Puheenjohtajan tervehdys

Puheenjohtajan tervehdys

 

Hyvät Kapenen jäsenet!

Tervehdin teitä kaikkia syksyisissä tunnelmissa, tätä kirjoittaessani ollaan jo syyslomien kynnyksellä. Tämä syksy on käynnistynyt vauhdikkaasti myös yhdistyksemme toiminnassa.

Meillä oli erittäin antoisa koulutus- ja virkistystapahtuma Aulangolla Hämeenlinnassa 20-21.9. Kiitos vielä kaikille mukana olleille, kohtaamiset olivat mukavia, ja oli hienoa, kun mukana oli uusiakin kasvoja! Raija Rantolan koulutuspäivä Perhekonstellaatiosta sisälsi uutta asiaa meille kokeneillekin työntekijöille ja se oli ajatuksia herättävä ja koskettava. Janna Valonvuori kertoo koulutuksen sisällöstä enemmän tässä kirjeessä.

Pari viikkoa tuon tapahtuman jälkeen olin Talentian puheenjohtajapäivillä Helsingissä. Siellä kuulee aina mielenkiintoista ajankohtaista asiaa, ja on kiinnostavaa kuulla näkemyksiä eri puolilta Suomea, kun koolla on Talentian alueellisten yhdistysten ja valtakunnallisten ammatillisten yhdistysten puheenjohtajat. Tänä vuonna puhutti kovasti eri puolilla Suomea käynnissä olevat yt-neuvottelut. Tero Ristimäen viesti olikin pähkinänkuoressa se, että kevään työmarkkinaneuvotteluista sosiaali- ja terveysalalla odotetaan vaikeita. KVTES-sopimus päättyy maalikuun lopussa, ja Talentia on varsin päättäväisesti linjannut, että ennen kiky-sopimuksesta luopumista ei palkoistakaan edes neuvotella! Eli ensimmäisenä tavoitteena on luopuminen sekä lomarahojen leikkauksesta että kiky-minuuteista. Sen jälkeen vasta neuvotellaan palkkaratkaisusta. Liittoon kuuluminen on nyt erityisen tärkeää!

Oli myös hienoa kuulla Teron kertovan miten sosiaalialan tavoitteita on saatu vietyä eteenpäin, ja mukaan Rinteen hallitusohjelmaan. On mielenkiintoista nähdä, mitä käytännössä tulee tarkoittamaan se, että hallitusohjelmassa mainitaan nyt myös kasvatus- ja perheneuvonnan kehittäminen. – Tiedoksi jäsenillemme, että Kapenen tiedottaja Jenni Wiikla oli Talentian hallituksen varajäsenen ominaisuudessa paikalla kokouksessa keväällä, kun Talentian hallitus käsitteli tavoitteita hallitusohjelmaan, ja Jenni sai siellä läpi tämän tavoitteen!

Muistanette, että vuosi sitten, syksyllä 2018 teimme juhlakokouksestamme vetoomuksen THL:n Kasvatus- ja perheneuvonnan Työpaperin tavoitteiden eteenpäin viemisestä. Lähetimme vetoomuksen THL:lle Katriina Bildjuschkinille ja STM:öön Hanne Kalmarille. Molemmat vastaisivat kannattavansa tätä, ja lupasivat viedä asiaa eteenpäin.

Nyt tämä asia on edennyt siten, että THL:lla järjestetään 4.11. Kasvatus- ja perheneuvonnan yhteiskehittämispäivä. Ennakkotieto kokouksesta tuli jo keväällä, ja nyt on käynnissä ilmoittautuminen. Tilaisuutta voi seurata myös etänä, linkki siihen tulee THL:n sivulle lähempänä tapahtumaa. Sain itse varsin haasteellisen tehtävän, kun minua on pyydetty pitämään puheenvuoroa tähän tilaisuuteen – meistä Työpaperi-työryhmän jäsenistä kolme käyttää siellä puheenvuoron.

Tässä päällimmäisiä kuulumia Kapenen puheenjohtajan näkökulmasta! Hyvää syksyn jatkoa teille kaikille!

toivottaa Merja Heikkilä