Webinaari SOTE-palkkausjärjestelmäuudistuksesta

SOTE-alan ammattilaisten palkkauksen kehittämiseksi on saavutettu merkittävä neuvottelutulos. Mitä tämä tarkoittaa sosiaalialan ammattilaisten kannalta? Osallistu webinaariin maanantaina 26.2.klo 17.30.

SOTE-työehtosopimuksen osapuolet ovat saavuttaneet merkittävän neuvottelutuloksen sosiaali- ja terveydenhuollon palkkauksen kehittämiseksi. 

Neuvotteluissa saatiin aikaan sopimus, jonka mukaan SOTE-sopimuksen eri tehtäväkokonaisuudet sijoittuvat viiteen palkkausliitteeseen, joiden sisällä on palkkaryhmiä.

Palkkaryhmät määrittelevät peruspalkat, eli vähintään maksettavat palkat lähes kaikille suurille ammattiryhmille. Palkkaryhmät ovat valtakunnallisia ja niiden euromäärät velvoittavat työnantajia.

Saavutettu neuvottelutulos tuo uusia palkkaryhmiä, joiden avulla pystytään kehittämään alan palkkausjärjestelmää ja palkkausta.

Webinaarissa on mukana Talentian neuvottelujohtaja Tuomas Hyytinen, joka on toinen JUKOn edustajista SOTE-sopimuksen palkkaustyöryhmässä sekä Talentian taustaryhmässä toimineet sopimusasiantuntija Susanna Pelander ja erityisasiantuntija Alpo Heikkinen.