Taaperohieronta-yrittäjänä saa olla hyväntekijänä

‒ Taaperohieronta on lempeä hoitomuoto, jossa lapsi tuntee olonsa turvalliseksi sekä hyväksytyksi ja voi rentoutua, kertoo Elina Lahtinen. Kuva: Hanna-Kaisa Hämäläinen

Viimeiset kolme vuotta Elina Lahtinen on työskennellyt yrittäjänä.

Hänen yrityksensä tarjoaa sijaisvanhemmille, perhehoitajille sekä muille lasten parissa työskenteleville aikuisille vauva — ja taaperohieronnan ohjausta sekä vauva- ja taaperohierontaa lapsille. Hän työskentelee Keski-Suomen alueella ja joustavasti myös muualla.

‒ Olen koulutukseltani sosionomi (AMK), keho- ja tunnevyöhyketerapeutti sekä vauvahieroja. Ennen yrittäjyyttä työskentelin 15 vuotta Jyväskylän kaupungilla lasten ja perheiden parissa, lastensuojelussa ja päiväkodissa, kertoo Elina Lahtinen.

Puskaradio toi asiakkaat

Elina Lahtinen aloitti yrittäjänä ensin palkkatyön rinnalla, sillä hän halusi saada kokemusta elättääkö yrittäjyys.

‒ Asiakkaat ovat löytäneet palveluni puskaradion välityksellä. Pikkuhiljaa heitä oli siinä määrin, että tein hypyn kokonaan yrittäjäksi ja palkkatyö jäi.

Lahtinen luottaa vauva- ja taaperohierontaan menetelmänä. Hänellä on kannustavia esimerkkejä asiakkaista, jotka ovat saaneet taaperohieronnasta apua esimerkiksi stressin ja jännitystilojen purkuun.

‒ Lapsi kipuilee kokemaansa, jos hän on joutunut elämänsä alkutaipaleella alttiiksi kehitystä horjuttaville kokemuksille. Esimerkiksi vanhempien masennus ja kyvyttömyys vastuulliseen vanhemmuuteen voivat heijastua lapseen monin tavoin: rauhattomuutena, passiivisuutena, univaikeuksina, päänsärkyinä, vatsaongelmina, tic-oireina, itkuisuutena, pelkotiloina.

‒ Lasten kokema stressi täytyy saada purettua pois myöhempien ongelmien ehkäisemiseksi, mutta myös terveen ja tasapainoisen kehityksen ja lapsuuden takaamiseksi. Tällaisen toiminnan tärkeyttä tukee myös tutkimusnäyttö.

Taaperohieronta on lempeä hoitomuoto

Samoina toistuvat rauhalliset liikkeet etenevät niin selässä, käsissä, jaloissa kuin jalkaterissä. Myös niska ja pää hierotaan. Lapsi tuntee olonsa turvalliseksi sekä hyväksytyksi ja voi rentoutua.

‒ Hieronnan ja kosketuksen avulla mielihyvähormonin, oksitosiinin erittyminen aktivoituu. Tämä vähentää stressihormonin erittymistä sekä lievittää kipua ja vahvistaa ihmisten välistä kiintymystä.

‒ Hieronnalla voi saada kosketuksen lapseen, joka ei muuten ota kontaktia. Lapsen toiveita ja tarpeita kunnioittava kosketus auttaa häntä arvostamaan omaa kehoaan ja vahvistaa hänen myönteisen minäkuvansa kehittymistä. Lisäksi opitaan koskettamisen sääntöjä sekä omien ja toisten rajojen arvostamista.

Helena Jaakkola

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *