Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Kansainvälinen sosiaalityön päivä

Kansainvälistä sosiaalityön päivää vietettiin viimeksi 16.3.2021. Juhlapäivä on vuosittain maaliskuun kolmas tiistai. Tänä vuonna kansainvälisenä teemana oli Ubuntu: Minä olen, koska me olemme – Vahvistetaan sosiaalista solidaarisuutta ja maailmanlaajuista yhteyttä. Ubuntu on Etelä-Afrikan alkuperäiskansojen käsite, joka kuvastaa kaikkien kansojen ja niiden ympäristöjen yhteen liittämistä ja sopii siten hyvin sosiaalityön näkemykseen.

Päivä tuo näkyviin tempauksin, juhlallisuuksin ja keskustelunavauksin tärkeää ihmisoikeustyötä tekevät sosiaalialan ammattilaiset. He ovat yhteiskunnallisesti merkittävä joukko ammattilaisia, joiden työ edistää yhteiskuntarauhaa, vähentää syrjäytymistä sekä lisää hyvinvointia ja osallisuutta. Sosiaalialan ammattilaisten työn perustana on paitsi lainsäädäntö myös vahva ammattietiikka.

Talentian jäsenille suklaata juhlapäivän kunniaksi

Talentia on perinteisesti tarjonnut jäsenilleen kakkua kansainvälisenä sosiaalityön päivänä. Koronapandemian takia Talentian jäsenet saivat 2021 omaan puhelinnumeroonsa Ärräkoodin, jolla voi lunastaa R-kioskilta 16.6.2021 mennessä Fazerin suklaapatukan (Kismet tai Fazerin suklaapatukoista joko Maitosuklaa, Vadelmajogurtti, Fazerina, Fazermint tai Geisha).

Juhlitaan yhdessä sosiaalialaa

Päivän aikana sosiaalialan ammattilaiset, tutkijat ja kehittäjät ympäri maailman virittävät keskustelua Twitterissä #wswd vuosittain vaihtuvien ajankohtaisteemojen ympäriltä tuoden siihen sosiaalityön näkökulmaa. Tutustu muiden maiden juhlintaan ja lähetä vaikkapa omat terveisesi päivän vietosta tapahtuman Facebook-sivulla.

Sosiaalityön päivän historia

Tutustu
Jaa sivu