Kansainvälinen vaihto-ohjelma

Kansainvälinen vaihto-ohjelma

Sosiaalialan ammattilainen, oletko kiinnostunut kansainvälisestä vaihto-ohjelmasta?

CIF ts Council of International Fellowship tukee toiminnallaan hyvinvointipalvelujen kehittämistä sekä alalla työskentelevien ammatillista ja henkilökohtaista kehitystä. CIF edistää kansainvälistä vuorovaikutusta sosiaalityöntekijöiden ja sosiaalityöhön läheisesti liittyvien ammattien edustajien välillä.

Suomen CIF järjestää joka kevät neljän viikon mittaisen kansainvälisen vaihto-ohjelman muista maista tuleville sosiaalialan ammattilaisille. Lisäksi vuosittain lähtee muiden maiden ohjelmiin 5-8 suomalaista. Vaihto-ohjelmat on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat työskennelleet alalla jo muutaman vuoden.

Tähän maailmanlaajuiseen järjestöömme kuuluu yli 30 maan jäsenjärjestöt. Näistä useimmat järjestävät vuosittain 2 – 4 viikon mittaisen vaihto-ohjelman. Ohjelmat ovat ryhmämuotoisia. USAssa voi osallistua myös pitempään ohjelmaan. Hakuaikoja on ympäri vuoden. Kielenä on pääosin englanti. Huomattavaa on, että ohjelman aikana asutaan isäntäperheissä.

Ohjelmat ovat yleensä maksullisia. Talentia on suhtautunut hyvin myönteisesti CIFfiläisten koulutusavustushakemuksiin.

Hakeminen muiden maiden ohjelmiin tapahtuu Suomen CIFfin välityksellä. Hakijat perehdytetään ja haastatellaan ja heille kirjoitetaan suositus. Lopullisen valinnan tekee ko vastaanottajamaan järjestö. Ohjelman jälkeen edellytetään vähintään kahden vuoden osallistumista CIFfin toimintaan.

Vaihto-ohjelma on upea tilaisuus kansainvälisiin kontakteihin, ammatilliseen tutustumiseen ja omaan kehittymiseen.

Talentia rahoittaa toimintamme. Jäsenet toimivat vapaaehtoispohjalla ilman palkkioita.

 

Lisätietoja www.ciffinland.org ja www.cifinternational.com

Suomen CIF sähköposti info@ciffinland.org

Kymenlaaksossa
Merja Niemelä
CIF in Finland rahastonhoitaja
Kansainvälisen CIFfin hallituksen jäsen

merjamarittaniemela@gmail.com

RAIJA EEVI MAARIA KONTUNEN