Uutinen

Internationella socialarbetardagen firas 16.3.2021

Internationella socialarbetardagen firas 16.3.2021. Den här gången är temat Ubuntu: Jag är den jag är på grund av vad vi alla är – Vi stärker den sociala solidariteten och den globala samhörigheten. Ubuntu är ett begrepp som härstammar från ursprungsbefolkningen i Sydafrika och som illustrerar sammanfogningen av alla folkslag och deras miljöer och rimmar därför även väl med det sociala arbetets perspektiv.

Choklad dagen till ära

På grund av coronapandemin får Talentias medlemmar denna gång en kod per sms som de kan använda för att lösa ut en chokladstång för att fira socialarbetardagen. Kom ihåg att uppdatera ditt telefonnummer i medlemsuppgifterna.

Låt oss lyfta fram det sociala arbetet

Syftet med dagen är att tacka er för ert arbete och påminna om att det förutom kundarbete behövs mod för att påverka. Dagen erbjuder en bra möjlighet att lyfta fram missförhållanden kring tjänster och strukturer och som kräver en korrigering. Kontakta till exempel politikerna i din region via sociala medier och framför socialarbetardagens budskap.

Låt oss fira tillsammans även i sociala medier

I sociala medier används hashtaggen #wswd2021 för socialarbetardagen. Förkortningen kommer från namnet World Social Work Day. Följ med hur man runtom i världen firar dagen och framför din egen hälsning på Instagram eller till exempel på Talentias Facebooksida! På Talentias webbplats talentia.fi/sosiaalityonpaiva hittar du även dagens festbild som du kan dela på Facebook eller Instagram.