Kannattaako lomarahan vaihto?

Lomarahanvaihto vapaaksi on uuden kunta-alan sopimuksen (KVTES) mukaan mahdollista. Ammattijärjestö Talentia ei vaihtoa suosittele. Kuva: nadia_bormotova /Istock.com

Kuntasektorilla lomarahan tai sen osan vaihtaminen vapaaksi on uuden kunta-alan työehtosopimuksen mukaan nyt mahdollista.

Aikaisemmin Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko on kieltänyt lomarahan vaihdot vapaaksi. Nyt se uuden kunta-alan sopimuksen mukaan on kuitenkin mahdollista.

Ammattijärjestö Talentia ei silti suosittele lomarahojen vaihtamista. Osastakaan palkkaa ei kannata luopua eikä pienentää näin vuosiansioita. Jos sijaista ei voida palkata tekemään töitä vapaiden ajaksi, odottavat työt kun lomalta palaa.

On myös kuntia, joissa Jukon pääluottamusmiehet tai Juko ei ole hyväksynyt lomarahanvaihtosopimusta, koska se on ollut työntekijöille epäedullinen. Työnantaja on esimerkiksi kieltäytynyt kokonaan palkkaamasta sijaisia lomarahanvaihtovapaiden ajalle.

Paikallista sopimista

Jukon pääluottamusmies neuvottelee paikallisesti pelisäännöt siitä, miten lomarahan vaihtoja voi tehdä kunnassa tai kuntayhtymässä. Neuvottelutavoitteena on saada työntekijälle mahdollisimman edullinen sopimus. Esimerkiksi lomarahapäivien vaihtosuhde voidaan sopia paremmaksi kuin KVTES:ssä on kirjattu.

Lomarahavapaasta sovittaessa sovitaan myös siitä, miten työntekijän työt vapaan aikana hoidetaan. Lomarahanvaihtosopimuksia ei voida laatia sellaisiksi, ettei sijaisia palkata missään tilanteessa. Lomarahavapaat eivät saa johtaa siihen, että työn kuormitus lisääntyy muilla työntekijöillä ja esimiehillä.

Kun paikallinen lomarahanvaihtosopimus on valmis, pääluottamusmies lähettää sen vielä Jukoon arvioitavaksi. Sopimus voidaan allekirjoittaa vasta kun Juko antaa siihen luvan. Tämän jälkeen jokainen työntekijä päättää itse, käyttääkö hän lomarahan vaihtomahdollisuutta kokonaan tai osittain vai ei lainkaan.

Kannattaako vaihto, harkitse!

On hyvä miettiä ensin, milloin kannattaa ottaa palkatonta vapaata ja milloin vaihtaa lomaraha vapaaseen. Useissa kunnissa on nimittäin sovittu menettelystä, että esimerkiksi viikon palkattomasta vapaasta palkka pidätetään vain viideltä päivältä, ei seitsemältä (maanantai‒sunnuntai).

Nyrkkisäännöksi voi antaa, että yleensä lyhyissä vapaissa palkaton on edullisin vaihtoehto ja pidemmissä kannattavampaa on lomarahan vaihto.

Lomarahavapaapäiviä voi olla enintään 35 prosenttia vuosilomapäivistä. 38 vuosilomapäivästä tämä tarkoittaa 13,3 lomarahavapaapäivää. Jos kaiken ottaa vapaana, tuota 0,3 päivää ei korvata työntekijälle. Työntekijälle edullinen tapa on esimerkiksi vaihtaa vain 12 lomarahapäivää vapaaksi, ja vapaan ajalta maksetaan normaali varsinainen palkka. Loppuosa eli 1,3 päivää otetaan maksuun lomarahana.

Tiia Oksanen
alueasiamies
ammattijärjestö Talentia

Päivitetty 26.2.2019 ja lisätty tieto tilanteista, joissa Jukon pääluottamusmies tai Juko ei ole hyväksynyt lomavaihtosopimusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *