Syksyn ohjelmaa

Syksyn ohjelmaa

Syksyn¬†ūüćā¬†ohjelmaa:
Perjantaina 11.10.2019 koulutus klo 13-16 Turussa. Kouluttajana on Jaana Saarinen. Lisätietoja paikasta ja ilmoittautumisesta lähiaikoina. Omavastuu on 10 euroa.
Perjantaina 22.11.2019 syyskokous ja pikkujoulut Scandic Juliassa ūüéĀ.
Merkitsethän ajat kalenteriisi.

Koulutuksessa Jaana Saarinen kertoo ajatuksiaan työn tekemisen ideasta ja siitä miksi työtä kannattaa suojella.

TyöNsuojelu (mutta ei työsuojelu)

‚ÄĚAhkeruus on ilomme‚ÄĚ ja ‚ÄĚty√∂ tekij√§√§ns√§ kiitt√§√§‚ÄĚ, mit√§ n√§it√§ sananlaskuja nyt onkaan!

Me itse valitsemme työmme sen mukaan mikä meitä kiinnostaa, mitä osaamme, mitä haluamme oppia, mistä nautimme. Kukaan meistä ei sattumalta, ykskaks joudu työpaikkaan, jossa mikään noista edellä mainituista ei täyty.

Omaamme ammattitaiton jollekin alalle, työstä maksetaan palkkaa ja meille on määrätty erilaisia työtehtäviä ja vastuualueita, urakoita, vuorotyötä, etätyötä, tunti- työtä jne. Työpaikka on saatu taitojen mukaan.
Työsopimuksessa lukee työtehtävät, työaika ja palkka.

Ty√∂sopimuksessa ei lue ‚ÄĚtakaamme mahtavat ty√∂kaverit, hyv√§n porukkahengen, perjantaikaljoille l√§htemisen, loistopomot jne‚ÄĚ Jos n√§m√§ toteutuvatkin esimiesten, ty√∂porukoiden tai oman itsen toimesta, se kaikki on bonusta, muuten t√∂iss√§ ollaan t√∂iss√§ ja tehd√§√§n kaikki se mik√§ siihen kuuluu ja mit√§ osataan, opitaan lis√§√§ ja nauttiakkin saa!

Tässä ajatuksiani, siis omia mielipiteitäni työntekemisen ideasta ja syistä miksi sitä kannattaa suojella.

Eikä pilata Työtä loputtomalla valittamisella (jos asioille ei tee mitään) epäkohtien väkisin etsimisellä (epäoikeudenmukaisuudet yms. on tietenkin korjattava) huonotuulisuudella tai laiskuudella.

Näitä raameja kolkuttelen, laventaen, keskustellen, pohdiskellen, vähän provosoiden, ratkoen läsnäolijoiden kanssa.

Jaana Saarinen: näyttelijä, kouluttaja, puhuja ja juontaja. Elämän pituisen näyttelijätyönsä ohessa Jaana on tehnyt satoja puhuja keikkoja, esiintymiskouluttanut ja valmentanut asiakaspalvelijoita.