Kyllä vaikuttaa

Kaisa Yliruokanen. Kuva: Veikko Somerpuro

Koska Suomessa on kansanvalta, on meillä jokaisella mahdollisuus vaikuttaa. Perinteisimmin vaikuttaminen mielletään vaaleissa äänestämiseksi, mutta se on paljon muutakin.

Oman äänensä voi antaa kuulua esimerkiksi järjestöissä, medioissa tai vaikka vapaamuotoisesti kasaamalla porukan samanhenkisiä yhteen ja marssimalla kadulla.

Jokainen meistä vaikuttaa myös huomaamattaan muun muassa ostamalla ja valitsemalla kulkemismuotonsa. Valitsenko suomalaisen ilmastoystävällisen tuotteen? Kuljenko omalla autolla vai pyörällä?

Yksi vaikuttamisen muoto on ammattiyhdistystoiminta. Siihen voit sinäkin Talentian jäsenenä osallistua. Hyvä paikka aloittaa on oma paikallis- tai ammatillinen yhdistyksesi. Uusia aktiiveja tarvitaan aina!

Yksi vaikuttamisen muoto on toimia ammattiyhdistyksessä.

Näin eduskuntavaalien aikaan moni on pohtinut omaa vaikuttamistaan. Onko sillä väliä, ketä äänestän? Miksi edes äänestää, kun mikään ei muutu.

Nukkuvien puolueessa koisii yli miljoona suomalaista. Heistä monet ovat huono-osaisia, mutta joukossa on myös pärjääviä ja politiikkaa aktiivisesti seuraavia.

Kaikkien ääntä kuitenkin tarvittaisiin.

Eniten vaali-uurnille marssivat hyvätuloiset ja koulutetut. Siitä johtuen politiikka on heidän näköistään.

Uudella hallituksella on edessään jo perinteeksi muodostunut sote-uudistus, mutta myös mittava sosiaaliturvauudistus. Nämä uudistukset vaikuttavat merkittävästi sekä sosiaalialan asiantuntijoihin että heidän asiakkaisiinsa.

Kaisa Yliruokanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *