Kesätyö on opiskelijalle hyvä tilaisuus liittyä työttömyyskassan jäseneksi. Työn ei tarvitse olla oman alan työtä ja lyhytkin työsuhde, esimerkiksi päivän mittainen keikkatyö, riittää. Työssäoloehto kertyy, kun viikossa tekee palkkatyötä 18 tuntia tai enemmän. Työssäoloehtoviikkoa tulee kerryttää yhteensä 26 viikkoa, jotta on oikeutettu ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan.

Työttömyyskassaan liittyminen onnistuu kätevästi kirjautumalla omille jäsensivuille.

Mikäli et vielä ole jäsen, liittymislomakkeen löydät TÄÄLTÄ!

Jos kohtaat työttömyyttä heti valmistumisensa jälkeen, voit hakea ansiosidonnaista työttömyyskorvausta, jos työssäoloehto on täytetty jo opintojen aikaisella työnteolla.

Talentialaisten työttömyyskassana toimii Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko. Kun liityt työttömyyskassaan, jäsenmaksu on varsinaisen jäsenen tapaan 1,35 % bruttopalkasta / kk. Jos tuloja ei joinain kuukausina ole, ei tällöin ole myöskään maksettavaa jäsenmaksua. Opiskelijajäsenyys ilman työttömyyskassajäsenyyttä on ilmainen.

Työttömyyskassaan voi liittyä missä tahansa vaiheessa opiskelijajäsenyyttä, mutta aina vain voimassaolevan työsuhteen aikana. Opiskelija voi kuulua moneen ammattiliittoon samanaikaisesti opiskelijajäsenenä, mutta kerralla voi kuulua vain yhteen työttömyyskassaan.

Kassalla tai ilman, on järjestäytyminen oman alan ammattilaisten joukkoon hyvä panostus omaan ammatilliseen kasvuun ja urapolun rakentamiseen.