Vanhat hallitukset


Täältä näet TaSOn edellisiä hallituksia!

Hallitus 2020

Linda Lindgren

Puheenjohtaja  

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Moikka! Olen Linda Lindgren ja opiskelen sosionomiksi neljättä vuotta Metropolia Ammattikorkeakoulussa.

Päädyin hakemaan TaSOn puheenjohtajaksi useamman vuoden järjestökokemuksella. Aiemmin olen toiminut METKAn hallituksen puheenjohtajana, Soffa ry:n edunvalvontavastaavana sekä muissa luottamustoimissa niin ammattikoulussa ja lukiossa.

Erityisesti TaSOssa minua kiinnostaa työskentely erityisesti sosiaalialan opiskelijoiden edunvalvonnan eteen! TaSOn puheenjohtajana pääsee näkemään niin Talentian kuin Akavan Opiskelijoiden toimintaa aitiopaikalta, sekä näitä kautta vaikuttamaan sitä kautta TaSOlle tärkeisiin asioihin.

 

Mia Rissanen

Varapuheenjohtaja

Metropolia Ammattikorkeakoulu

 

Rilla Pohjola

Jäsen- ja aluetoiminta

Jyväskylän Yliopisto

Heippa! Olen Rilla Pohjola, maisterivaiheen sosiaalityön opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Asun tällä hetkellä Helsingissä, mutta kotoisin olen Etelä-Pohjanmaalta. TaSOilun ohella kirjoittelen gradua.

TaSO:n toimintaan lähdin mukaan, koska haluan olla mukana vaikuttamassa sosiaalialaan ja sen opiskelijoiden edunvalvontaan. Ja koska yhdistystoimintaa on kivaa! Vuoden 2019 toimin TaSO:n hallituksen edunvalvontavastaavana.

Järjestötoiminnan ja sosiaalityön lisäksi mun intohimoja on ihmisoikeudet, luonto, kasvisruoka ja kirjat.

 

Antti Pätynen

Viestintävastaava (some)

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Moi!

Olen Antti, 23-vuotias sosionomiopiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulusta Helsingistä. Olen iloinen saadessani olla osana TaSO:n hallitusta kaudella 2020 ja odotankin hallitusvuodelta monia uusia kokemuksia. Kyseessä on ensimmäinen kosketukseni järjestötoimintaan ja olen hyvin motivoitunut työtä kohtaan, sillä minua on pitkään jo kiinnostanut päästä mukaan yhdistyksen toimintaan.

Persoonaltani olen helposti lähestyttävä, iloinen ja huumorintajuinen. Vapaa-ajallani nautin musiikista, kulttuurista sekä ystävieni kanssa olemisesta.

 

Elsa Myllyaho

Edunvalvontavastaava (YO)

Tampereen yliopisto

 

Henna Mäkelä

Edunvalvontavastaava (AMK)

Metropolia Ammattikorkeakoulu

Hei! Olen toisen vuoden sosionomiopiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Hain mukaan hallitukseen, koska haluan oppia lisää yhdistystoiminnasta sekä kouluttautua ja verkostoitua lisää. Haluan vahvistaa opiskelijoiden yhteistyötä, sillä yhdessä olemme enemmän. Koen sosiaalialalla vaikuttamisen tärkeäksi, ja haluan tuoda TaSOlle ja sen toiminnalle näkyvyyttä. Odotan innolla tulevaa vuotta hallituksessa.

Opiskelun ohella käyn töissä, ja vapaa-aikani käytän ystävien tapaamiseen, liikunnan harrastamiseen, lukemiseen ja kirjoittamiseen.

 

Jenny Savolainen

Tapahtumavastaava

LAMK

 

Taija Välske

Tapahtumavastaava

Diak Helsinki

 

Hallitus 2019

 

Mikael Lintula

Puheenjohtaja  

Diak Helsinki, Bachelor of Social Services.

 

 

Anni Pihlaja

Varapuheenjohtaja

Tampereen yliopisto

Morjens,

Mä olen (vihdoin) viimeisen vuoden sosiaalityön opiskelija Tampereen yliopistosta. Tammikuussa pyörähti käyntiin kolmas vuosi TaSO:n hallituksessa, jonne mut on ajanut mukaan halu vaikuttaa sosiaalialan opiskelijoiden edunvalvontaan, sosiaalialan työoloihin sekä alan asemaan ja arvostukseen valtakunnallisesti. Keväällä 2018 mut valittiin myös Talentian liittovaltuustoon yhdeksi neljästä opiskelijaedustajasta.

Olen kahden viime vuoden aikana päässyt tekemään juuri yllä mainittuja asioita, ja viimeinen vuosi tässä toiminnassa vedetään yhtä lailla täysillä. Mun tällä hetkellä rakkain harrastukseni on järjestötoiminta ja se nielaiseekin melko hyvin kaiken vapaa-ajan. TaSO:n lisäksi toimin Akavan opiskelijoiden neuvostossa sekä poliittisen nuorisojärjestön paikallisyhdistyksen puheenjohtajana. Jäljellä olevan ajan pyrin käyttämään parisuhteeseen ja koiraan sekä tietysti yhdistystoiminnan ulkopuolisiin ystäviin! Myös matkustaminen ja kaikki vauhdikkaat liikuntaharrastukset on tosi jees, vaikka ne vähän sivummassa tällä hetkellä onkin.

 

Rilla Pohjola

Edunvalvontavastaava ja jäsenhankintavastaava

Jyväskylän Yliopisto

Hellou! Olen Rilla, neljännen vuoden sosiaalityön opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Gradun kirjoittelun ohella toimin tänä vuonna toisena TaSO ry:n hallituksen edunvalvontavastaavista sekä jäsenhankintavastaavana.

TaSOn toimintaan lähdin mukaan, koska haluan olla mukana vaikuttamassa sosiaalialalla ja perehtyä sosiaalialan edunvalvontaan. Olen myös ollut kiinnostunut hallitustoiminnasta ja haluan kehittää itseäni ja oppia uutta – ja sen uskon tapahtuvan tämän luottamustoimen avulla!

Tällä hetkellä opiskelu ja gradu vievät suurimman osan ajastani, mutta yritän saada aikani riittämään myös järjestöhommiin, joista on tullut innostuttua kovasti viimeisen vuoden aikana. Onnellisena ja hyvinvoivana pysyn, jos lisäksi eräilen luonnossa, juoksen, kudon, syön herkullista kasvisruokaa, kulutan vähän ja eettisesti sekä – kaikista tärkein – vietän paljon aikaa rakkaiden ihmisten kanssa.

 

Eemil Saarnio

Viestintävastaava

Metropolia AMK

Moi!  Olen Eemil, toisen vuoden sosionomi opiskelija, aloitin siis opinnot syksyllä 2017 Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingistä. Valmistumiseeni on vielä hetki aikaa, joten päätin hakea TaSO:n hallitukseen ja toimin tämän vuoden TaSO:n viestintävastaavana ja olen myös Talentian työelämä lautakunnan jäsen.

Lähdin hallitukseen mukaan, kun minulla oli pidempää ollut kiinnostusta hallitustoiminnasta, eikä minulla ole aiempaa kokemusta hallitustyöskentelystä ja yhdistystoiminnasta. Halu oppia uusia asioita ja kiinnostus päästä tekemään vaikuttamistyötä oli myös isona motivaattorina.

Koen myös verkostoitumisen, koulutukset ja hallituksesta opitun työskentelyn työelämää varten hyödyllisinä taitoina.

Tykkään käyttää vapaa-ajalla aikaa maalaukseen, valokuvaukseen ja urheiluun (pääasiassa salilla käyntii), lisäks luonto on minulle tärkeää ja pidän varsinkin kävelylenkeistä luonnossa.

 

Mia Rissanen

Viestintävastaava (some)

Metropolia AMK

 

Elsa Myllyaho

Edunvalvontavastaava

Tampereen yliopisto

 

Marjo Saajola

Tapahtumavastaava (TaSO-päivät):

LAMK

Moikka kaikille!

Olen Marjo, ja toinen TaSOn tapahtumavastaavista (TaSO-päivät). Aloitin opinnot syksyllä 2017 Lahden Ammattikorkeakoulussa (LAMK) sosionomiksi, ja valmistun näillä näkymin tänä keväänä lastentarhanopettajan pätevyydellä. Opiskelujen lisäksi olen vakituisessa työssä varhaiskasvatuksen hoitajana.

Opiskelujen ja työn lisäksi elämää aikatauluttavat latinorytmit, eli käyn omaksi ilokseni tanssitunneilla tanssimassa reggaetonia, salsaa ja muita vauhdikkaita tansseja… Kuntosalin puolelle ja lenkillekin saatan aina silloin tällöin eksyä.

TaSOn hallituksessa olen noviisi, mutta odotan innolla mitä vuosi tuo tullessaan. Hallitukseen hain, koska uudet haasteet ovat aina tervetulleita ja haluan nähdä erilaisia työskentelytapoja ja tavata uusia ihmisiä. Sosiaaliala elää nyt murrosaikaa, ja siihen vaikuttaminen ja opiskelijoiden äänitorvena toimiminen on mielenkiintoista ja antoisaa. TaSOssa tulen olemaan siellä missä tapahtuu, ja pysyn ajantasalla siitä mitä sosiaalialalla tapahtuu. Erilaiset tapahtumat, koulutukset ja verkostoituminen ovat mahtava lisä ja saatan olla niihin jopa hieman inlööv.. ❤️

(Itselle ja) muille elämykisen tarjoaminen on mahtavaa, ja on kiva päästä tarjoamaan muille samoja mahdollisuuksia kuin mitä itse on saanut.

Toivottavasti nähdään vuoden aikana!

 

Jenny Savolainen

Tapahtumavastaava

LAMK

 

Taija Välske

Tapahtumavastaava

Diak Helsinki

 

Minna Rissanen

Sihteeri ja Jäsensihteeri

Karelia AMK ja Jyväskylän Yliopisto (Avoin)

 

Noora Aittala

Aluevastaava ja Työtaisteluvastaava

Turku AMK

Moikka kaikki!

Olen TaSOn hallituksen lähes pakollinen turkulaisvahvistus ja ties kuinka monennen vuoden sosionomi opiskelija Turun AMK:sta. Olen lähtenyt opiskelija-aktiivitoimintaan mukaan heti opintojeni alettua ja toimin useamman vuoden omassa opiskelijayhdistyksessämme Tasokkaassa erilaisissa tehtävissä ja vuoden olin mukana Talentian liittovaltuustossa opiskelijajäsenenä. Vaikka olin vain varalla, pääsin onnekseni näkemään liittovaltuuston toimintaa läheltä ja kipinä vaikuttaa opiskelijan asemaan Talentiassa syntyi.

Opinnoissani mielenkiinnon kohteeni ovat lastensuojelussa sekä toiminnallisissa menetelmissä. Päädyinkin lastenkodin keikkalistoille parin ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen, ja olen täysin rakastunut työhöni, ehkä jopa opiskelujeni etenemisen kustannuksella.

TaSOn toiminnassa uskon oppivani valtavasti uutta järjestötoiminnasta ja uskon tutustuvani mahtaviin, mielenkiintoisiin ihmisiin ja minulle uusi aluevaltaus, sihteerin rooli, ei taatusti ole pienin uusista oppimiskokemuksistani.

 

Hallitus 2018

Laura Finander 

Puheenjohtaja  

Helsingin yliopisto

Olen Laura, sosiaalityön kolmannen vuoden opiskelija Helsingin yliopistosta. Viime vuoden toimin TaSO:ssa puheenjohtajana, sitä ennen vuonna 2016 tiedotusvastaavana. Näköjään kun kerran aloittaa, TaSOsta ei niin vain halua lähteä!

 

Anni Pihlaja

Varapuheenjohtaja

Työtaisteluvastaava

Tampereen yliopisto

Moro!

Mä olen Anni, ja opiskelen kuudetta vuotta sosiaalityötä Tampereen yliopistossa, mutta tein kuitenkin juuri vuoden alussa (epäilyttävän?) kaupunkiloikan Tampereelta Turkuun. Ei silti hätää, en suinkaan ole vielä valmistumassa… Kiire on ollut opintojen ohella pyöriä mukana ainejärjestötoiminnassa, sekä jäljelle jäävällä vapaa-ajalla hukuttaa kaikki rahat ja aika jos jonkinlaiseen harrastamiseen: esimerkiksi ratsastusta, tanssia, kamppailulajeja ja roolipelaamista on vuosien aikana kuulunut arsenaaliin. Ehdin myös pitää puoli vuotta tuumaustaukoa opinnoista alanvalintapohdintojen takia. Se, ja viimeistään pari sijaisuutta lastensuojelussa ovat kuitenkin varmistaneet, että oikeaan suuntaan tässä paahdetaan!

Erityisesti olen kiinnostunut rakenteellisesta sosiaalityöstä ja mahdollisuudesta päästä vaikuttamaan sosiaalityön näkyvyyteen ja alan huomioimiseen yhteiskuntapoliittisissa ratkaisuissa.

Viime vuoden toimin TaSO ry:n hallituksessa edunvalvontavastaavana, tämä vuosi starttasi varapuheenjohtajana. Omassa ainejärjestössämme SOS ry:ssä ehdin kahden vuoden aikana hoidella tuutor-, tiedotus- ja koulutuspoliittisten vastaavien tehtäviä. Ammattijärjestöt ovat perinteisesti olleet Suomessa vahvoina vaikuttajina poliittisia ratkaisuja tehdessä, joten on syytä pitää Talentian lippu korkealla – myös opiskelijatoiminnan kautta.

 

Minna Honkanen

Edunvalvontavastaava (yo)

Itä-Suomen yliopisto

Hei kaikki! Olen sosiaalityön maisterivaiheen opiskelija Itä-Suomen yliopistosta. Lähdin TaSO:n hallitukseen, koska halusin päästä vaikuttamaan oman alani koulutuksen kehitykseen. Olen innoissani edunvalvontapestistäni, sillä koen pääseväni vaikuttamaan siinä parhaiten alani epäkohtiin. Lisäksi TaSO:ssa työskennellessäni pääsen pohtimaan laajemmin tulevaisuuttani, esimerkiksi kiinnostaako minua valmistuttuani enemmän vaikuttamis- ja kehittämistyö vai sosiaalityön perusasiakastyö. Vapaa-aikaani kuuluu TaSO:n lisäksi zemppari-toiminta nuorten parissa, kuntonyrkkeily ja lukeminen.

 

Jussi Tamminen

Edunvalvontavastaava (AMK)

Varatyötaisteluvastaava

Turun ammattikorkeakoulu

Tammisen Jussi Turusta moi! Olen opiskelukonkari Turun Ammattikorkeakoulusta, mutta viimein valmistuminen tuntuu olevan kulman takana! Vuosi 2018 on minulle toinen vuosi TaSO:n hallituksessa, ja koen olevani valmiimpi hallitustoimintaan kuin viime vuonna. Vuonna 2017 opin todella paljon yhdistystoiminnasta, ja toivon jatkavani samalla rataa! Viime vuonna pidin hallitustoiminnassa erityisesti alueellisesta toiminnasta, ja onkin ilo tietää jatkavamme samalla rataa myös tänä vuonna.

 

Anniina Ervasti

Viestintävastaava (Tiedotus)

DIAK Oulu

Täällä tarinoi 3. vuoden sosionomi-diakoniopiskelija Oulusta! Touhuilin TaSO:n hommissa jo viime vuoden, ja koska nälkä kasvoi syödessä, hommat jatkuvat tänäkin vuonna, edelleen tiedotusvastaavana. Minulla on usein monta rautaa tulessa, mutta hätähousuksi tuskin voi syyttää, vaikka hajamielinen olenkin. Harrastan mm. musiikkia, kirjoittamista ja karatea. TaSO:n hallitukseen kuuluminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta vaikuttaa, hyödyntää omia kykyjä sekä oppia uutta. Törmäillään!

 

Jenna Simola

Viestintävastaava (Some)

Turun ammattikorkeakoulu

Olen Jenna, kolmannen vuoden sosionomiopiskelija Turun ammattikorkeakoulusta. Opintojen nopeuttaja, joten valmistun jo toukokuussa 2018. Opintojen nopeuttamiseen päädyin siksi, että mahdollinen jatko-opiskelu kiinnostaa vielä tulevaisuudessa. Turussa syntynyt ja kasvanut, mutta halu maailmalle olisi kova. Rakastan matkustelua, ystäviä, liikkumista, kirjojen lukemista, minun koiraa Alpoa ja uuden oppimista. Järjestömaailma tuli tutuksi kun toimin viime vuoden meidän oman opiskelijayhdistyksen Tasokas ry:n hallituksen puheenjohtajana, vuosi opetti paljon ja tehtiin me siinä samalla meidän ”klubista” virallinen yhdistys.

Sosiaaliala on se oma juttu ja on paras tunne maailmassa kun saa tehdä työtä, josta nauttii. Työskentelen opintojen ohessa lastensuojelun parissa ja teen myös vapaaehtoistyötä nuorten kanssa.

Vapaa-aika on tässä kevään ajan tai oikeastaan koko opiskelujen ajan ollut hieman kortilla, mutta se ei haittaa kun saa tehdä juttuja joista nauttii ja pääsee vaikuttamaan asioihin. Elämme muutosten aikaa sosiaalialan työkentällä, joten odotan innolla tulevia haasteita ja tehtäviä TaSO:n hallituksen parissa!

 

Maija Pöyhönen

Sihteeri/jäsensihteeri

Jäsenhankintavastaava

Tampereen yliopisto

Moro! Olen Maija, 4. vuoden sosiaalityön opiskelija Tampereen yliopistosta. Työkokemusta minulle on kertynyt lastensuojelusta ja sosiaalipäivystyksestä, isona haluaisin näillä näkymin työskennellä lasten ja perheiden kanssa. Vapaa-aikaa löytäessäni rapsuttelen kotona kissaa ja pyrin olemaan maanantaiaamuisin salil eka.

Järjestökokemusta minulle on kertynyt jo useammalta vuodelta, kun olen toiminut sosiaalityön ainejärjestö SOS ry:ssä kaikenlaisissa pesteissä. Vuonna 2018 toimin ainejärjestön varapuheenjohtajana TaSO:n hallituspestin ohella. Olen mielelläni siellä missä tapahtuu, ja järjestötoiminta jos mikä on kokemuksen mukaan loistava väylä toiminnan äärelle. TaSO-vuodelta odotankin mahtaviin tyyppeihin tutustumisen ohella mellevää tekemisen meininkiä.

 

Iina Piiroinen

Talousvastaava

Jyväskylän yliopisto

Moikka!

Olen Iina, kolmannen vuoden sosiaalityön opiskelija Jyväskylän yliopistosta. Ennen paluuta opintojen pariin tuli työelämässä vietettyä useita vuosia, mutta koska haluan tavoitella unelmiani, haastaa itseäni ja oppia uutta, niin tässä sitä ollaan.

Talentian toimintaan lähdin mukaan heti ensimmäisenä opiskeluvuonna, jonka jälkeen oli aika ottaa askel eteenpäin. Viime vuoden toimin TaSO:n hallituksessa TaSO-päivävastaavana, tänä vuonna hyppäsin uusiin mielenkiintoisiin talousvastaavan saappaisiin. Odotan tältä vuodelta erityisesti mukavaa yhteistä toimintaa sekä mahdollisuutta olla mukana vaikuttamassa sosiaalialan osaamisen ja näkökulman esille nostamisessa!

Vapaalla sukkuloin tanssin ja ratsastuksen parissa. Mut voipi löytää myös salilta, pitkiltä kävelylenkeiltä ystävien kanssa, lautapelejä pelaamasta tai villasukat jalassa peiton alta uppoutuneena hyvään kirjaan.

 

Reetta Turunen

Tapahtumavastaava (TaSO-päivät)

XAMK Mikkeli

Ilmainen ämpäri jokaiselle…

No ei nyt oikeesti. TaSO:n tapahtumavastaava täällä vaan huutelee. Oon tämmönen letkeen hullu savolaisnainen Kuopiosta, savon sydämestä. Opiskelen kolmatta vuotta sosionomiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa eli hienosti sanottuna Xamkissa, Mikkelin kampuksella.

Nyt lähtee kolmas vuosi TaSO:ssa. Ekan vuoden toimin sihteerinä ja toisen verkostotapahtumavastaavana. Nythän tässä vasta vauhtiin päästäänkin. Ensimmäiset vuodet vasta opeteltiin ja nyt on jo liekki päällä seuraavaa vuotta varten.

Koen, että sosiaalialalla vaikuttaminen ja toimiminen on erityisen tärkeää sillä asiakkaamme ovat usein siihen itse kykenemättömiä syystä tai toisesta. Toivoisinkin, että jokainen sosiaalialalle työllistyvä miettisi, että kuka tämän alan tärkeyttä ja tarpeellisuutta arvostaa jos emme me, itse ammattilaiset.

Ei nyt rueta kumminkaa liian vakaviks. Huumorilla pääsee pitkälle ja mulla sitä riittää vaikka muille jakaa. Kiihdyn nollasta sataan ja takasi parissa minuutissa. Eikun hihat heilumaan ja tehdään tästäskin vuodesta entistä parempi!

 

Suvi Hietaniemi

Tapahtumavastaava (Verkostotapahtuma)

Hämeen ammattikorkeakoulu

Moikka! Olen Suvi, sosionomiopiskelija Hämeenlinnasta, Hämeen ammattikorkeakoulusta. Opintoja minulla on takana jo 3,5 vuotta. Opinnoissani olen suuntautunut maahanmuutto- ja varhaiskasvatustyöhön. Tulevaisuuden työkenttään suhtaudun avoimin mielin ja oma unelmatyö on vielä etsinnässä.

Ennen TaSO:n hallitukseen lähtemistä olen ollut vuodesta 2015 mukana Talentia Kanta-Hämeen opiskelijatyöryhmässä. Opiskelijatyöryhmätoiminnasta sain myös kipinän lähteä TaSon hallitukseen! Talentian toiminnassa mahtavinta on ollut nähdä kuinka omalla toiminnalla voi vaikuttaa. Uutena TaSO:n hallituslaisena odotan innolla tulevaa hallitusvuotta!

Vapaa-ajalla mieluisinta on pitkät teehetket ystävien kanssa. Lisäksi arkeeni kuuluu liikkuminen, niin luonnossa kuin ryhmäliikuntatunneilla. Toisinaan suuntaan katseeni kohti Eurooppaa ja toivon, että voisin matkustella nykyistä enemmän.

 

 

HALLITUS 2017

  

Laura Finander 

Puheenjohtaja  

Helsingin yliopisto

Hei upeat sosionomi- ja sosiaalityön opiskelijat!

Olen Laura, vuoden 2017 puheenjohtaja ja sosiaalityön toisen vuoden opiskelija Helsingin yliopistosta. Viime vuoden hoidin TaSO:ssa tiedotusvastaavan pestiä ja homma vei mukanaan!

Viime vuonna kirjoittamani pätkä pitää vieläkin paikkansa:

”Lähdin mukaan TaSO:n toimintaan, sillä haluan edistää sosiaalityön arvostusta – niin sisältä käsin kuin ulkoakin päin. Haluan, että alaamme opiskelee ja sitä tekemään valmistuu ammattilaisia, jotka ovat ylpeitä työstään ja osaavat vaatia sekä asiakkaan oikeuksia että omia.”

Tänä vuonna jatkamme juuri tällä fokuksella, sillä vuoden teemamme on #sosiaalisestipätevä. Keskitymme siis erityisesti opiskelijoiden oman ammatillisuuden ja asiantuntijuuden tunnistamiseen ja vahvistamiseen.

Vapaa-ajallani lueskelen (opintojen ohessa äänikirjat ovat pop!), kuuntelen musiikkia ja tuijotan Netflixiä tai HBO:ta. Pyrin muutenkin kuluttamaan kulttuuria laajalla skaalalla, mm. taidenäyttelyissä ja teatterissa käymällä. Liikuntamuodoista rakkain on tanssi, mutta tällä hetkellä treenautan itseäni sali+uinti-kombolla. Kesäisin on ihana pyöräillä joka paikkaan.

Ottakeehan yhteyttä, jos jotain tulee mieleen! Nostetaan yhdessä sosiaaliala huipulle!

 

Ida Kilpeläinen
Varapuheenjohtaja

Työtaisteluvastaava
Tampereen yliopisto

Heippa kaikki! Olen Ida, sosiaalityön syventävän vaiheen opiskelija Tampereen yliopistosta. Olen toiminut  ainejärjestössämme Talentia-vastaavana ja Pirkanmaan Talentiassa opiskelijavastaavana. Näissä luottamustoimissa jatkan yhä, sillä haluan välittää Talentia-tietoutta kanssaopiskelijoille.

Odotan innolla tulevaa vuotta. Uskon, että tämän vuoden TaSOn hallitusporukalla keksimme uusia ideoita ja saamme paljon aikaan  jokaisen sosiaalialan korkeakouluopiskelijan eduksi. Haluan, että Talentia näkyy jokaisessa sosiaalialaa opettavassa korkeakoulussa ja toivon, että saamme paljon uusia opiskelijoita mukaan toimintaan. Opiskelemme arvokasta alaa ja jokaisen ajatukset ovat tärkeitä. Tulkaa juttelemaan ja ottakaa rohkeasti yhteyttä!

 

Anni Pihlaja

Edunvalvontavastaava (yo)
Tampereen yliopisto

Moro!

Mä olen Anni, ja opiskelen viidettä vuotta sosiaalityötä Tampereen yliopistossa. Ei silti hätää, en suinkaan ole vielä valmistumassa… Kiire on ollut opintojen ohella pyöriä mukana ainejärjestötoiminnassa, sekä jäljelle jäävällä vapaa-ajalla hukuttaa kaikki rahat ja aika kalliisiin harrastuksiin, kuten ratsastus, miekkailu ja thainyrkkeily. Ehdin myös pitää puoli vuotta tuumaustaukoa opinnoista alanvalintapohdintojen takia. Se, ja viimeistään tämän syksyn pesti lastensuojelussa ovat kuitenkin varmistaneet, että oikeaan suuntaan tässä paahdetaan! Erityisesti olen kiinnostunut rakenteellisesta sosiaalityöstä ja mahdollisuudesta päästä vaikuttamaan sosiaalityön näkyvyyteen ja alan huomioimiseen yhteiskuntapoliittisissa ratkaisuissa.

On hienoa hypätä järjestötoimintaan takaisin lähes kahden vuoden tauon jälkeen! Omassa ainejärjestössämme SOS ry:ssä ehdin kahden vuoden aikana hoidella tuutor-, tiedotus- ja koulutuspoliittisten vastaavien tehtäviä. Ammattijärjestöt ovat perinteisesti olleet Suomessa vahvoina vaikuttajina poliittisia ratkaisuja tehdessä, joten on syytä pitää Talentian lippu korkealla – myös opiskelijatoiminnan kautta.

 

Lilli Laamanen
Edunvalvontavastaava (AMK)
Metropolia AMK


Hei, olen Lilli, neljännen vuoden sosionomiopiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulusta. Olen toiminut opiskelijayhdistyksessämme Soffa ry:ssä sekä opiskelijakunta METKAssa. Olen Talentian valtuuston opiskelijajäsen ja toivon, että TaSO:n hallituksessa toimiminen auttaa tässä pestissä ja päinvastoin.

 

Anniina Ervasti
Viestintävastaava (Tiedotus)
DIAK Oulu

Hyvvää päivvää, olen sosionomi-diakoniopiskelija Oulusta. Aloitin 3,5 vuoden opinnot DIAKissa tammikuussa 2016, ja opintojen aikana innostuin Talentian ja TaSOn toiminnasta. Tässä sitä sitten ollaan, tiedotusvastaavana! Minulla on usein monta rautaa tulessa, mutta hätähousuksi tuskin voi syyttää, vaikka vähän ”pölijä” saatan olla. Harrastan mm. musiikkia, kirjoittamista ja karatea, ja pidän myös blogia. TaSOn hallitukseen kuuluminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta vaikuttaa, hyödyntää omia kykyjä sekä oppia uutta. Nykäise hihasta tai heitä jollain, jos haluat jutustella, olen vapaasti käytettävissä.

 

Jussi Tamminen
Viestintävastaava (Some)

Varatyötaisteluvastaava

Turku AMK

Tammisen Jussi tässä vaan moro! Olen ottanut kaiken irti opinnoistani, sillä aloitin keväällä 2012 opiskelemaan sosionomiksi Turun Ammattikorkeakoulussa. Tavoitteenani olisikin valmistua tässä piakkoin. Lähdin mukaan hallitustoimintaan hakemaan uusia verkostoitumismahdollisuuksia sekä lisäämään omaa valmiuttani tulevaisuuden työtäni silmällä pitäen. Aikaisempaa vaikuttamiskokemusta minulta löytyy Turun Ammattikorkeakoulun Sosiaalialan Opiskelijoiden klubista, jossa toimin kaksi vuotta, ensimmäisen vuoden sihteerinä ja toisen tiedottajana.

Ammatillisessa mielessä erityisen lähellä sydäntäni on lastensuojelutyö, ja unelma-ammattinani on jo pitkään ollut koulukuraattori. Opiskeluni kohokohta on ehdottomasti ollut opiskeluvaihtoni Manchesterissa. Harrastukset on nyt viime aikoina jäänyt vähän vähille, mutta rugbya pelasin muutaman vuoden, ja nyt olen aloittanut jalkapallon Turun pubiliigassa.

Reetta Turunen
Sihteeri/jäsensihteeri
Tapahtumavastaava (Verkostotapahtuma)
XAMK Mikkeli
 

Ilmainen ämpäri jokaiselle…

No ei nyt oikeesti. TaSO:n uus verkostoemäntä täällä vaan huutelee. Oon tämmönen letkeen hullu savolaisnainen Kuopiosta, savon sydämestä. Opiskelen kolmatta vuotta sosionomiksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa eli hienosti sanottuna Xamkissa, Mikkelin kampuksella.

Tää on mun toinen vuosi TaSO:n hallituksessa. Viime kaudella toimin sihteerinä. Nythän tässä vasta vauhtiin päästäänkin. Ensimmäinen vuosi vasta opeteltiin ja nyt on jo tuhat ideaa tulevaa vuotta ajatellen.

Koen, että sosiaalialalla vaikuttaminen ja toimiminen on erityisen tärkeää sillä asiakkaamme ovat usein siihen itse kykenemättömiä syystä tai toisesta. Toivoisinkin, että jokainen sosiaalialalle työllistyvä miettisi, että kuka tämän alan tärkeyttä ja tarpeellisuutta arvostaa jos emme me, itse ammattilaiset.

Ei nyt rueta kumminkaa liian vakaviks. Huumorilla pääsee pitkälle ja mulla sitä riittää vaikka muille jakaa. Kiihdyn nollasta sataan ja takasi parissa minuutissa. Eikun hihat heilumaan ja tehdään tästäskin vuodesta entistään parempi!

Terkuin TaSO:n verkostoemäntä

 

Maria Niemelä
Talousvastaava
Jyväskylän yliopisto

Moikka! Olen Maria, neljännen vuoden sosiaalityön opiskelija Jyväskylän yliopistosta. Odotan innolla tulevaa vuotta ja uusia haasteita niin TaSO:n hallituksessa kuin muutenkin! Opintojen aikana olen ollut mukana Talentia Keski-Suomen opiskelijatyöryhmässä ja ainejärjestön hallituksessa sosiaalityön koulutuspoliittisena vastaavana sekä olen osallistunut opetussuunnitelman kehittämisryhmään opiskelijaedustajana. Halu vaikuttaa meidän alaa koskeviin asioihin on kasvanut opintojen kuluessa entisestään, joten on hienoa olla mukana TaSO:n hallituksessa. Opiskelijoiden ääni on keskeistä kuulua koulutuksiin liittyvissä asioissa ja tulevina ammattilaisina meidän on myös tärkeää ottaa kantaa yhteiskunnassa tai ympäristössämme oleviin epäkohtiin. Opiskelujuttujen lisäksi tykkään vapaa-ajallani urheilla, tanssia ja seurata yhteiskunnallisia asioita sekä nauttia läheisten ihmisten seurasta.

 

Iina Piiroinen
Tapahtumavastaava (TaSO-päivävastaava)
Jyväskylän yliopisto

Moikka! Olen Iina, toisen vuoden sosiaalityön opiskelija Jyväskylän yliopistosta.  
Ennen paluuta opintojen pariin tuli työelämässä vietettyä useita vuosia (mm. matkailu- ja turvallisuusalalla), mutta koska haluan tavoitella unelmiani, haastaa itseäni ja oppia uutta niin tässä sitä ollaan. 

Talentian toimintaan hyppäsin mukaan heti ensimmäisenä opiskeluvuonna ja nyt oli aika ottaa askel eteenpäin. Järjestötoiminnassa olen vielä untuvikko, mutta tässähän se kokemus karttuu. TaSO:n hallituksen ohella oon myös mukana Talentia Keski-Suomen opiskelijatyöryhmässä ideoimassa ja järkkäilemässä paikallista toimintaa.

Vapaa-aikani vietän pitkälti tanssin ja ratsastuksen parissa. Mut voipi löytää myös salilta, pitkiltä kävelylenkeiltä ystävien kanssa tai lautapelejä pelailemasta.

 

Henni Hannuniemi
Aluevastaava

Tampere AMK

Moro!

Olen Henni ja viimeisen vuoden sosionomiopiskelija Tampereen ammattikorkeakoulusta. Kuluneen vuoden aikana toimin TAMKin sosiaalialan opiskelijoiden SOPU ry:n hallituksessa, sekä TAMKin opiskelijakunnan edustajistossa. Näiden lisäksi olin Pirkanmaan Talentian alueyhdistyksen opiskelijavastaavana. Tänä vuonna toimin Pirkanmaan Talentian varapuheenjohtajana.

Tulevalta vuodelta TaSOn hallituksessa odotan uusia ideoita, ajatuksia ja aikaansaannoksia. Vuosi tulee olemaan sosiaalialan työkentällä täynnä mullistavia uudistuksia ja uskon, että myös TaSOn hallitus kehittyy niiden mukana. Ennen kaikkea odotan meidän persoonallisen, innokkaan ja motivoituneen hallituksen saavutuksia. On mahtavaa saada olla porukassa mukana ja tehdä sosiaalialan opiskelijoiden hyväksi asioita, sekä tehdä töitä omalla persoonallaan!

Lopuksi ajatus lainattavaksi:

”A bird is safe in its nest – but that is not what its wings are made for.”

– Amit Ray, World Peace: The Voice of a Mountain Bird

Nähdään ja höpötellään!

HALLITUS 2016

Tiia-Maria Luukko    

Puheenjohtaja

Metropolia AMK

Hei kaikki! Olen Tiia-Maria, viimeisen vuoden sosionomiopiskelija Metropolia Ammattikorkeakoulusta ja TaSO ry:n puheenjohtajana tänä vuonna. Aiemmin olen opiskellut uskontotiedettä ja mm. sosiaalityön perusopinnot Helsingin yliopistossa. Viime vuonna aikani kului TaSO-päivävastaavan tehtävää hoitaessa sekä erinäisissä luottamustoimissa omassa opinahjossani. Erityisesti opiskelijoiden osallisuuden vahvistaminen ja edunvalvonta korkeakouluyhteisössä ovat sydäntäni lähellä.

Lupaan luotsata, tukea ja kannustaa TaSOn huikeaa hallitusta parhaan kykyni mukaan yhdessä vpj Ramin kanssa. Toivon ja uskon, että jäsenistöstämme löytyy hallituksen ulkopuoleltakin halua ja kykyä kehittää sosiaalialan korkeakoulutusta sekä edistää alan arvostusta. Yhdessä olemme enemmän. Ole rohkea, sillä mitä olisi opiskelu ilman vaikuttamista?

  
Rami Hollmérus

Varapuheenjohtaja

Työtaisteluvastaava

Turku AMK

Olen viimeisen vuoden sosionomi (AMK) -opiskelija Suomen Turusta. Hallituksessa olen ehtinyt olla jo 2013 huhtikuusta asti, jolloin paikkasin vapautuneet työmarkkina- ja työtaisteluvastaavan paikat.

Viimeiset kaksi hallituskautta toimin talousvastaavana ja nyt siirryn varapuheenjohtajaksi ja toimin lisäksi työtaisteluvastaavana. Harrastuksina on ollut nyt vähemmälle jäänyt opiskelijavaikuttaminen omassa oppilaitoksessa sekä suuntaavien opintojen myötä enemmän aikaa saanut improvisaatio…juttu. Ja koira.
Teemu Hakanen

Edunvalvontavastaava (yo)

Jyväskylän yliopisto

Moro! Oon Teemu, neljännen vuoden sosiaalityön opiskelija Jyväskylän yliopistosta. Opinnoissa oon keskittynyt mielenterveys- ja päihdetyöhön. Tämän lisäksi intressipiireihin kuuluu evaluaatio ja kehittämisprojektit. TaSOn hallituksessa pyörähtää toinen vuosi, tällä kertaa edunvalvontavastaavan (yo) pestissä. Olen mukana myös Talentia Keski-Suomen opiskelijatyöryhmässä pähkäilemässä paikallista toimintaa.Vapaa-ajalla meitti kuuntelee heviä, käy salilla ja kamppailee Hapkidoa. Jos se olisi mahdollista niin kaikkea näitä yhtä aikaa.

Kalle-Pekka Hietala

Edunvalvontavastaava (AMK)

Lapin AMK

Moikkulimooi! Olen siis Hietalan Kalle-Pekka. TaSO ry:n hallituksen jäsen tänä vuonna ja vastuualueena AMK-puolen edunvalvonta. TaSOkkaan toiminnan ohella opiskelen 3.vuotta sosionomiksi Lapin AMK:ssa ja tulevaisuuden visiona olisi kouluttautua psykoterapeutiksi. Aikaisemmalta koulutukseltani olen Nuoriso -ja vapaa-ajan ohjaaja. TaSO ry:n lisäksi olen toiminut muutamassa muussa järjestössä.

Laura Finander

Tiedottaja

Helsingin yliopisto

Olen sosiaalityön ensimmäisen vuoden opiskelija Helsingin yliopistosta, mutta en uusi yliopistomaailmassa – hyppäsin valtiotieteelliseen tiedekuntaan humanistisen puolelta. Työelämässäkin olen ehtinyt viettää paljon aikaa kaupan alan puolella.

Lähdin mukaan TaSO:n toimintaan, sillä haluan edistää sosiaalityön arvostusta – niin sisältä käsin kuin ulkoakin päin. Haluan, että alaamme opiskelee ja sitä tekemään valmistuu ammattilaisia, jotka ovat ylpeitä työstään ja osaavat vaatia sekä asiakkaan oikeuksia että omia. Koenkin hyvin omaksi tämän vuoden mottomme, ”Rohkeus vaikuttaa”.

Vapaa-ajallani toimin ainejärjestössämme Stydissä sekä taitan Kajahdus-nimistä ainejärjestölehteä. Lisäksi pidän lukemisesta (opintojen ohessa äänikirjat ovat pop!), musiikista, matkustelusta ja kulttuurin kuluttamisesta laajalla skaalalla. Liikuntamuodoista rakkain on tanssi, mutta nykyään rääkkään itseäni enemmänkin yliopistoliikunnan tarjoamissa puitteissa. Kesäisin on ihana pyöräillä joka paikkaan.

Essi Miettinen

Mediavastaava

Metropolia AMK

Heipähei! Mä oon Essi, 4. vuoden sosionomiopiskelija Metropoliasta, Helsingistä. Alalle päädyin sattuman kautta, mutta opintojen edetessä löysin oman intohimoni sosiaalialasta ja vaikuttamistyöstä. Hyppäsin mukaan opiskelija-aktiivitoimintaan jo ensimmäisenä vuonna, jolloin kouluttauduin tutoriksi ja   liityin opiskelijayhdistys Soffa ry:n hallitukseen. Soffassa viihdyinkin kolme toimikautta, mm. talousvastaavana, tiedotusvastaavana ja viimeisenä vuonna puheenjohtajana. Toimin myös METKAn edustajistossa vuosina 2015 ja 2016. Kokemusta siis hieman löytyy, mutta sitä tuskin voi koskaan olla liikaa? Näen äärimmäisen tärkeänä sen, että alamme opiskelijat ja ammattilaiset kokisivat työnsä merkitykselliseksi ja arvokkaaksi, sekä olisivat aina valmiita korjaamaan kohtaamansa epäkohdat yhdessä. Siksi halusin TaSO:n hallitukseen, jossa haluan olla innostamassa ihmisiä aktiivisuuteen.

Vapaa-ajalla tuppaan kuluttamaan aikaa mm. ystävien ja videopelien seurassa sekä keikoilla käyden. Matkustelukin maistuu aika ajoin, kun vain kalenteri ja lompakko antavat myöten. Kaikenlainen aktiivitoiminta vie kuitenkin aimo osan hereilläoloajasta ja hyvä niin, sillä se on todellista lempipuuhaani!

Reetta Turunen

Sihteeri/jäsensihteeri

Mikkeli AMK

‪Hyvvee päivee, niin kun savolaisittain sanottaisiin. Olen Reetta Turunen 2.vuoden sosionomi opiskelija Mikkelin ammattikorkeakoulusta, mutta asustan kuten arvata saattaakin savon sydämessä Kuopiossa. Olen 21-vuotias rempseä ja suorapuheinen naisenalku, jonka suurena kiinnostuksen kohteena on sosiaalialalla työskentely etenkin lastensuojelu sekä perhetyö. Talentia kävi koululla esittelemässä toimintaansa ja herätti kiinnostukseni jo silloin ensimmäisenä opiskeluvuotenani. Kävin vahva ammatissa 1. koulutuksen, jonka kautta sain tietää TaSO-päivistä  ja uuden hallituksen valinnasta. Kiinnostus toimintaan ja vaikuttamiseen heräsi ja päätin hakea mukaan, ja tässähän sitä nyt ollaan. Odotan innolla tulevaa vuotta ja mitä kaikkea uutta se elämääni tuo!

Johanna Laine

Talousvastaava

Metropolia AMK

Moiks! Olen Johanna, 26-vuotias kolmannen vuoden Sosionomi (AMK) opiskelija Metropoliasta, Helsingistä. Opiskelija-aktiiviksi olen ajatutunut koulutukseni, innostavien kanssaopiskelijoiden ja vaikuttamishalukkuuteni myötä. Tämä hallituskausi on TaSO:ssa ensimmäiseni ja toimin talousvastaavana. Viime vuonna olen toiminut kampukseni opiskelijayhdistyksessä Soffa ry:ssä sihteerinä ja talousvastaavana sekä opiskelijakunta METKA:n edustajistossa. Tällä hallituskaudella toimin Soffa ry:n varapuheenjohtajana. TaSO:n hallituksessa toimimisen myötä haluan tuoda oman panokseni opiskelijavaikuttamiseen.

Vapaa-aikani kuluu perheen, ystävien, erilaisten harrasteiden, kulttuurin ja vapaaehtoistyön merkeissä. Toki lasken opiskelija-aktiivitoiminnan myös harrastuksiini! Nautin opiskelija-aktiivina toimimisesta, sillä sen myötä tutustun uusiin mahtaviin ihmisiin ja koen voivani omalta osaltani vaikuttaa asioihin. Innolla ja odotuksella siis kohti TaSO-kauden haasteita!

Eveliina Julkunen

TaSO-päivävastaava

Tampereen yliopisto

Mambo! Olen Eveliina, 26-vuotias melkein valmistunut sosiaalityöntekijä Tampereen yliopistosta! Olen toiminut TaSO ry:n hallituksen varapuheenjohtajana vuonna 2015 mutta tänä vuonna siirryn taas sisältötehtävien puolelle TaSO-päivävastaavan pestiin. Opiskeluaikana olen ollut tiiviisti mukana paikallisessa ainejärjestötoiminnassa ja aktiivisena talentialaisena. Keväällä 2016 olen opiskelijavaihdossa Tansaniassa, joten hoidan tehtäviä osan vuotta etänä. Tärkeää minulle on kuitenkin osallistua vaikuttamistoimintaan läpi opiskeluajan, sillä sosiaalialalla en uskalla olla hiljaa! Kwaheri – näkemiin!

Maarit Vihmakoski

Aluevastaava

Kymenlaakson AMK (Kotka)

Mie oon Maarit, oon 28 vuotta ja asun Taavetissa (Etelä-Karjalaa) ja opiskelen Kotkassa Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa ensimmäistä vuotta sosionomiksi. Sosiaaliala on ihan uutta mulle, mutta oon ollu kiinnostunu siitä pitkään ja viime syksynä pääsin opiskelemaan, aikasemmin oon opiskellut kaks eri ammattia itelleni ja myös asunu ulkomailla. Tykkään tosi paljon siitä kun meil koulussa on työelämätorstaita normaalin harjottelun lisäksi kahtena ensimmäisena vuonna. Myös se on kiva että, meillä ei oo erikseen mitään suuntautumista (paitsi tietty LTO) niin harjottelut voi valita ihan oman mielen mukaan. Nyt oon ainakin kiinnostunu mielenterveystyöstä ja hieman haaveilen yrittäjyydestä. Mutta mulla tässä vielä kolme vuotta aikaa katella, että mitä kaikkee eteen tulee. Liitto toiminta on tuttua palvelualan kautta, oon ollu ammattiyhdistyksen johtokunnassa, nuorisovaliokunassa, aluenuorten vetäjänä ja myöhemmin vuoden verran liitossa töissä. Oon huomannu et liiton kautta saa paljon kivoja uusia kokemuksia, ystäviä ja hyötyä työelämään niin nyt sitte halusin lähtä TaSO ry:n toimintaan mukaan ja suosittelen sitä muillekin, ainakin sitten tapahtumiin osallistumista. Uskon että pystyn hyödyntämään aikasempia kokemuksia ja ehkä tuoda jotain uuttakin TaSOn toimintaan.

Anniina Netsäinen

Tapahtumavastaava ja varatyötaisteluvastaava

Itä-Suomen yliopisto (Kuopio)

Hei kaikille! Olen Anniina ja opiskelen sosiaalityötä maisterivaihessa Itä-Suomen yliopistosta. Päädyin opiskelemaan sosiaalityötä omien kiinnostuksen kohteideni inspiroimana ja toisaalta osin sattumalta, mutta vielä päivääkään en ole päätöstäni katunut.

Tšekissä vietetyn vaihto-oppilasvuoden jälkeen koin kaipaavani uusia haasteita perusopiskelija-arjen rinnalle. Vaikuttamis- ja edunvalvontatyöstä löysin kaipaamiani haasteita. Lähdin mukaan TaSO:n toimintaan, sillä haluan olla mukana edistämässä sosiaalialan arvostusta ja tuoda sosiaalialan opiskelijoiden ääntä paremmin kuuluville. Nyt alkanut vuosi 2016 on TaSO:ssa toinen kauteni ja toimin TaSO:ssa tapahtuma- ja varatyötaisteluvastaavien rooleissa.

 

HALLITUS 2015

TaSO ry:n hallitus vuodelle 2015 valittiin syyskokouksessa 15.11.2014 Turussa ja hallitus järjestäytyi Himoksella 17.1.2015.

 

Puheenjohtaja – Lotta Reito, Tampereen yliopisto 

Heips! Olen Lotta, 26-vuotias ännännen eli aikas monennen vuoden sosiaalityön opiskelija Tampereen yliopistosta. Toimin tänä vuonna TaSO ry:n hallituksen puheenjohtajana. Aikaisemmin olen armaassa järjestössämme toiminut sihteerinä, koulutuspoliittisena vastaavana ja varapuheenjohtajana, joten ihan ensimmäistä kertaa ei olla pappia kyydissä! Aikaisempaa aktiivitoiminnan taustaa löytyy myös paikallistasolta sosiaalityön ainejärjestöstä, oppiaineen ja yliopiston hallinnosta sekä Talentian paikallistoimijana Tampereen yliopistossa. Vapaa-ajan ongelmia ei tänäkään vuonna taida tulla TaSOn puheenjohtajuuden kanssa ja omien opintojen ja gradun loppuunsaattamisessa.

Puheenjohtajan tehtäviin hyppään tänä vuonna innoissani, sillä sosiaalialalla tuntuu koko ajan sattuvan ja tapahtuvan. Ainoana sosiaalialan korkeakouluopiskelijoita valtakunnallisesti edustavana järjestönä meillä on loistava mahdollisuus kirkastaa sosiaalialan merkitystä yhteiskunnallisesti ja olla luomassa meille sosiaalialan opiskelijoille mahdollisuuksia kehittää jo opiskeluaikanamme ammatti-identiteettiämme ja mikä tärkeintä, ammattiylpeyttämme. Tulevana vuonna pyrimme järjestönä kehittämään ja parantamaan erityisesti perustoimintaamme ja sitä, miten voisimme parhaiten näkyä ja kuulua niin jäsenillemme kuin jäsentemme puolesta. Vuoden teemamme onkin sopivasti ”Arvokas sosiaaliala” – innostavaa ja arvokasta sosiaalialan vuotta meille kaikille!

Puheenjohtaja suunnittelee TaSO ry:n toiminnan suuntaviivat yhdessä muun hallituksen kanssa, vastaa hallituksen toiminnasta ja taloudesta sekä yhdistyksen toiminnan kokonaisuudesta. Lisäksi hän valmistelee hallituksen kokoukset sekä edustaa TaSO ry:tä erilaisissa tilaisuuksissa ja luottamustehtävissä, kuten Talentian hallituksessa, liittovaltuustossa ja sidosryhmäyhteistyössä.

 

Varapuheenjohtaja – Eveliina Julkunen, Tampereen yliopisto

Hei sinä, olen Eveliina, 25-vuotias sosiaalityön opiskelija Tampereen yliopistosta! Opiskelen parhaillaan kolmatta vuotta sosiaalityötä, joskin jo maisterivaiheessa aiemman terveystieteiden tutkinnon jouduttamana. Opiskeluelämää on siis jo kuuluisat n vuotta takana, missä tärkeässä roolissa viime vuosina ovat olleet ainejärjestö- ja ammattijärjestötoiminta. Tänä vuonna vastuullani on kaksi varapuheenjohtajuutta paikallisessa ainejärjestössä sekä valtakunnallisessa TaSO ry:ssä, joten näkemystä ja kuulumisia kerottavaksi löytyy opiskeluelämän eri tasoilta. Tärkeää minulle on osallistua vaikuttamistoimintaan jo opiskeluaikana, sillä sosiaalialalla en uskalla olla hiljaa!

Varapuheenjohtaja jakaa puheenjohtajan vastuualueet yhdessä puheenjohtajan kanssa.

 

Talousvastaava – Rami Hollmérus, Turun AMK

Olen suuntautumisvaiheessa oleva kolmannen vuoden sosionomi(AMK) -opiskelija Suomen Turusta. Hallituksessa olen ehtinyt olla jo 2013 huhtikuusta asti, jolloin paikkasin vapautuneet työmarkkina- ja työtaisteluvastaavan  paikat. Viime hallituskauden toimin talousvastaavana, jona jatkan tälläkin kaudella. Harrastuksina on ollut nyt vähemmälle jäänyt opiskelijavaikuttaminen omassa oppilaitoksessa sekä suuntaavien opintojen myötä enemmän aikaa saanut improvisaatio…juttu. Ja koira.

Talousvastaava huolehtii taloudesta puheenjohtajiston kanssa. Hän maksaa laskut ja toimittaa hallituksen kokouksiin tietoja rahaliikenteestä sekä kerää matkalaskut sekä liput hallituslaisilta.

 

Sihteeri ja jäsensihteeri – Ida Nyroos, Turun yliopisto

Moikka! Olen Ida, 26-vuotias turkulainen. Opiskelen toista vuotta sosiaalityötä Turun yliopistossa. Myös TaSO:n hallituksessa käynnistyy toinen vuosi, tällä kertaa sihteerin tehtävissä. Jos vapaa-aikaa (ja rahaa) liikenee niin tykkään matkustella ja laittaa ruokaa.

Sihteeri kirjoittaa pöytäkirjat. Jäsensihteeri vastaa TaSO ry:n jäsenistön ajankohtaisesta tilanteesta sekä tiedottaa muuta hallitusta jäsenistössä tapahtuvista muutoksista ja sen rakenteesta. 

 

Aluevastaava – Teemu Hakanen, Jyväskylän yliopisto

Moro! Oon Teemu ja opiskelen sosiaalityötä kolmatta vuotta Jyväskylän yliopistossa. Mielenterveys- ja päihdetyö kiinnostaa meikäläistä paljon, ja suunnittelen valmistumisen jälkeen pätevöitymään psykoterapeutiksi. Halusin TaSOn toimintaan erityisesti kehittääkseni sosiaalialan opiskelijoiden yhteisöllisyyttä ja verkostoja. Toimin myös Talentia Keski-Suomen opiskelijatiimissä suunnittelemassa monenmoista paikallista toimintaa. Vapaa-ajalla meitti kuuntelee heviä, käy salilla ja kamppailee Hapkidoa. Jos se olisi mahdollista, niin kaikkea näitä yhtä aikaa.

Aluevastaavan tehtäviin kuuluu aluetoiminnan koordinointi ja aluetapahtumien järjestäminen.

 

Tiedottaja – Jenni Helle, Itä-Suomen yliopisto (Kuopio)

Moi kaikki! Olen Jenni, 23-vuotias alunperin helsinkiläinen ja nyt Kuopiossa muutaman vuoden viettänyt 4. vuoden sosiaalityön opiskelija. Tulin TaSOn hallitukseen mukaan keväällä 2013, jolloin toimin tapahtumavastaavana. Vuodet 2014 ja 2015 pestinäni hallituksessa on tiedottaja. Viime syksy kului Alankomaissa vaihto-oppilaana ja nyt olen taas täysillä mukana TaSOn toiminnassa. Vapaa-ajallani tykkään muun muassa viettää aikaa kavereiden kanssa, harrastaa liikuntaa ja lukea kirjoja.

Tiedottaja vastaa tiedottamisesta, ylläpitää TaSO ry:n nettisivuja sekä kirjoittaa yhdistyskirjeen ja koostaa jäsenkyselyn.

 

Tapahtumavastaava ja työmarkkinavastaava (YO) – Anniina Netsäinen, Itä-Suomen yliopisto (Kuopio)

Hei kaikille! Olen sosiaalityön maisterivaiheen opiskelija Itä-Suomen yliopistosta. Opiskelijaelämää on siis tullut vietettyä ja opintopisteitä kerättyä vuosien varrella, lisäksi opintoja rikastuttaa vietetty vaihto-oppilasvuosi Itä-Euroopan sykkeessä. Järjestötoiminta alkoi sytyttämään vaihto-oppilasvuoden jälkeen ja kiinnostuin erityisesti TaSO:ssa toimimisesta, sillä tahdon olla mukana vaikuttamassa sosiaalialalla ja edistää sosiaalialan opiskelijoiden asioita. Hallituksessa toimin nyt tapahtumavastaavana sekä YO-työmarkkinavastaavana. Vapaa-ajallani tykkään olla kavereiden kanssa, lukea hyviä kirjoja sekä liikkua aktiivisesti. Opiskelujen ohella vietän vapaa-aikaa myös uimahallilla, missä uinnin parissa yhdistyvät niin harrastustoiminta kuin myös työt.

Työmarkkinavastaava (YO) seuraa yliopistopuolen työmarkkinatilannetta ja ottaa osaa sitä koskevaan keskusteluun. 

Tapahtumavastaava vastaa tapahtumien järjestämisestä ja tuo niistä tietoa hallitukselle.

 

Mediavastaava ja työtaisteluvastaava – Tiia Mällinen, Centria AMK 

Täällä kirjoittelee 24-vuotias 3. vuoden sosionomiopiskelija Pohjois-Pohjanmaalta. Vastuualueitani TaSO Ry:ssä ovat media- sekä työtaisteluvastaavuus. Lisäksi edustan opiskelijoita Talentian tiedotustoimikunnassa. Hallituskausi on ensimmäiseni ja koen yhdistystoiminnan hyvänä väylänä vaikuttaa sosiaalialalalla tapahtuviin asioihin. Opiskelijoiden edunvalvontaan liittyvät asiat ovat lähellä sydäntäni. Terkuin, Tiia

Mediavastaava ylläpitää ja päivittää TaSO ry:n Horisontaalinen ääni -blogia. 

Työtaisteluvastaava vastaa hallituksessa työtaisteluun liittyvistä asioista.

 

Koulutuspoliittinen (AMK) 1/2 ja työmarkkinavastaava (AMK) 1/2 – Kalle-Pekka Hietala, Lapin AMK

Moikkulimooi! Olen siis Hietalan Kalle-Pekka ja toimin vuonna 2015 TaSO ry:n hallituksen jäsenenä. vastuualueinani ovat AMK-puolen koulutuspoliittisena vastaavana sekä työmarkkinavastaavana yhdessä Tiia-Maria Luukon kanssa. Aikaisempaa TaSO taustaa itselläni ei ole, mutta aikaisempaa järjestökokemusta löytyy Epilepsialiitosta, Nuorisoyhteistyö allianssi ry:stä sekä Lapin amk:n opiskelijatoiminnassa.

TaSOilun ohella pyrin olemaan tunnollinen opiskelija. Tällä hetkellä opinnoissani on meneillään 2.vuosi ja erikoistun yhteisö –ja perusturvatyöhön, joka pitää sisällään aikuissosiaalityön sekä mielenterveys –ja päihdetyön, mutta innostuin myös suorittamaan myös lastensuojelun erikoistumisopintoja. Vapaa-aikanani (jos itselläni semmoista on) rentoudun pääasiallisesti ystävieni seurassa tai katsomalla elokuvia.

Koulutuspoliittinen vastaava (AMK) seuraa ajankohtaisia sosiaalialan koulutuskenttään liittyviä asioita ja siellä tapahtuvia muutoksia ammattikorkeakoulupuolella sekä osallistuu ammattikorkeakoulujen koulutuspoliittisia asioita koskevaan keskusteluun.

Työmarkkinavastaava (AMK) seuraa ammattikorkeakoulupuolen työmarkkinatilannetta ja ottaa osaa sitä koskevaan keskusteluun. 

 

Koulutuspoliittinen (AMK) 1/2, työmarkkinavastaava (AMK) 1/2 ja TaSO-päivävastaava – Tiia-Maria Luukko, Metropolia AMK

Olen 27-vuotias sosionomiopiskelija Metropoliasta, Helsingistä. Ennen ammattikorkeakouluopintoja opiskelin yliopistossa uskontotiedettä ja mm. sosiaalityön perusopinnot. Teen tällä hetkellä edunvalvontaa kolmella tasolla: opiskelijayhdistys Soffa ry:ssä, opiskelijakunta METKAn edustajistossa sekä TaSOn myötä valtakunnallisessa järjestössä. TaSOssa tämän vuoden agendalla ovat kevään eduskuntavaalit, sosiaalialan lakiuudistukset sekä ammattikorkeakoulujen tehokkaampi verkostoituminen. Toimin myös marraskuisten TaSO-päivien työryhmän puheenjohtajana. Turussa järjestettävän tapahtuman otsikko mukailee koko vuoden teemaa, arvokasta sosiaalialaa.
Olen löytänyt paikkani ja intohimoni vaikuttamistyön parista. Tunnustelkaa, missä juuri teidän vahvuutenne piilee – olkaa rohkeita ja hyödyntäkää osaamisenne! On kaikkien etu, että opiskelijoiden ääni tulee laajasti edustettua.

Koulutuspoliittinen vastaava (AMK) seuraa ajankohtaisia sosiaalialan koulutuskenttään liittyviä asioita ja siellä tapahtuvia muutoksia ammattikorkeakoulupuolella sekä osallistuu ammattikorkeakoulujen koulutuspoliittisia asioita koskevaan keskusteluun.

Työmarkkinavastaava (AMK) seuraa ammattikorkeakoulupuolen työmarkkinatilannetta ja ottaa osaa sitä koskevaan keskusteluun. 

Tapahtumavastaava vastaa tapahtumien (esim. TaSO-päivien) järjestämisestä ja tuo niistä tietoa hallitukselle.

 

Koulutuspoliittinen vastaava (YO) – Tilda Oikari, Itä-Suomen yliopisto (Kuopio)

Heipähei! Olen Tilda, 24 vuotta mittarissa ja opiskelen sosiaalityötä 2. vuotta Itä-Suomen Yliopistossa, Kuopiossa. Olen myös toista vuotta TaSO ry:n hallituksessa, ja kokemusta vaikuttamisesta löytyy lisäksi ainejärjestön puolelta. Tänä vuonna toimin yliopistopuolen koulutuspoliittisena vastaavana, joten seurailen aktiivisesti politiikkaa ja sosiaalityön kenttää opiskelijanäkökulmasta. Opiskelun vastapainona pelaan lentopalloa ja treenailen fysiikkaa suurella intohimolla. Elämä on mielekästä, kun on monta rautaa tulessa! Niin hallituslaisena kuin joukkuekaverina tykkään sanavalmiina persoonana vaikuttaa asioihin ja nostattaa ryhmähenkeä. 🙂

Koulutuspoliittinen vastaava (YO) seuraa ajankohtaisia sosiaalialan koulutuskenttään liittyviä asioita ja siellä tapahtuvia muutoksia yliopistopuolella sekä osallistuu yliopistojen koulutuspoliittisia asioita koskevaan keskusteluun.

 

HALLITUS 2013

Huom. TaSO ry:n kevätkokouksessa 21.4.2013 tehtiin muutoksia hallituksen kokoonpanoon. Jani Moilaselle myönnettiin ero varapuheenjohtajan tehtävästä ja yhdistyksen uudeksi varapuheenjohtajaksi valittiin Laura Sinkkonen (Tampereen AMK). Lisäksi Jenni Laurilalle myönnettiin ero hallituksesta.

Hallitukseen valittiin jäseniksi entinen varapuheenjohtaja Jani Moilanen (Itä-Suomen yliopisto) sekä kaksi uutta jäsentä, Jenni Helle (Itä-Suomen yliopisto) sekä Rami Hollmérus (Turun AMK). Hallitus järjestäytyi uudelleen kokouksessa 5/2013.

Puheenjohtaja – Kira Hirvonen, Lapin yliopisto

Tervehdys kaikille! Olen Kira, 22 vuotias kuopiolainen Lapin yliopiston neljännen vuoden sosiaalityön (sosiaalioikeuden suuntautuminen) opiskelija. TaSO ry:n hallituksessa toimin kolmatta vuotta, joista ensimmäistä vuotta puheenjohtajana. Aiempina toiminani ovat olleet koulutuspoliittisen vastaavan (yo) ja talousvastaavan tehtävät. Vapaa-ajallani, mikäli semmoista TaSOilulta jää, pyrin harrastamaan mielekästä liikuntaa ja myös ruuanlaiton olen kokenut loistavaksi stressinpoistajaksi hektisinäkin hetkinä.

Puheenjohtaja suunnittelee TaSO ry:n toiminnan suuntaviivat yhdessä muun hallituksen kanssa, vastaa hallituksen toiminnasta ja taloudesta sekä yhdistyksen toiminnan kokonaisuudesta. Lisäksi hän valmistelee hallituksen kokoukset sekä edustaa TaSO ry:tä erilaisissa tilaisuuksissa ja luottamustehtävissä, kuten Talentian hallituksessa, liittovaltuustossa ja sidosryhmäyhteistyössä.

Varapuheenjohtaja – Laura Sinkkonen, Tampereen AMK

Olen pirteä 25-vuotias karjalaistyttö, joka muutti 3 vuotta sitten Tampereelle opiskelemaan sosiaalialaa. Viimeinen vuosi on nyt alkanut näiden opintojen parissa. Lähdin tänä vuonna ensimmäistä kertaa TaSO ry:n hallitustoimintaan kaverini kehoituksesta. Olen aktiivinen opiskelija ja kuulun oman ainejärjestöni hallitukseen ja Tamkon valtuustoon. Kaiken puuhailuni ohessa haen rentoutusta kuorolaulannasta Tampereen Yliopiston Laulajista.

Varapuheenjohtajana Laura jakaa puheenjohtajan vastuualueet yhdessä puheenjohtajan kanssa. Lisäksi Laura osallistuu Talentian työelämätoimikunnan kokouksiin ja tuo siellä esillä olevat asiat hallituksen tietoon.

Talousvastaava – Kaija Isoaho, Turun yliopisto

Hei! Olen Kaija ja opiskelen sosiaalityötä Turun yliopistossa kolmatta vuotta. Tämä on toinen vuoteni TaSO ry:n hallituksessa. TaSossa on ehdottomasti parasta kaikki ihmiset ympäri Suomea ja vahva yhteishenki opiskelijoiden keskuudessa. Vapaa-ajalla katson elokuvia, luen, liikun ja kokkailen kasvisruokaa.

Talousvastaavana Kaija huolehtii taloudesta puheenjohtajiston kanssa. Hän maksaa laskut ja toimittaa hallituksen kokouksiin tietoja rahaliikenteestä sekä kerää matkalaskut sekä liput hallituslaisilta.

Sihteeri, jäsensihteeri ja koulutuspoliittinen vastaava (YO) – Lotta Reito, Tampereen yliopisto

Heips! Nimeni on Lotta, olen 24-vuotias ja tuun nääs Tampereelta! Opiskelen sosiaalityötä Tampereen yliopistossa neljättä vuotta.  Aikaisemmin olen opiskellut Tampereen teknillisessä yliopistossa, joten entiseltä ammatiltani olen teekkari. Teekkarielämän jäljiltä kaikenlainen yhteistoiminnallisuus sytyttää, ja sen vuoksi useiden ainejärjestövuosien jälkeen nyt päätynyt TaSOon työskentelemään sosiaalialan opiskelijoiden asioiden edistämiseksi. 

Sosiaalityössä minua kiinnostavat sosiaalityön lainsäädännöllisiin perustoihin sekä sosiaaliseen oikeudenmukaisuuteen liittyvät kysymykset erityisesti kunnallisella sektorilla ja yleisemminkin sosiaalipalvelujärjestelmässä. Suurta intohimoa koen myös sosiaalialan arvostuksen ja näkyvyyden kasvattamista kohtaan? Siinä on haastetta meille kaikille niin TaSO ry:n hallituksessa ja kuin kunkin arkipäivässä!

Sihteerinä Lotta kirjoittaa pöytäkirjat ja jäsensihteerinä hän vastaa TaSO ry:n jäsenistön ajankohtaisesta tilanteesta sekä tiedottaa muuta hallitusta jäsenistössä tapahtuvista muutoksista ja sen rakenteesta.

Koulutuspoliittisena vastaavana (YO) Lotta seuraa ajankohtaisia sosiaalialan koulutuskenttään liittyviä asioita ja siellä tapahtuvia muutoksia yliopistopuolella sekä osallistuu yliopistojen koulutuspoliittisia asioita koskevaan keskusteluun.

Aluevastaava ja koulutuspoliittinen vastaava (AMK) – Katja Antinoja, Centria AMK, Ylivieskan yksikkö

Olen Katja, vuonna 1992 syntynyt kolmannen vuoden sosionomiopiskelija Centria ammattikorkeakoulusta, Ylivieskan yksiköstä. Suuntautumisvaihtoehtonani on palveluohjaus. Toimin ensimmäistä vuotta TaSO ry:n hallituksessa ja sen lisäksi toimin myös ensimmäistä vuotta koulutuspoliittisena vastaavana Ylivieskan yksikön opiskelijoissa eli YTO:ssa. Olen pitkään harrastanut tanssia, pääasiassa balettia, eikä tarkoitus ole lopettaakaan ihan heti. Harrastuksiini kuuluu balettitunneilla käynnin lisäksi balettituntien ja liikuntakerhon ohjaaminen lapsille, sekä tanssiminen kavereiden kanssa.

Aluevastaavana Katjan tehtäviin kuuluu aluetoiminnan koordinointi ja aluetapahtumien järjestäminen.

Koulutuspoliittisena vastaavana (AMK) Katja seuraa ajankohtaisia sosiaalialan koulutuskenttään liittyviä asioita ja siellä tapahtuvia muutoksia ammattikorkeakoulupuolella sekä osallistuu ammattikorkeakoulujen koulutuspoliittisia asioita koskevaan keskusteluun.

Tapahtumavastaava – Jenni Helle, Itä-Suomen yliopisto

Moikka! Olen Jenni, 22-vuotias sosiaalityön opiskelija. Olen opiskellut nyt kaksi vuotta Itä-Suomen yliopistossa Kuopiossa. Tulin mukaan TaSOn hallituksen toimintaan kevätkokouksen yhteydessä ja aloitin toukokuussa tapahtumavastaavana. Vapaa-ajalla tykkään olla kavereiden kanssa, liikkua ja lukea opiskeluihin liittymättömiä kirjoja. Opiskelujen ohella hoidan lapsia Mannerheimin lastensuojeluliiton kautta.

Tapahtumavastaavana Jenni vastaa tapahtumien (esim. TaSO-päivien) järjestämisestä ja tuo niistä tietoa hallitukselle.

Tiedottaja – Karoliina Hiltunen, Turun yliopisto

Hei! Olen Karoliina, 25-vuotias sosiaalityöstä keväällä 2013 valmistunut valtiotieteiden maisteri. TaSO ry:n hallituksessa olen nyt toista vuotta ja jatkan edellisen vuoden tapaan tiedottajana.

Tiedottajana Karoliina vastaa tiedottamisesta, ylläpitää TaSO ry:n nettisivuja ja facebook-ryhmää sekä kirjoittaa yhdistyskirjeen.

Päätoimittaja, Talentia-lehden toimitusneuvoston jäsen ja kv-vastaava – Touko Niinimäki, Arcada – Nylands svenska yrkeshögskola

Tervehdys ja kumarrus! Olen kirjoitushetkellä 22-vuotias TaSO ry:n hallituksen Helsinkiläinen edustaja. Opiskelen parhaillaan toista vuottani sosionomiksi (AMK) Arcadassa, ja jatkan myös toista vuottani TaSO:n hallitustoiminnassa TaSO-lehden päätoimittajana, sekä nyt myös KV-vastaavana yhdessä Jelena Leppäniemen kanssa. Opiskeluiden ohessa vapaa-aikaani täyttävät työ henkilökohtaisena avustajana sekä monet vapaaehtoistoiminnan muodot, kuten esimerkiksi aktiivisuus Amnesty Internationalin riveissä. Lisäksi pidän itseni virkeänä ajankohtaisten yhteiskunnallisten aiheiden seuraamisella, uimalla, polkupyöräilemällä, kirjallisuuden parissa viihtymällä ja elämän tarjoamia pieniä hyviä hetkiä havaitsemalla sekä niistä nauttimalla.

Päätoimittajana Touko vastaa TaSO-lehden toimittamisesta ja osallistuu Talentia-lehden toimitusneuvostoon.
Kv-vastaavana Touko seuraa sosiaalialan kansainvälisesti ajankohtaisia asioita ja pitää hallituksen ajan tasalla niihin liittyen yhdessä hallituksen toisen kv-vastaavan, Jelena Leppäniemen kanssa.

Työmarkkinavastaava (YO) ja kv-vastaava – Jelena Leppäniemi, Turun yliopisto

Hei! Olen 24-vuotias maisterivaiheen opiskelija, joka diggailee käsitöistä ruuanlaitosta ja kotoilusta. On ammatillisesti kiinnostunut lastensuojelusta ja sen vaikuttavuudesta, erityisesti sydäntä lähellä on sijaishuolto.

Työmarkkinavastaavana (YO) Jelena seuraa yliopistopuolen työmarkkinatilannetta ja ottaa osaa sitä koskevaan keskusteluun.

Kv-vastaavana Jelena seuraa sosiaalialan kansainvälisesti ajankohtaisia asioita ja pitää hallituksen ajan tasalla niihin liittyen yhdessä hallituksen toisen kv-vastaavan, Touko Niinimäen kanssa.

Työmarkkinavastaava (AMK) ja työtaisteluvastaava – Rami Hollmérus, Turun AMK

Työmarkkinavastaavana (AMK) Rami seuraa ammattikorkeakoulupuolen työmarkkinatilannetta ja ottaa osaa sitä koskevaan keskusteluun. Työtaisteluvastaavana Rami vastaa hallituksessa työtaisteluun liittyvistä asioista.

Alumnivastaava ja työelämätoimikunnan jäsen – Jani Moilanen, Itä-Suomen yliopisto

Jani on 24-vuotias kuopiolainen emigrantti, joka on valmistunut valtiotieteiden kandidaatiksi Turun yliopistosta sosiologia pääaineenaan, mutta palannut pääaineen vaihdon myötä synnyinseudulleen Kuopioon. Turun-vuosina Jani kunnostautui järjestötrintamalla toimimalla mm. tiedekuntajärjestö Index ry:n puheenjohtajana. Janin lempiyhtye on suomalainen CMX, ja Janin tuntevat saavat kyllästymiseen asti kuulla kyseisestä orkesterista. Tarvittaessa tältä herrasmieheltä taipuvat myös lavatanssit, joten ethän epäröi Janin tavatessasi kysyä, saiskos luvan?

Alumnivastaavan tehtäviin kuuluu pitää yhteyttä alumneihin ja suunnitella tapahtumia heidän kanssaan. Työelämätoimikunnan jäsenenä Jani osallistuu Talentian työelämätoimikunnan kokouksiin ja tuo siellä esillä olevat asiat hallituksen tietoon.