Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Kansainvälistä sosiaalityön päivää vietetään 15.3.2022. Juhlapäivä on vuosittain maaliskuun kolmas tiistai. Päivän teemana on ”Rakennamme uutta ekososiaalista maailmaa: pidämme kaikki mukana.”

Päivä tuo näkyviin tempauksin, juhlallisuuksin ja keskustelunavauksin tärkeää ihmisoikeustyötä tekevät sosiaalialan ammattilaiset. He ovat yhteiskunnallisesti merkittävä joukko ammattilaisia, joiden työ edistää yhteiskuntarauhaa, vähentää syrjäytymistä sekä lisää hyvinvointia ja osallisuutta. Sosiaalialan ammattilaisten työn perustana on paitsi lainsäädäntö myös vahva ammattietiikka.

Talentia tarjoaa kakkua juhlapäivän kunniaksi

Talentia tarjoaa päivän kunniaksi talentialaisten työpaikoilla kakkukahvit ja haluaa erityisesti muistaa niitä jäseniä, joilla ei ole mahdollisuutta etätyöhön. Kakkuhetki voidaan järjestää kuitenkin myöhemmin, viimeistään 31.5. mennessä, mikäli se on koronatilanteen vuoksi tärkeää.

Tapahtumaan ilmoittautui 1200 työyhteisöä. Olemme olleet yhteydessä kaikkiin sähköpostitse. Työpaikkapaketit on postitettu viikolla 8.

Opiskelijoille suklaata

Kun työpaikoilla juodaan kakkukahvit, tarjoaa Talentia opiskelijoilleen suklaata sosiaalityön päivän juhlintaan. Opiskelijajäsenet saavat ärräkoodin, jolla voi lunastaa Fazerin suklaapatukan tai Kismetin.

Jaa kuva Instagramissa kansainvälisen sosiaalityön päivän juhlinnasta 15.3.2022 ja tägää postaukseen @talentianopiskelijatoiminta niin olet mukana Finnish Design Shopin lahjakortin arvonnassa!

Juhlitaan yhdessä sosiaalialaa

Juhlapäivänä on hyvä idea nostaa esiin päivää ja sosiaalialan työtä somessa sekä vinkata päivästä ja sen juhlallisuuksista omalle aluemedialle.

Päivä on myös mainio tilaisuus kutsua kollega jäseneksi alan ammattilaisten yhteiseen ammattijärjestöön Talentiaan. Sosiaalityön päivänä Talentiaan liittyneet ja työttömyyskassa Erkoon liittyneet saavat kiitokseksi 30 euron Superlahjakortin ja opiskelijajäseniksi liittyneitä muistetaan Marimekon hienolla kukkarolla.

Päivän aikana sosiaalialan ammattilaiset, tutkijat ja kehittäjät ympäri maailman virittävät keskustelua Twitterissä #wswd vuosittain vaihtuvien ajankohtaisteemojen ympäriltä tuoden siihen sosiaalityön näkökulmaa.

Voit myös ladata tämän vuoden sosiaalityön päivän suomenkielisen julisteen, jonka on teettänyt kansainvälinen sosiaalityöntekijäjärjestö IFSW:  Kansainvälisen sosiaalityön päivän 2022 juliste

Tutustu muiden maiden juhlintaan ja lähetä vaikkapa omat terveisesi päivän vietosta tapahtuman Facebook-sivulla.

Sosiaalityön päivän historia

Tutustu
Jaa sivu