Älä ota kesäkissaa 

Keltaisella pohjalla piirros kissasta ja punaista tekstiä

Talentian kesäkampanja kannustaa opiskelijoita liittymään työttömyyskassaan kesän aikana. Alä ota kesäkissaa – ota kassa -kampanjan aikana työttömyyskassa Erkoon liittyvät Talentian opiskelijajäsenet saavat 50 euron lahjakortin.  

Talentian kesäkampanja suosittaa opiskelijajäseniä liittymään kesällä työttömyyskassa Erkoon kesäkissan ottamisen sijaan. 

 Kesäkissa tietää rahanmenoa ja stressiä, eikä se tuo taloudellista turvaa tai ole eettisesti oikein. Työttömyyskassan jäsenyys sen sijaan tuo taloudellista turvaa tulevaisuuden varalle, ja on oikeasti fiksu ja eettisesti kestävä investointi.  

Kun liität tänä kesänä Talentian opiskelijajäsenyyteesi työttömyyskassan jäsenyyden, saat 50 euron lahjakortin ja nukut yösi levollisesti.  

Älä ota kesäkissaa, ota kassa –kampanjan aikana 15.5.–31.8 kaikki työttömyyskassa Erkoon liittyvät Talentian opiskelijajäsenet saavat 50 euron SuperLahjakortin. 

Vain Talentiaan liittyvät uudet opiskelijajäsenet saavat lahjaksi Marimekon pussukan. Lahjakortit toimitetaan syyskuussa, Marimekon pussukat pian Talentiaan liittymisen jälkeen. 

Talentialainen voi liittyä työttömyyskassaan vain työsuhteessa ollessaan. 

Opiskelijalle Talentian jäsenyys on ilmainen. Työttömyyskassan jäsenyys maksaa 1,35 prosenttia palkasta, kuitenkin enintään 45 euroa kuukaudessa. Jäsenmaksu kattaa Talentian, Talentian alueyhdistyksen, valitsemasi Talentian ammatillisen yhdistyksen ja Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erkon jäsenyyden. 

Taloudellista turvaa

Ennennäkemättömän kesäkampanjan ovat ideoineet Talentian opiskelijatoiminnan koordinaattorit Saana Landgrén ja Tiia Pesonen.  

Idea opiskelijoiden kesäkampanjasta syntyi, kun opiskelijatoiminnan voimakaksikko pohti pian alkavaa kesää ja kesään liittyviä kliseitä. Kesäkissoja ja kassan jäsenyyttä yhdistää eettisyys.  

– Meidän alan opiskelijat sukeltavat eettisen pohdinnan syövereihin jo heti opintojen alusta asti. Ja sosiaalialalla, jos jossain, ollaan eettisten kysymysten äärellä. Siten kissat ja kassat eivät olekaan niin kaukana toisistaan kuin voisi luulla, Pesonen selittää.  

Talentian opiskelijajäsenet saavat käyttöönsä kaikki samat jäsenedut kuin työssäkäyvät jäsenetkin.  

– Siksi Talentiaan kannattaa liittyä jo opiskeluaikana, Landgrén vinkkaa.  

Työttömyyskassaan kannattaa liittyä jo opiskelujen aikana, sillä kesätyöt ja kaikki opintojen aikana tehty palkkatyö kerryttävät ansiopäivärahan työssäoloehtoa.  

Ansiopäivärahan saaminen edellyttää noin kuuden kuukauden työskentelyä. Näin ollen, karkeasti laskettuna kahtena kesänä tehty noin kolmen kuukauden kesätyöjakso riittää suurin piirtein kerryttämään ansiopäivärahan puolen vuoden työssäoloehdon täyteen.  

– Tämä tuo opiskelijalle turvaa ja poistaa stressiä valmistumisen kynnyksellä. Opiskelija ei joudu valmistuttuaan tyhjän päälle, jos ei heti löydä työtä, Pesonen selventää.   

Tarkat ohjeet Talentian opiskelijajäsenyydestä ja työttömyyskassaan liittymisestä pääset lukemaan Talentian verkkosivuilta.  

Tatu Kuukkanen 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *