Reipas keski-ikäinen  

Talentia-lehden päätoimittaja ja viestintäjohtaja Kaisa Yliruokanen
Talentia-lehden päätoimittaja ja viestintäjohtaja Kaisa Yliruokanen

Talentia-lehti on ilmestynyt jo puolivuosisataa.

Se on nykymaailmassa kova saavutus. Sähköisen viestinnän lisääntyessä monet lehdet ovat loppuneet.  

Talentia-lehti jatkaa, sillä edelleen se on sosiaalialan vankka ääni, paitsi boksin sisällä, myös sen ulkopuolella. Ja mikä erityisen huomioitavaa, se on jäsentemme mielestä yksi tärkeimmistä jäseneduista.  

Päätoimittajana näen Talentia-lehden keskeisimpänä tehtävänä tarjota teille ammattilaisille ajankohtaista tietoa sosiaalialan ja työmarkkinoiden ilmiöistä, tutkimuksesta, lainsäädännöstä ja politiikasta. Monissa työpaikoissa kouluttautumisen mahdollisuudet ovat hyvin rajalliset, joten seuraamalla lehteä pysyy kärryillä ja kehittyy ammatillisesti.  

Toivon, että toimituksemme tekemä lehti inspiroi, motivoi ja pitää kiinni alan imussa. Ehkä se auttaa myös löytämään uusia työtapoja tai kenties tarjoaa ajatuksen jyväsen, joka kuljettaa kokeilemaan jotain toista sosiaalityön erityisalaa tai rohkaisee etenemään uralla johtotehtäviin.  

Talentia-lehti toimii myös osana yhteisöllisyyden ja alan sisäisen keskustelun mahdollistajana. Se auttaa luomaan yhteenkuuluvuuden tunnetta ammattiyhteisön sisällä. Emotionaalisesti kuormittavalla alalla on helpompi jaksaa, kun on osana suurta toisiaan tukevaa ammattilaisten joukkoa.  

Talentia-lehti on alan äänitorvi.

Samalla lehtemme on alan äänitorvi, joka toimitetaan monille medioille, päättäjille ja yhteistyötahoille. Usein Talentia-lehdessä nostettu ilmiö näkyy pienellä viiveellä isomman, valtakunnallisen median uutisissa.  

Vaikka viestintä digitalisoituu, on painettu lehti säilyttänyt asemansa ylivoimaisesti miellyttävimpänä käyttöliittymänä. Se mahdollistaa syvällisen ja johdonmukaisen lukukokemuksen eikä rasita silmiä ja yöunia sinivalon haittavaikutuksilla. Kesken jäänyttä juttua on helppo jatkaa eikä se unohdu, kun lehti muistuttelee itsestään sohvapöydän kulmalla.  

Printin ohella tarjoamme lehden juttuja toki myös verkossa ja somessa, jotka ovat tärkeitä keinoja osallistua yhteiskunnalliseen keskusteluun alan ulkopuolella. Samalla lisäämme ymmärrystä sosiaalialan kysymyksistä.  

Olen itse luotsannut lehteä päätoimittajan roolissa nyt kuusi vuotta. On ollut ilo ja kunnia ottaa vastuu työstä, jota oli rakennettu pitkään ja ammattitaidolla.  

Kiitokset kaikille upeille edeltäjilleni, ammattitaitoiselle toimitukselleni sekä taitaville avustajille, jotka kirjoittavat ja kuvaavat lehteen.  

Ja erityiskiitos sinulle lukijamme. Teemme lehteä sinua varten. Ja aina suurella sydämellä.  

Kaisa Yliruokanen 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *