Edunvalvonta on tärkeää 

Silmällasipäinen nainen vihreässä paidassa
Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio kommentoi yhteiskuntaa sosiaalisesta näkökulmasta. Seuraa tai pyydä kaveriksi, niin tiedät enemmän! Facebook Twitter

Edunvalvonta ei ole helppoa, eikä anna pikavoittoja, mutta se on äärimmäisen tärkeää. 

Tänä keväänä tuskin kukaan meistä on ollut toimettomana tai vailla käänteitä.  

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa. Tämä on koskettanut suurta osaa Talentian jäsenistöstä. Halusimmekin kuulla jäsenten kokemuksia alueiden aloittamisen suhteen. Kyselyn yli 1200 avovastausta kertoi siitä, että alueiden pitää ottaa paremmin sosiaalialan parhaat asiantuntijat mukaan toiminnan suunnitteluun ja kuulla heitä.  

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla on koko kevät neuvoteltu optiovuoden palkankorotuksista, kunnes neuvottelut jouduttiin vapun alla päättämään tuloksettomina.  

Tätä kolumnia kirjoittaessani yksityiselle sosiaalipalvelualalla on julistettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto ja annettu lakkovaroituksia. Tavoitteenamme monivuotinen palkkaohjelma ja vähintään samansuuruiset korotukset kuin hyvinvointialueiden sote-sopimuksessa. 

 Alan palkkakehitys laahaa julkisen sektorin perässä, ja palkankorotuksissa tätä juovaa on kurottava kiinni. Neuvotteluiden vaikeus on jo osoittanut, että taisteluitta tavoitettamme ei saavuteta. 

Kevättä värittivät myös eduskuntavaalit. Kokoomus lähti vaalivoittajana rakentamaan hallitusta perussuomalaisten, RKP:n ja KD:n kanssa. Olemme jatkaneet vaikuttamistyötä sosiaalialan korkeakoulutettujen asioiden eteenpäin viemiseksi uuteen hallitusohjelmaan. Laadukas koulutus, työhyvinvoinnin tukeminen, panostaminen sosiaalipalveluihin, varhaiskasvatuksen kehittäminen ja sosiaalialan tutkimukseen satsaaminen ovat olleet keskeisiä viestejämme.  

Kaikkea tätä edunvalvonta- ja vaikuttamistyötä on tehty yhdessä, kiitos teille kaikille siitä! Edunvalvonta ei ole helppoa, eikä anna pikavoittoja, mutta se on äärimmäisen tärkeää. 

Se on tärkeää siksi, että te sosiaalialan korkeakoulutetut teette joka päivä työtä sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistämiseksi ja rakennatte maailmasta parempaa ja turvallisempaa paikkaa.  

On tärkeää, että te saatte tehdä tätä äärimmäisen arvokasta työtä turvallisesti, laadukkaasti ja että työ ja sen tekijät saavat ansaitsemansa arvon.  

Jenni Karsio 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *