Tunnemme työsi 

Pitkähiuksinen silmälasipäinen nainen vihreässä puserossa
Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio kommentoi yhteiskuntaa sosiaalisesta näkökulmasta. Seuraa tai pyydä kaveriksi X:ssä ja Facebookissa niin tiedät enemmän!

Talentia on toiminut, tutkinut, taistellut ja ollut tukena jo 75 vuotta.  

Talentia toimii laajasti ja monipuolisesti. Olemme yhdistysten yhdistys ja jäsenten järjestö. Laaja yhdistysperheemme niin alueellisesti, ammatillisesti ja valtakunnallisesti järjestää koulutuksia, virkistystä ja tekee vaikuttamistyötä.  

Keväällä ehdolle voi asettua Talentian liittovaltuustoon, missä rakennamme koko Talentiaa vaikuttavammaksi yhdessä.  

Talentia toimii aktiivisesti myös kansainvälisillä areenoilla. Tänä keväänä kansainvälisen sosiaalityön päivän kunniaksi tuemme Ukrainan sosiaalityöntekijäjärjestöä, joka perustettiin pian sen jälkeen, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.  

Talentia on järjestänyt alan tärkeintä täydennyskoulutustapahtumaa, Sosiaalialan asiantuntijapäiviä, jo 20 vuotta. Tänä vuonna kohtaamme Tampereella ja Oulussa. 

Talentia-lehti viettää myös 50-vuotisjuhlavuottaan. Se on hieno taival alan tärkeimmälle viestijälle. Se yhdistää jäsenemme, ja meidät laajemmin yhteiskuntaan. Kiitos kaikille, jotka olette olleet tekemässä lehteä ja antaneet äänenne lehdessä maailmalle.  

Talentialaisilla on aina tarjota ratkaisuja.

Talentia on tutkinut ja selvittänyt vuosikymmenten ajan tuottaen lukuisia raportteja jäsenten työstä ja urapoluista. Viimeisimpänä julkaisimme historian ensimmäisen työolobarometrin. Sen tulokset kertovat, että sosiaalialan korkeakoulutetut ovat onnellisia työskennellessään alan asiantuntijoina ja ammattiinsa ylpeydellä suhtautuvia. Työ koetaan palkitsevana.  

Mutta usko tulevaisuuteen työhyvinvoinnin ja työolojen suhteen horjuu. Talentialaisilla on kuitenkin aina tarjota ratkaisuja. Niitä on nyt syytä todella kuulla. 

Talentia taistelee. Tänä keväänä toteuttamamme poliittiset lakot ja mielenilmaukset ovat olleet huutomme hallituksen suuntaan tasa-arvoisen työelämän puolesta. Kiitos kaikille mukana olleille!  

Talentia tukee. Työpaikan ongelmissa ja laajemmin alan kehittämisessä. Sosiaalialan korkeakoulutettujen työn haasteet ja vaatimukset ovat ainutlaatuisia. Työllä vaikutetaan suoraan muiden ihmisten elämään ja hyvinvointiin.  

Alan ammattilaiset ovat tärkeä osa palapeliä, joka rakentaa yhteiskuntaa vahvemmaksi ja huolehtii heikoimmista.  

Talentiassa tunnemme työsi, myös seuraavat 75 vuotta.  

Jenni Karsio 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *