Puheenjohtajan kevätervehdys

Puheenjohtajan kevätervehdys

Vuosi 2020 on jo kääntymässä kesäksi. Maailmanjärjestystä ja päivittäistä uutisointia on kuukausia hallinnut yksi teema; koronaviruksen aiheuttama pandemia.

Huolta Talentiassa on herättänyt pandemian vaikutus jäsentemme lomautuksiin ja irtisanomisiin, mutta uskon ja toivon, että ammattiliittoon kuuluvat jäsenemme ovat saaneet liiton tarjoamaa tukea YT neuvotteluissa sekä ovat saaneet kohtuullisen ajan kuluessa maksatukseen työttömyyskassan maksamat päivärahat.

Viruksella on luonnollisesti ollut vaikutuksia myös Talentia Varsinais-Suomi ry:n yhdistystoimintaan. Toiminta on kevään aikana ollut hiljaisempaa, kun kuukausikokoustoiminta on pysähtynyt, emmekä ole tänä vuonna päässeet järjestämään jäsenistöllemme mitään toimintaa. Toisaalta kun ei ole tapahtumia, toimitiloja, työntekijöitä tai edes kokouspullia, ei kuluja juurikaan synny.

Talentia Varsinais-Suomi ry:n toiminnan kustannukset kohdistuvat pääasiassa jäsentapahtumiin ja niiden järjestämiseen. Näistä merkittävin tänä vuonna tulee olemaan tietenkin vuosittainen syyskokous sekä sen yhteydessä järjestettävä pikkujoulu, johon on sentään vielä pitkä aika.

Elokuussa Talentia Varsinais-Suomi tulee järjestämään myös kevätkokouksen, jossa käsitellään sääntömääräiset kevätkokousasiat ja tullaan nauttimaan hyvästä seurasta sekä ruuasta, jos hallituksen määrittelemät kokoontumissäännöt sen edelleen sallivat.

Talentialaisten mielissä on pandemian lisäksi pyörinyt kevään aikana uuden puheenjohtajan valinta tuleville vuosille, juuttuneet työ- ja virkaehtosopimusneuvottelut sekä juuri nyt ajankohtaiset liittovaltuustovaalit.

Juko neuvottelee edelleen työehtosopimuksistamme ja toivomme tietenkin sopimukseen pääsemisestä pikaisesti.

Puheenjohtaja kisassa on ehdolla kaksi ehdokasta: YTM Jenni Karsio ja YTM Jouni Nummi. Molemmilla henkilöillä on pitkä kokemus Talentia luottamushenkilönä toimimisesta.

Talentia Varsinais-Suomi ry:llä on liuta hyviä ehdokkaita tulevaan liittovaltuustoon ja toivon mukaan jokaiselle jäsenellemme löytyy se mieleinen ehdokas, jolle voi äänensä antaa. Äänestäminen on helppoa ja sen voi tehdä vanhanaikaisesti kirjeitse tai äänestää sähköisesti, kumpi luontevammalta tuntuu. Tärkeää on olla aktiivinen ja antaa äänensä kuuluviin.

Talentia Varsinais-Suomen hallitus tulee kokoontumaan vielä kesäkuussa, jolloin ynnäämme kevättä ja mietimme syksyä. Käännämme myös katseemme kevääseen 2021, koska uskoakseni pidättäydymme muista kuin pikkujoulujen järjestämisestä jäsenistölle syyskaudella 2020 ja toivomme jäsenistöltämme ehdotuksia ensivuoden tapahtumiin esimerkiksi Facebookin kautta.

Toivon jokaiselle jäsenelle hyvää ja aurinkoista kesää, nauttikaa pienistä asioista: jäätelöstä, mansikoista ja uusista perunoista. Kehukaa itseänne päivittäin ja uskokaa itseenne. Olette arvokkaita omana itsenänne jokainen ja teette tarpeellista ja arvokasta työtä!

Kesäterveisin Talentia V-S puheenjohtaja Erna Juvonen

 

JAANA TELLERVO KÖSSI-AHTI