Sinustako uusi ammattieettisen lautakunnan jäsen? (HAKU PÄÄTTYNYT)

Kiinnostaisiko sinua toiminta Talentian ammattieettisessä lautakunnassa? Ilmoita kiinnostuksesi ja kerro lyhyesti, mikä tekee sinusta parhaan ehdokkaan ammattieettiseen lautakuntaan 30.10.2020 mennessä osoitteeseen pohjanmaa@talentia.fi.

 Talentian ammattieettisen lautakunnan tehtävät:

  • Lautakunta ottaa kantaa sosiaalialan ammattien harjoittamiseen liittyviin eettisiin kysymyksiin ja tiedottaa kannanotoistaan. 
  • Lautakunta huolehtii, että järjestöllä on ajantasainen eettinen ohjeisto. 
  • Lautakunta tekee toimenpide-ehdotuksia järjestön hallitukselle, liittovaltuustolle sekä sosiaali- ja terveydenhuollon eettiselle neuvottelukunnalle ETENE:lle. 
  • Lautakunta tukee yksittäistä jäsentä ammattieettisissä kysymyksissä. 
  • Lautakunta pitää yllä ja edistää eettistä keskustelua, sekä tukee järjestön jäsenten ammattieettistä tietoutta.  
  • Lautakunnan toiminnan tavoitteena on tukea jäsenistön ammattieettistä tietoutta. Sitä ylläpidetään järjestämällä aiheesta seminaareja ja luomalla uusia keskustelufoorumeita. 

Ammattieettiseen lautakuntaan on haussa jäsen, joka on ammatillisesti kokenut, sosiaalialan kysymyksiin perehtynyt ja kiinnostunut ammattieettisistä kysymyksistä. 

Talentian johtoryhmä ja johtajisto laativat saapuneiden esitysten pohjalta liittovaltuustolle ehdotuksen ammattieettisen lautakunnan kokoonpanoksi.  Ehdotuksessa otetaan huomioon eri jäsenryhmien ja ammattialojen edustavuus. 

Talentian liittovaltuusto tekee asiassa lopullisen päätöksen eli nimeää ammattieettisen lautakunnan kokouksessaan 21.11. – 22.11.2020.