Paremman työelämän puolesta -tilaisuus Tampereella

Liity mukaan Akavan yhteiseen kulkueeseen

Tampereella on kaksi kulkuetta, johon kutsumme ulosmarssijat osallistumaan. Kulkueisiin osallistuu myös muiden akavalaisten liittojen jäseniä. Voit valita, kumpaan kulkueeseen osallistut. Tunnistat talentialaiset kulkueessa Talentian kylteistä, liiveistä ja pipoista. Liity seuraamme! Kaikkien kulkueessa kannettavien kylttien ja banderollien on oltava sisällöltään rakentavia Akavan linjan mukaisesti. Molempien päätepiste on Tavara-asema, jossa järjestetään Paremman työelämän puolesta -tilaisuus. 

Kulkue 1. TAMK:n reitti 

14.15 Kokoontuminen Tekunkatu / Kriikunatie, TAMK:n vieressä 

14.30 Marssiin lähtö 

15.00 Välipysähdys Liisanpuistossa/Ilvespuistossa 

15.15 Yhteinen kokoontuminen Tullintorin ja Pakkahuoneen välisellä aukiolla, josta siirrytään Tavara-asemalle 

Kulkue 2. Yliopiston reitti 

14.15–14.30 Yliopisto ja sen läheiset työpaikat kokoontuvat yliopiston päätalon edessä 

14.45 Puheita ja huudatuksia, jonka jälkeen kulkue lähtee liikkeelle 

15.15 Yhteinen kokoontuminen Tullintorin ja Pakkahuoneen välisellä aukiolla, josta siirrytään Tavara-asemalle  

Paremman työelämän puolesta -tilaisuus 6.2. klo 15.30–18.15 Tavara-asemalla  

Tervetuloa ulosmarssin jälkeen klo 15.30–16.30 Tavara-asemalle (Ratapihankatu 33)! Luvassa puheenvuoroja, kevyttä tarjoilua sekä livemusaa, josta vastaa Olli Halonen.  

Lisäksi osallistujilla on mahdollisuus seurata suorana lähetyksenä Akavan ja Akavan opiskelijoiden järjestämää Toivoa tulevaisuuden työelämään, nuorten ääni kuuluviin -tilaisuutta, jossa eduskuntapuolueiden edustajat vastaavat paneelikeskustelussa nuorten kysymyksiin ja huoliin tulevaisuuteen ja työelämään liittyen. 

Ilmoittautuminen tilaisuuteen on sulkeutunut 4.2.

Nyt on aika olla jämäkkä ja yhdessä muiden akavalaisten kanssa vastustaa työelämän heikennyksiä!  

Hallituksen työelämäheikennysten lista on pitkä. Erityisen haitallinen Talentian jäsenten kannalta on hallituksen esittämä vientivetoinen työmarkkinamalli. Se ajaisi naisvaltaiset alat pysyvään palkkakuoppaan. 

Heikennykset osuvat myös nuoriin, tulevaisuuden osaajiin. Me vaadimme, että hallitus ei toteuta muutoksia yksipuolisesti, tutkimatta heikennysten kokonaisvaikutuksia. Hallitusohjelman jokainen työelämäheikennys osuu toteutuessaan rankasti korkeakoulutettuihin, jotka osaamisellaan ja asiantuntemuksellaan varmistavat Suomen menestyksen ja yhteiskunnan toiminnan. 

Käy myös keskustelua somessa tunnisteella #ParemmanTyöelämänPuolesta. 

Lämmin kiitos osallistumisestasi!