Talentia Kymenlaakson kesäretki

Lauantaina 11.6.2022 teimme yhdistyksen kesäretken Mustilan Viinitupaan ja Arboretumiin. Aloitimme päivän ruokailulla Mustilan puukoululla, jossa Mustilan Viini Oy:n Tirehtööri Maria Tigerstedt kertoi meille puukoulun historiaa. Maria kertoi, että Mustilan koulu on ollut Suomen ensimmäinen kansakoulu, joka oli sekä tytöille että pojille. Siellä toimi myös Suomen ensimmäinen naisopettaja

Maria piti meille myös viinitilaesittelyn. Mustilan Viinin tuotteet voittivat tänä vuonna tilaviinikilpailuissa kaksi hopeaa ja kaksi pronssia. Palkitut viinit olivat Koppelon Kujerrus, Kartanon Vaalea ja Musta Everstin Kosto sekä Kesäpolka-siideri. Muun muassa näitä pääsimme maistelemaan ruokailun jälkeen Viinituvalle.

Lopuksi kiersimme opastetun kierroksen Arboretumissa, joka on Suomen vanhin ja suurin puulajipuisto. Arboretumissa koeviljellään kotimaisia ja ulkomaisia puulajeja laajoissa tutkimusmetsissä ja ainutlaatuisessa metsäpuutarhassa. Pääsimme myös ihastelemaan juuri kukintaansa aloittelevia atsaleoja ja alppiruusuja.

Käy kurkkaamassa lisää kuvia facebookista.