Luovuus jakoon

Kaisa Yliruokanen on Talentia-lehden päätoimittaja. Kuva: Veikko Somerpuro

Sosiaalihuollon ammattihenkilöillä on paloa työhönsä ja luovuutta kehittää sitä.

Palattuani kesälomilta otin ensitöikseni työn alle Talentia- ja 30 päivää ‑lehtien viimeistelyn.

Lehtien ensimmäinen taittoversio oli tehty ja alkoi tarkan tiiraamisen vaihe.

Vaikka olin lukenut kaikki jutut jo ennen lomalle jääntiäni, eivät ne olleet loman jäljiltä enää päällimmäisinä mielessä, joten moni asia tuntui freesiltä levänneissä aivoissa.

Lukiessani juttuja tunsin suurta ylpeyttä: Vilppulan avovankilan koira-avusteinen työskentely, Tampereen skeittitapulin yhteisöllinen ehkäisevä päihdetyö, Vanajan vankilan perheosasto ja Kemin sekä Lapin yliopiston yhteistyöhanke Veitsiluodon tehtaalta vuonna 2021 irtisanottujen tukeminen.

Upeita innovaatioita jokainen! Niin hienoja, että näistä pitää ehdottomasti kertoa kaikille.

Median lainalaisuudet suosivat kohu-uutisia ja klikkiotsikoita. Talentia-lehdessä meillä on onneksi mahdollisuus kertoa myös hyvistä käytännöistä ja onnistumisista, joita alalla riittää.

Usein hämmästelen itsekin, välillä varsin liikuttuneena, kun kuulen teidän lukijoiden tarinoita työstänne ja saan juttuvinkkejä uusista työtavoista.

Sosiaalihuollon ammattihenkilöillä on paloa työhönsä ja luovuutta kehittää sitä, mikäli vain työnteon rakenteet sen mahdollistavat. Tämän työn hedelmiin pääsee tutustumaan Innokylässä, jonne ne kerätään.

Talentia on palkinnut jo vuodesta 2007 lähtien vuosittain parhaan hyvän käytännön asiantuntijapäivillään ja myös yleisö pääsee aina äänestämään suosikkiaan.

Tavoitteena on saada näkyvyyttä alan parhaille käytännöille ja siinä on onnistuttu, sillä monet käytännöt ovat lähteneet leviämään ja vakiintuneet.

Etsimme parhaillamme taas uutta hyvää käytäntöä. Muistakaa osallistua.

talentia.fi/hyvakaytanto

Kaisa Yliruokanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *