Puheenjohtajan palsta 1/2019

Puheenjohtajan palsta 1/2019

Hyvää vuotta 2019 sosiaalitoimessa työskenteleville kollegoille!

 

Vuosi 2019 alkuun vetovastuun vaihdolla -vanhoin  ja uusin haastein!

 

Kirjoitan  nyt viimeisen puheenjohtajapalstani – kauteni päättyi vuoden 2018 lopussa. Alkujaan yksivuotiseksi ajattelemani  rupeama kesti lopulta  kolme vuotta.   Se  oli antoisa, haasteellinen, työntäyteinen ja opettavainen – kuten nämä vuodet työelämässäkin ovat olleet.  Yhdistyksen hallitus on ollut aktiivinen ja tehtäviä ja vastuuta on voitu jakaa niin, että puheenjohtajana on ollut turvallista olla. Tässä yhdistyksessä ketään ei ole jätetty yksin selviytymään.

Syyskokouksessa 19.11.2018 valittiin uudeksi puheenjohtajaksi Teija Virtanen, jolle mielelläni ojennan ”puheenjohtajan nuijan” ensimmäisessä hallituksen kokouksessa  12.1.2019.  Teija asuu Tampereella, mutta työskentelee Akaassa lastensuojelun sosiaalityöntekijän,  lastenvalvojan ja tiimivetäjän tehtävissä. Varapuheenjohtajana jatkaa Sari Savikko Lahdesta. Sari työskentelee aikuissosisaalityössä. Saimme myös kaksi uutta jäsentä hallitukseen: varsinaiseksi jäseneksi Päivi Jokisen, sijaishuollon johtavan  sosiaalityöntekijän Hyvinkäältä ja  varajäseneksi tamperelaisen, mutta  Nokialla lapsiperheiden sosiaalihuoltolain mukaissa palveluissa työskentelevän sosiaalityöntekijän Riikka Sujamon.

Yhdistyksen tavoitteena on vuonna 2019 tehdä tunnetuksi jäsenistölle ja sidosryhmille 60 vuotta täyttävän Sosiaalitoimen Sosiaalityöntekijät ry:n ammatillista asiantuntijuutta ja vaikuttamistoimintaa liittyen ammatillisiin ja yhteiskunnallisiin muutoshaasteisiin.

Ammatillisen edunvalvonnan painopisteenä tulee olemaan edelleen   sosiaalityön asemaja sisältö  sote- ja maku-uudistuksessa sekä työnkuviin ja  tehtäväjakoon liittyvät  kysymykset.   Uutena seurattavana asiana tulee olemaan   sosiaaliturvauudistus. Suuret ja moninaiset  palvelujärjestelmän muutokset eivät tule valmiiksi lyhyessä ajassa.   On siis oltava edelleen TARKKANA!

Tärkein tapahtuma tulee olemaan yhdistyksen juhlaseminaari 4.10.2019 Tampereen Werstaalla.   Juhlaseminaarin teemaksi on muotoutunut SOSIAALISESTI KESTÄVÄ KEHITYS. Näen  teemavalinnan syntyneen jatkumona prosessissa, joka käynnistyi jo Edinburghin opintomatkasta  ja  jatkui Savonlinnan  Lapsiperheköyhyys sosiaalityön haasteena -koulutuspäivässä. Sen jatkeena olleessa hallituksen työseminaarissa Punkaharjulla käydyissä keskusteluissa päädyimme siihen, että on mitä ajankohtaisinta pohtia  sosiaalisesti kestävän  kehityksen merkitystä sosiaalityössä. Merkitse jo valmiiksi kalenteriisi ja osallistu!

Seuraava hallituksen kokous la 12.1.2019 klo 12.30 Finlaysonin Palatsissa Tampereella. Ilmoittautuminen 10.1.2019 mennessä sosiaalityontekijat@talentia.fi.

Kokoukset  ovat edelleen avoimia, joten olet tervetullut!

Terveisin

Pirjo Paananen

ex-puheenjohtaja