisenä sosiaalityön päivänä. Koronapandemian takia Talentian jäsenet saavat tällä kertaa omaan puhelinnumeroonsa Ärräkoodin, jolla voi lunastaa R-kioskilta sosiaalityön päivän kunniaksi Fazerin suklaapatukan (Kismet tai Fazerin suklaapatukoista joko Maitosuklaa, Vadelmajogurtti, Fazerina, Fazermint tai Geisha).

Ärräkoodi on voimassa 16.6. asti. Jos et voi lunastaa koodia itse, voit antaa sen eteenpäin esimerkiksi perheenjäsenellesi.

Koodi lähetetään 16.3. kaikille jäsenille tekstiviestitse. Jotta viesti saapuisi perille, täytyy puhelinnumero olla jäsentiedoissa oikein. Emme lähetä koodeja jälkikäteen, jos jäsentiedot ovat olleet väärin. Omat jäsentiedot voi tarkistaa talentia.fi-sivustoon pankkitunnuksin kirjautumalla.

Sosiaalityön päivän infopaketin voi tilata työpaikalle osoitteesta talentia.fi/tyopaikkapaketti. Paketti sisältää Talentian työpaikkatelineen jäsenetuesitteineen sekä kynän ja näytelehden, ja mikä parasta, nopeimmat tilaajat saavat “Sosiaalialalla ja ylpeä siitä” – pipon. Lisäksi kaikki sosiaalityön päivänä Talentian jäseniksi liittyvät saavat Marimekon kukkaron.

Juhlitaan yhdessä sosiaalialaa

Päivän aikana sosiaalialan ammattilaiset, tutkijat ja kehittäjät ympäri maailman virittävät keskustelua Twitterissä #wswd tai #wswd2021 vuosittain vaihtuvien ajankohtaisteemojen ympäriltä tuoden siihen sosiaalityön näkökulmaa. Tutustu muiden maiden juhlintaan ja lähetä vaikkapa omat terveisesi päivän vietosta tapahtuman Facebook-sivulla.

 

Lataa ohesta päivän kuva, joka sopii Facebookiin ja Instagramiin.

 

 

 

Hanki Facebookissa sosiaalityön päivän kehykset profiilikuvaasi. Tee se näin: 1) Mene omaan FB-profiiliisi 2) Valitse ”Muokkaa profiilia” 3)Muokkaa profiilikuvaa 4)Lisää kehys 5)Laita Hae kehyksiä -hakukenttään ”World Social Work Day 2021” ja klikkaa sitä, kun löydät ja lopuksi paina Käytä profiilikuvana

Sosiaalityön päivän historia

Tutustu
Jaa sivu