Ryhdytään yhdessä töihin

Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio kommentoi yhteiskuntaa sosiaalisesta näkökulmasta. Seuraa tai pyydä kaveriksi, niin tiedät enemmän!
Facebook
Twitter

Viime keväänä me jäsenet valitsimme Talentialle uuden liittovaltuuston.

Valtuusto kokoontui marraskuussa ensimmäistä kertaa hybridikokoukseen päättämään järjestömme tulevaisuudesta. Valtuuston vastavalitsemana puheenjohtajana kiitän luottamuksesta, että saan luotsata Talentiaa tässä merkittävässä tehtävässä. Talentialle valittiin myös puheenjohtajisto ja hallitus. Meillä on asiantunteva, monipuolinen ja tulevaisuuteen katsova kokoonpano viemässä talentialaista edunvalvontaa eteenpäin.

Ensi vuonna edessä on paljon talentialaisten kannalta merkittäviä tapahtumia. Kevään kuntavaalien pääviestimme on, että sosiaalihuoltoon investoiminen tuottaa hyvinvointia, terveyttä, työkykyä ja inhimillistä pääomaa.

Nykyinen toimintaympäristö ei tee tehtäväämme helpommaksi.

Sosiaalihuollon asemaan vaikuttaminen on toimintamme keskiössä sote-uudistuksen muuttaessa historiallisella tavalla työelämäämme. Kunnallinen sopimusjärjestelmä muuttuu tulevan sote-sopimuksen myötä. Varhaiskasvatuksen puolella on monta rautaa tulessa, kun varhaiskasvatuksen johto ja opettajat siirtyvät OVTES:siin ja varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäväkuvaan ja opintopolkuihin vaikutetaan.

Toimintaympäristö, jossa työtä teemme, ei tee tehtäväämme helpommaksi. Julkisen talouden tilanne lisää epävarmuutta työelämäämme yt-neuvotteluiden ja lomautusten myötä. Samaan aikaan meitä tarvitaan enemmän kuin koskaan sosiaalipalveluiden tarpeen kasvaessa. Työhyvinvoinnin teema koskettaa meitä nyt erityisen vahvasti ja sen edistäminen on sitäkin tärkeämmässä roolissa. Tässä murroksessa entistä tärkeämpää on, että osallistumme aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun ja saamme työmme merkityksen laajasti näkyviin.

Samaan aikaan, kun korona sulkee yhteiskuntaa, Talentian on avattava uusia ovia jäsenilleen osallistua toimintaan ja vaikuttamistyöhön. Vaikuttamisen voima syntyy yhteistyöllä. Jäsenyhdistyksien ja jäsenten tukeminen paikallisesti on avainasemassa, jotta saamme viestimme paremmin kuuluviin. Edunvalvonta- ja vaikuttamistyö etäyhteyksien uudella aikakaudella vaatii meiltä uudenlaista ajattelemista ja tekemistä. Paljon on siis tekemistä. Eiköhän ryhdytä töihin, yhdessä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *