Sosiaaliset investoinnit säästävät

Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio kommentoi yhteiskuntaa sosiaalisesta näkökulmasta. Seuraa tai pyydä kaveriksi, niin tiedät enemmän!
Facebook
Twitter

Viime sunnuntaina olisi ollut kuntavaalipäivä. Koronaepidemia siirsi vaalit kesäkuulle. Talentia on tehnyt aktiivista kuntavaalivaikuttamista kevään ajan.

Viestimme on, että haluamme kuntapäättäjiltä tekoja. Ei riitä, että lastensuojelun tilannetta päivitellään keskusteluissa tai varhaiskasvatuksen tärkeyttä korostetaan juhlapuheissa. On kohtuutonta, että järjestelmän valuvikojen seurauksista kärsivät asiakkaat ja vastuun kantavat yksittäiset sosiaalihuollon työntekijät.

Talentian kuntavaalikampanjassa on neljä kärkeä. Ikäihmisten palvelujen laatu on turvattava. Varhaiskasvatuksen laatu on saatava kuntoon. Lapsiperheiden on saatava oikea-aikaisesti apua. Sosiaalialan työhyvinvointi vaatii investointeja.

Näihin asioihin odotamme tulevien kunnallisvaltuutettujen tarttuvan.

Teemoja yhdistää panostaminen oikea-aikaisiin palveluihin ja varhaiseen tukeen. Sosiaalialan korkeakoulutettujen osaaminen on oleellisessa roolissa palveluiden laadun takaamiseksi. Tämän vuoksi on tärkeää panostaa työhyvinvointiin.

Viimeaikaiset selvitykset kertovat karua kieltä sosiaalialan työhyvinvoinnista.

Kohtuullinen työmäärä, esihenkilöiden rooli työhyvinvoinnin johtamisessa ja mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan ovat avaintekijöitä.

Talentia on tuonut myös valtioneuvoston kehysriiheen ehdotuksensa sosiaalialan omasta työhyvinvointiohjelmasta sekä sosiaalihuollon ammattihenkilöiden täydennyskoulutukseen varattavista määrärahoista.

Reilu palkkaus, riittävä henkilöstö ja asiakasmitoitukset sektorista riippumatta ovat paitsi rekrytointivaltti, mutta myös perusta pitää henkilöstöstä huolta. Sijoitus sosiaalialan korkeakoulutettuihin tuottaa hyvinvointia ja säästää lopulta rahaa.

Viestimme on se, että sosiaaliset investoinnit säästävät. On kallista ja kohtuutonta jättää investoimatta ihmisiin.

Te talentialaiset kannatte mukananne tärkeää tietoa kuntalaisten arjesta ja hyvinvoinnista. Teidän asiantuntijuutenne on ratkaisun avain luomaan parempaa arkea jokaiselle kuntalaiselle. Tätä tietoa kuntapäättäjät tarvitsevat.

Nyt on aika pitää ääntä näistä asioista ehdokkaille ja päättäjille, ja äänestää! Tutustu vaaliteemoihin Talentian verkkosivuilla: talentia.fi/kuntavaalit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *