Vauhdilla kesään, sitten syksyyn

Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki

Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki kommentoi yhteiskuntaa sosiaalisesta näkökulmasta. Seuraa tai pyydä kaveriksi, niin tiedät enemmän!
Facebook
Twitter

Tämän vuoden alkupuolisko on ollut vilkasta työmarkkinapöydissä ja yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa. Loppuvuosi tulee jatkumaan yhtä toimeliaana.

Olen ollut tämän vuoden aikana vaikuttunut siitä, miten aktiivisia Talentian jäsenet ovat. Olette tukeneet edunvalvontatyötä hyvänä rintamana ja olleet osallistumassa lakkoon, mielenilmaisuihin ja ulosmarsseihin.

Kunta-alalla Talentia astuu neuvottelupöytään lomien jälkeen, kun KVTES:n Sote- ja Sos-työryhmien neuvottelut alkavat elokuussa.

Sote-työryhmässä neuvotellaan sosiaali- ja terveydenhuollon yleisistä palkkaus- ja työaikajärjestelmistä. Sos-työryhmässä puidaan sosiaalihuollon henkilöstön erityiskysymyksiä. Myös yksityisen sosiaalipalvelualan työryhmät aloittavat lomakauden jälkeen.

Tätä kirjoitettaessa sote-ratkaisusta ei vielä ole tietoa. Koko kevään olemme tehneet sote-vaikuttamista eduskunnassa, kuten myös vaikuttaneet varhaiskasvatuslain ongelmakohtiin. Lakien tultua olemme valmistautuneet jatkamaan jäsentemme edunvalvontaa.

Seuraavien kahden vuoden aikana käydään seurakuntavaalit, eduskuntavaalit, eurovaalit ja mahdollisesti maakuntavaalit. Sosiaalialan ammattilaisilla on paljon annettavaa yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Toivonkin näkeväni mahdollisimman monen sosiaalialan ammattilaisen ehdokkaana eri vaaleissa.

Talentia tekee vaaleihin liittyvää edunvalvontaa osallistumalla tarkkailijana kesän puoluekokouksiin. Tuomme esille Talentian tavoitteita, tapaamme ministereitä, kansanedustajia ja puolueaktiiveja. Puoluekokouksissa teemme sosiaalialaa näkyväksi ja samalla tuomme Talentiaa ja tavoitteitamme tunnetuiksi.

Syksynä Talentian liittovaltuusto aloittaa toimikautensa kaksi viimeistä vuotta. Talentian hallitus arvioi Talentian toiminnan nykytilaa kesäkuun kokouksessa, ja lomien jälkeen hallitus asettaa painopisteet sekä tavoitteet kahdelle seuraavalle vuodelle. Silloin tiedämme muun muassa sote-uudistuksen tilanteen.

Ennen syksyn toimia haluan kuitenkin toivottaa kaikille hyvää kesää!

Tero Ristimäki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *