Syksyn ohjelmaa

Syksyn ? ohjelmaa:
Perjantaina 11.10.2019 koulutus klo 13-16 Turussa. Kouluttajana on Jaana Saarinen. Lisätietoja paikasta ja ilmoittautumisesta lähiaikoina. Omavastuu on 10 euroa.
Perjantaina 22.11.2019 syyskokous ja pikkujoulut Scandic Juliassa ?.
Merkitsethän ajat kalenteriisi.

Koulutuksessa Jaana Saarinen kertoo ajatuksiaan työn tekemisen ideasta ja siitä miksi työtä kannattaa suojella.

TyöNsuojelu (mutta ei työsuojelu)

”Ahkeruus on ilomme” ja ”työ tekijäänsä kiittää”, mitä näitä sananlaskuja nyt onkaan!

Me itse valitsemme työmme sen mukaan mikä meitä kiinnostaa, mitä osaamme, mitä haluamme oppia, mistä nautimme. Kukaan meistä ei sattumalta, ykskaks joudu työpaikkaan, jossa mikään noista edellä mainituista ei täyty.

Omaamme ammattitaiton jollekin alalle, työstä maksetaan palkkaa ja meille on määrätty erilaisia työtehtäviä ja vastuualueita, urakoita, vuorotyötä, etätyötä, tunti- työtä jne. Työpaikka on saatu taitojen mukaan.
Työsopimuksessa lukee työtehtävät, työaika ja palkka.

Työsopimuksessa ei lue ”takaamme mahtavat työkaverit, hyvän porukkahengen, perjantaikaljoille lähtemisen, loistopomot jne” Jos nämä toteutuvatkin esimiesten, työporukoiden tai oman itsen toimesta, se kaikki on bonusta, muuten töissä ollaan töissä ja tehdään kaikki se mikä siihen kuuluu ja mitä osataan, opitaan lisää ja nauttiakkin saa!

Tässä ajatuksiani, siis omia mielipiteitäni työntekemisen ideasta ja syistä miksi sitä kannattaa suojella.

Eikä pilata Työtä loputtomalla valittamisella (jos asioille ei tee mitään) epäkohtien väkisin etsimisellä (epäoikeudenmukaisuudet yms. on tietenkin korjattava) huonotuulisuudella tai laiskuudella.

Näitä raameja kolkuttelen, laventaen, keskustellen, pohdiskellen, vähän provosoiden, ratkoen läsnäolijoiden kanssa.

Jaana Saarinen: näyttelijä, kouluttaja, puhuja ja juontaja. Elämän pituisen näyttelijätyönsä ohessa Jaana on tehnyt satoja puhuja keikkoja, esiintymiskouluttanut ja valmentanut asiakaspalvelijoita.