Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Kansainvälistä sosiaalityön päivää vietetään vuosittain maaliskuun kolmas tiistai. Viimeksi päivä oli 15.3.2022, jolloin päivän teemana oli ”Rakennamme uutta ekososiaalista maailmaa: pidämme kaikki mukana.”

Päivä tuo näkyviin tempauksin, juhlallisuuksin ja keskustelunavauksin tärkeää ihmisoikeustyötä tekevät sosiaalialan ammattilaiset. He ovat yhteiskunnallisesti merkittävä joukko ammattilaisia, joiden työ edistää yhteiskuntarauhaa, vähentää syrjäytymistä sekä lisää hyvinvointia ja osallisuutta. Sosiaalialan ammattilaisten työn perustana on paitsi lainsäädäntö myös vahva ammattietiikka.

Talentia tarjoaa kakkua juhlapäivän kunniaksi

Talentia on perinteisesti tarjonnut talentialaisten työpaikoilla kakkukahvit päivän kunniaksi. Viimeksi kakkukahvit nautittiin 1200 työyhteisössä.

Opiskelijoille suklaata

Kun työpaikoilla juodaan kakkukahvit, tarjoaa Talentia opiskelijoilleen suklaata sosiaalityön päivän juhlintaan. Vuonna 2022 opiskelijajäsenet saivat ärräkoodin, jolla voi lunastaa Fazerin suklaapatukan tai Kismetin.

Juhlitaan yhdessä sosiaalialaa

Juhlapäivänä on hyvä idea nostaa esiin päivää ja sosiaalialan työtä somessa sekä vinkata päivästä ja sen juhlallisuuksista omalle aluemedialle.

Päivä on myös mainio tilaisuus kutsua kollega jäseneksi alan ammattilaisten yhteiseen ammattijärjestöön Talentiaan. Sosiaalityön päivänä Talentiaan liittyneet ja työttömyyskassa Erkoon liittyneet saavat kiitokseksi 30 euron Superlahjakortin ja opiskelijajäseniksi liittyneitä muistetaan Marimekon hienolla kukkarolla.

Päivän aikana sosiaalialan ammattilaiset, tutkijat ja kehittäjät ympäri maailman virittävät keskustelua Twitterissä #wswd vuosittain vaihtuvien ajankohtaisteemojen ympäriltä tuoden siihen sosiaalityön näkökulmaa.

Tutustu muiden maiden juhlintaan ja lähetä vaikkapa omat terveisesi päivän vietosta tapahtuman Facebook-sivulla.

Sosiaalityön päivän historia

Tutustu
Jaa sivu