Kasvua uralla

Kaisa Yliruokanen. Kuva: Veikko Somerpuro

Nyt on Talentian juhlavuosi ja virallisia syntymäpäiviä juhlitaan 5.3. sosiaalialan asiantuntijapäivillä Tampereella.

Liitto on mukavasti eläkeiässä ja monen eläkeläisen tavoin virtaa riittää enemmän kuin nuoruudessa konsanaan. Kokemusta ja asiantuntemusta on kerääntynyt vähintäänkin 70-vuotiaan edestä, ja ollaan siinä vaiheessa, jossa ei tarvitse selitellä ja ihmetellä. Oma paikka on lunastettu ja arvostusta on.

Talentian juhlavuoden teema on Kasvua uralla.

Talentia kasvaa edelleen. Joka vuosi suuri joukko uusia ja myös vanhoja alan ammattilaisia tekee saman järkivalinnan kuin sinä: liittyy Talentiaan.

Sosiaaliala on tulevaisuuden ala.

Kasvua uralla viestii myös koko alan arvostuksen kasvusta ja sen korkeakoulutettujen työntekijöiden ammatillisesta kasvusta.

Sosiaaliala on tulevaisuuden ala. Ihminen tarvitsee ihmistä myös jatkossa. Monet ymmärtävät uralla etenemisen vertikaalisesti jatkumona, jossa työntekijästä edetään vähitellen päälliköksi ja sitten johtajaksi.

Ammatillisesti voi kuitenkin kasvaa ja omalla urallaan edetä myös horisontaalisesti. Lastensuojelun ammattilaisesta voi tulla vammaisalan ammattilainen tai kehittämistyöstä voidaan siirtyä käytännön työhön. Myös johtaja saattaa haluta takaisin kentälle.

Uran ei tarvitse kulkea ennalta määrättyä polkua. Meistä jokainen tekee omat valintansa, ja ne ovat juuri oikeita, ainakin sillä hetkellä. Tärkeää on, että uskaltaa. Että ei jätä hakematta jotain työtä siksi, että ei usko itseensä. Sosiaalialan korkeakoulutus antaa erittäin hyvät mahdollisuudet toimia vaativissa työtehtävissä. Luottakaa omaan ammattitaitoonne ja olkaa vahvoja! Kaikkea ei tarvitse osata valmiiksi.

Onnittelut 70-vuotiaalle Talentialle ja onnittelut myös sinulle, joka olet osa Talentiaa! Yhdessä teemme ihmeitä.

Kaisa Yliruokanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *