Tukea Kapua-matkaajalle

− Kutsun kaikki kiinnostuneet osallistumaan keräysurakkaani, sanoo Kapuamalla apua -matkalle osallistuva Susanna Alho. Kuva: Jyrki Komulainen

Kapua on kerännyt vuodesta 2006 lähtien kehitysmaiden ihmisten ja luonnon tukemiseksi. Kapuamalla apua -matkojen ideana on, että ryhmä kapuajia kerää ensin varoja lahjoittajilta valitsemilleen hankkeille ja matkaa sitten tutustumaan avustuskohteisiin. Matkalla ryhmä kohtaa myös fyysisen haasteen, vuorelle nousun.

Kymmenen vuoden aikana pari sataa suomalaista on osallistunut Kapua-matkoihin, ja varoja kehitysmaiden auttamiseksi on kerätty yhteensä yli 700 000 euroa. Parhaillaan HUS:n silmäklinikan sosiaalityöntekijä Susanna Alho suunnittelee osallistumistaan Kapua-matkalle.

− Olen osallistumassa matkalle tukemalla Lääkärin sosiaalinen vastuu ry:n hankkeita, jotka ovat seksuaalisen väkivallan ehkäisy Tansaniassa ja tuberkuloosin torjunta Somaliassa.

Olosuhteet Somaliassa ovat sodan vuoksi epävarmat, ja siksi Susanna ja muut kapuajat suuntaavat matkansa Tansaniaan ja käyvät tutustumassa kolmen päivän ajan seksuaalista väkivaltaa kohdanneiden turvataloon, jonka jälkeen valloitettavana on Kilimanjaro.

Kapuaminen jännittää, vaikka Susannalla on jonkin verran kokemusta vaeltamisesta ja puolimaratonkin on taitettu.

− Uskon, että kuntoni kestää nousun. Ennakkoon ei kuitenkaan voi tietää, miten kehoni reagoi Kilimanjaron 6 000 metrin korkeuteen. Vuoristotaudin oireisiin ei pysty valmistautumaan etukäteen.

Susanna Alho kertoo, että hän on seurannut pitkään kapuajien matkoja. Kun hakumahdollisuus tuli tarjolle, hän ei juuri epäröinyt.

− Olisin tietysti voinut lähteä ilman Kapuaakin vaeltamaan Kilimanjarolle, mutta isona osana matkaa on se, että voin tukea näitä kohteita. Uskon, että tästä matkasta tulee ikimuistoinen. Hyvän tekeminen motivoi.

Matkat ja muut osallistumisesta syntyneet kulut Susanna maksaa itse. Varainkeruusta saadut tulot hän lahjoittaa hankkeille. Hänen keräystavoitteensa on 1 000 euroa.

− Kutsun nyt kaikki kiinnostuneet osallistumaan keräysurakkaani. Varainkeruuseeni pääsee osallistumaan keräyssivuillani. Lisäksi varainkeruutani voi tukea ostamalla kortteja, joita voi tilata sähköpostitse susannanen@hotmail.com.

Helena Jaakkola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *