Talentia on teitä varten

Uuden strategian rakentaminen on käynnistynyt.

Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio kommentoi yhteiskuntaa sosiaalisesta näkökulmasta. Seuraa tai pyydä kaveriksi, niin tiedät enemmän!
Facebook
Twitter

Kesä lähestyy. Olen saanut toimia upeassa tehtävässä Talentian puheenjohtajana puoli vuotta. Takana on hieno kevät, johon on mahtunut paljon: vaikuttamista sote-uudistukseen ja varhaiskasvatuksen teemoihin ministeri- ja eduskuntaryhmien tapaamisissa. Uuden sote-työehtosopimuksen sekä varhaiskasvatuksen sopimusalan siirtoneuvottelut. Tapetilla ovat olleet työhyvinvoinnin kysymykset, korona ja Suomen hallituksen puoliväliriihi.

Kevään aikana olemme käynnistäneet Talentian uuden strategian rakentamisen. Tämä työ tehdään yhdessä koko jäsenistön kanssa.

Miksi Talentian strategia on tärkeä ja miksi sen tekemiseen kannattaa osallistaa jäsenistö? Koska Talentia on teitä varten. Talentia ei ole toimisto Pasilassa vaan se on koko jäsenistömme ympäri Suomea.

Jokaisella jäsenellä on mahdollisuus viedä sosiaalialan korkeakoulutetuille tärkeitä asioita eteenpäin.

On tärkeää saavuttaa ymmärrys niistä asioista, jotka ovat teille merkityksellisiä ja joihin meidän tulee Talentiana keskittyä ja panostaa.

Näitä tavoitteita lähdemme viemään eteenpäin yhdessä alue- ja valtakunnallisten yhdistysten kanssa koko Talentian yhteisönä.

Jokaisella jäsenellä on mahdollisuus viedä sosiaalialan korkeakoulutetuille tärkeitä asioita eteenpäin. Tarttukaa tähän mahdollisuuteen vaikuttaa.

Syksyllä tunnelma alkaa tiivistyä. Tänä vuonna on työsuojeluvaalit, asetu itse tai kannusta kollega ehdolle, ja ainakin äänestä alaa tunteva henkilö tärkeään tehtävään.

Sopimusneuvottelut alkavat keväällä 2022 päättyvien työehtosopimusten osalta. Strategiamme tulee ohjaamaan työtämme myös näissä neuvotteluissa.

Sopimuskierros ja niiden koukerot eivät ole yksinkertaisia hahmottaa. Sen lisäksi, että neuvottelemme sopimuskierroksella parhaat mahdolliset ehdot jäsenillemme, teemme töitä myös sen eteen, että jokainen jäsen tietää, mistä näissä neuvotteluissa on kyse.

Nyt on aika laskeutua kesään. Toivon kesän tuovan tullessaan lisää rokotuksia, yhdessäoloa läheisten kanssa, aurinkoa ja virkistäytymistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *