Edunvalvontaa monella rintamalla

Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki

Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki kommentoi yhteiskuntaa sosiaalisesta näkökulmasta. Seuraa tai pyydä kaveriksi, niin tiedät enemmän!
Facebook
Twitter

Sotessa Talentian vaikuttamistyö valinnanvapauslakiin on tuottanut tulosta. Maan hallitus muutti esitystään sote-keskusten sosiaalihuollon neuvonnan ja ohjauksen osalta siten, että sitä voi antaa ainoastaan sosiaalihuollon laillistettu ammattihenkilö eli sosionomi, geronomi, kuntoutuksenohjaaja tai sosiaalityöntekijä.

Talentia on myös vahvasti mukana STM:n aloittamassa työssä lastensuojelun kuormituksen vähentämiseksi ja lastensuojelun tiekartan luomiseksi kohti maakuntia.

Talentia on yhdessä neljän muun ammattijärjestön kanssa julkistanut varhaiskasvatuksen nykytila ja tulevaisuus ‑selvityksen, jonka sisältö ja johtopäätökset tukevat edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä sosiaalialan korkeakoulutettujen osaamisen puolesta varhaiskasvatuksessa.

Ammatillinen edunvalvonta liittyy kiinteästi meneillään oleviin työehtosopimusneuvotteluihin. Kunta-alalla lainsäädännön muutokset tulevat vaikuttamaan palkkahinnoitteluliitteen 4 uudistamiseen. Myös tulevissa maakuntien sopimusneuvotteluissa Talentia hakee sosiaalialan korkeakoulutetuille ja laillistetuille ammattihenkilöille omaa hinnoitteluliitettä.

Ilman ammattihenkilölakia, valinnanvapauslain ja erityislainsäädännön säädöksiä, joissa sosiaalihuollon tehtäviin edellytetään sosiaalihuollon laillistettua ammattihenkilöä, ei Talentialla olisi mahdollisuutta ajaa tehokkaasti jäsentensä etuja tulevissa uusissa sopimuksissa.

Meneillään olevissa työmarkkinaneuvotteluissa Talentia on mukana itse sopijaosapuolena yksityisellä sosiaalipalvelualoilla ja neuvottelujärjestö Jukon kautta kunta-alalla.

Neuvottelut ovat tällä kierroksella poikkeuksellisen vaikeat. Tälläkin kertaa neuvotteluissa ponnistellaan omien tavoitteiden puolesta ja taistellaan työnantajan esittämiä työsuhteen heikennyksiä vastaan.

Lehden ilmestymisen aikana neuvottelutulosta tuskin on. Nyt tarvitaan neuvottelujen tueksi jäsenten vahvaa tukea. Talentia on kohottanut työtaisteluvalmiuttaan. Seuratkaa Talentian neuvottelu- ja jäsentiedotusta verkkosivuillamme, sosiaalisessa mediassa ja sähköposteistanne.

Tero Ristimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *