Käytetään vapautta

Kaisa Yliruokanen

Kaisa Yliruokanen on kahden lapsen äiti ja Talentian markkinoinnin ja viestinnän asiantuntija. Kuva: Veikko Somerpuro

Talentia-lehti.fi-yhteystietorivillä on pieni valkosininen oikein-merkki. Se kertoo siitä, että luet lehteä, joka on sitoutunut noudattamaan Julkisen sanan neuvoston laatimia Journalistin ohjeita. Talentia-lehti ei ole valemedia, vaan aikakauslehti, jolla on oikeus käyttää tuota merkkiä, vastuullisen journalismin tunnusta.

Juuri nyt on menossa vastuullisen journalismin viikot eli kampanja sinun oikeuksistasi, koska sinulla on oikeus saada totuudenmukaista tietoa. Kun näet vastuullisen journalismin tunnuksen, tiedät että voit luottaa. Vastuullinen media pyrkii aina tarkistamaan tietonsa mahdollisimman hyvin, jos virhe sattuu, korjaamme sen asianmukaisesti.

On vastuullista kantaa vastuu.

Suomessa sananvapautta turvaavat perustuslaki ja Euroopan ihmisoikeussopimus. Sananvapaus antaa jokaiselle oikeuden ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä, toki yleisesti hyväksyttävissä rajoissa.

Medialle sananvapaus on työskentelyalusta, joka antaa mahdollisuuden tomia vallan vahtikoirana. Sinulle sananvapaus on perusoikeus, jota voit käyttää myös sosiaalialan ammattilaisen eettisten ohjeiden mukaan saattamalla salassapidon rajoissa työnantajien, poliittisten päättäjien ja yhteiskunnan tietoon sellaiset epäkohdat, jotka ovat haitallisia ihmisten turvallisuudelle ja hyvinvoinnille.

Sosiaalialan ammattilaisena tehtävänäsi on kertoa havaitsemistasi epäkohdista, kuten köyhyydestä, ja pyrkiä poistamaan ihmisten avun saannin esteet. Se on myös osa sosiaalihuoltolain mukaista rakenteellista sosiaalityötä.

Jos sinulla on mielessä joku epäkohta, joka mielestäsi vaatisi julkisuutta, voit kertoa juttuvinkeistäsi meille Talentia-lehteen. Voit myös jakaa juttujamme somessa talentia-lehti.fi ‑sivuilta ja twiitata niitä suoraan esimerkiksi päättäjille.

Kaisa Yliruokanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *