Ainutlaatuinen järjestö 

Silmällasipäinen nainen vihreässä paidassa
Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio kommentoi yhteiskuntaa sosiaalisesta näkökulmasta. Seuraa tai pyydä kaveriksi, niin tiedät enemmän! Facebook Twitter

LIITYIN ensimmäisenä opiskelupäivänäni Talentiaan. Siksi, että se oli silloin ja on edelleen ainoa ammattijärjestö, joka on keskittynyt sosiaalialan korkeakoulutettujen asiaan.  

Talentia on tarjonnut minulle opinto- ja työvuosien varrella yhteisön, johon tukeutua ja jossa verkostoitua. Jos olen tarvinnut apua työsuhteeseeni liittyvissä asioissa tai ammattieettisissä pohdinnoissa, olen saanut apua Talentiasta.  

Missään muussa ammattijärjestössä ei ole yhtä kovan luokan asiantuntijoita, jotka ovat erikoistuneet nimenomaan sosiaalialan työehtosopimuksiin, ammattietiikkaan ja työelämän kehittämiseen.  

Osa tätä ainutlaatuista jäsenpalveluketjua ovat myös luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut työpaikoilla, joiden puoleen voi kääntyä.  

Tärkeää on ollut myös se, että Talentia on koko sosiaalialan kehittämisen tukena. Varsin merkittäviä saavutuksia viime vuosien vaikuttamisen osalta on esimerkiksi sosiaalihuollon ammattihenkilölaki. Ei ole toista ammattijärjestöä, joka lausuisi juuri tämän jäsenistön kannalta kymmenittäin lausuntoja vuodessa lainvalmistelijoille. Näillä lausunnoilla on merkitystä. Esimerkkinä viime syksyltä mielenterveys- ja päihdelainsäädännön uudistaminen, jossa ilman Talentiaa, olisi sosiaalihuollon näkökulmasta tapahtunut vakavia virheitä.  

Eduskuntavaaleissa sosiaalialan ääni olisi ollut vaimeampi ilman Talentiaa. Nyt hallitusohjelmaa rakennettaessa, Talentia vaikuttaa sosiaalialan korkeakoulutetuille äärimmäisen tärkeistä asioita ja puolustaa olemassa olevaa.  

Jokainen jäsen on tärkeä.

Eikä palkkaedunvalvontakaan pieni asia ole. Viime keväänä taistelimme historiallisen nerokkaat sopimukset kunta- ja hyvinvointipuolelle.  

Meillä on myös alue- ja valtakunnalliset yhdistykset, jotka tarjoavat koulutusta ammatilliseen kehittymiseen ja virkistystä. Lisäksi on jäsenedut; mökkiloma-alennuksista tärkeisiin vakuutuksiin ja tämä lehti.  Ainutlaatuista journalismia sosiaali- ja varhaiskasvatusalan kentältä.   

Talentian merkitys on moninainen. Jokainen jäsen on tärkeä. Sillä punnitaan kuinka paljon sosiaalialan korkeakoulutettujen ääni painaa.  

Kiitos, että olet mukana vaikuttamassa alamme eteen! 

Jenni Karsio 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *