Talentia Kymenlaakso ry 50 vuotta

Historiaa

Alun perin nimeltään Sosiaalityöntekijöiden liiton Kymenlaakson paikallisyhdistys perustettiin 15.9.1971 ja se oli vain sosiaalityöntekijöille tarkoitettu yhdistys. Yhdistyksen perustivat alueen sosiaalityöntekijät ja perustamiskokouksessa oli paikalla 35 henkilöä, jäsenien hankkiminen olikin aluksi yhdistyksen tärkein tehtävä. Oltiin kovin huolissaan myös sosiaalityöntekijöiden alhaisesta palkkatasosta ja koulutuksen puuttumisesta. Vuonna 2003 yhdistyksen nimi muuttui Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Kymenlaakso ry:ksi.

Juhlavuosi

Juhlavuoden teemana on Viisautta, virkeyttä ja vahvuutta. Olemme vahvoja sosiaalialan ammattilaisia, pidämme toistemme puolta ja vahvistamme alan työntekijöiden hyvinvointia ja yhteistyötä.

Juhlavuoden kunniaksi yhdistys järjesti jäsenilleen juhlatilaisuuden Kotkan Höyrypanimolla 9.10.2021.  Juhlan avasi yhdistyksen puheenjohtaja Ritva Tampio. Talentia ry:n puheenjohtaja Jenni Karsio piti puheen ja jakoi yhdistyksen hopeiset ansiomerkit Kai Pekkolalle ja Nina Lindemanille.  Tarja Nyström saa oman ansiomerkkinsä myöhemmin. Yhdistyksen perustajajäsentä Riitta Pihlajaa muistettiin myös. Kymsoten tervehdyksen juhlaan toi palveluketjun johtaja Ismo Korhonen. Illan sujuvasta etenemisestä vastasi Veli-Matti Karen ja viihdyttävistä esityksistä Tom Pöysti sekä Tyyne Kettunen. Juhlabuffet oli erityisen maittava, nähtävillä oli yhdistyksen historiikki ja pitkästä aikaa sai tavata ja tutustua uusiin ja vanhoihin jäseniin. Juhlaväkeä tanssitti The Donkees.

Juhlavuoden aikana yhdistys on myös muistanut 50 vuotta täyttäneitä jäseniä ja pyrkinyt koronaepidemia huomioiden järjestämään jäsenilleen hyvinvointia lisääviä tapahtumia. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yli 1000. Yhdistys jatkaa samalla Juhlavuoden teemalla ensi toimintakaudenkin.

Käy katsomassa kuvia juhlasta yhdistyksen facebook-sivuilta.