Irti päästämisen mindfulness -harjoitte Talentia Lappilaisille

Tarja Taavo on lahjoittanut Talentia Lappilaisille ”irti päästämisen mindfulness” -harjoitteen, jonka löydät Talentia Lapin facebook sivuilta: https://www.facebook.com/talentialappi/videos/248477616521056/

Tarjan saatesanat harjoitteelle:
Joogamatolta eväitä työelämän pyörteisiin

Työelämä on muuttunut vuosien saatossa yhä vaativammaksi. Kiire, aikataulupaineet ja jatkuvat keskeytykset ovat saavat keskittymisen hajaantumaan, olemme oppineet tekemään monta asiaa yhtä aikaa, olematta kuitenkaan oikeasti läsnä niissä hetkissä.

Tämän keväinen Koronan tuoma poikkeustila on varmaan tuonut meille jokaiselle pikaisella aikataululla muutoksia työ / kotielämään, olemme joutuneet opettelemaan uusia työtapoja ja vuorovaikutuksessa oleminen etäyhteyksien avulla on todella kuormittavaa sekä keholle, että mielelle. Kun mielemme lähtee harhailemaan ja kun huomiomme on hajaantunut, unohtelemme ja toistamme samoja asioita ja vuorovaikutuksemme taso heikkenee, sekä syntyy paljon väärinymmärryksiä. Tällaisessa vauhdissa kehomme ja mielemme voi alkaa oireilla monin eri tavoin

Jos emme ole oppineet keskittymään kulloinkin käsillä olevaan hetkeen, saa mieli usein vallan ja levottomuus lisääntyy. Mielemme kun usein harhailee menneessä ja rakentelee raskaita tarinoita menneisyydestä. Mieli on myös usein huolissaan tulevaisuudesta, se näkee usein tulevat tapahtumat uhkaavina tai pellottavina. Mieli siis usein pelkää kuviteltua tulevaa ja murehtii muistikuvia menneistä. Keskittymällä hengitykseen ja kehoon, opimme olemaan läsnä tässä hetkessä, sillä keho elää nyt, se ei koskaan voi elää menneessä tai tulevassa. Kun keho ja mieli on levollinen, on meillä helpompi suhtautua vallitseviin tilanteisiin rauhallisemmin, eikä tunteet saa liiaksi valtaa.

Pysähtyminen ja selinmakuulla tehtävät joogaliikkeet ovat yksi hyvä keino saada kehomme ja mielemme rauhoittumaan ja palautumaan työpäivän kuormituksesta.

Näillä keinoin olen pitänyt omasta hyvinvoinnista huolta elämässäni jo vuosien ajan, siksi haluaisin tarjota Talentia jäsenille 30 min ” irti päästämisen mindfulness ” harjoitteen nauhoitteena, minkä voi ladata omalle puhelimellesi ja kuunnella sinulle sopivalla hetkellä.

Valmistaudu harjoitukseen asettumalla selinmakuulle rauhalliseen tilaan joogamatolle tai sinulle sopivalle alustalle, voit laittaa pienen tyynyn pääsi alle, jos niska ei asetu hyvin alustalle, varaa myös huopa, jonka voit asettaa päällesi harjoitukseen.

Tarja Taavo
Työnohjaaja STOry
Erityistason seksuaaliterapeutti (NACS)
Joogaopettaja SJL
Sertifioitu TRE ohjaaja
Mindfulness ohjaaja
www.kasvuketju.fi