Lokakuun uutiskirje

Lokakuun uutiskirje

Jäsenkirje                                                                                                                                                      09.10.2021

Talentia Päijät-Häme ry

 

Edunvalvontailtoja marraskuussa!

Tarjoamme maksutta jäsenillemme kaksi edunvalvontailtaa Opiston Kunkussa Lahdessa (Harjukatu 46):

  • Maanantaina 1.11. klo 17:30 varhaiskasvatuksen teemalla. Illassa mukana Talentian erityisasiantuntija Marjo Katajisto ja sopimusasiantuntija Tiia Oksanen.
  • Tiistaina 2.11. klo 17:30 muut sosiaalialan sektorit, Kunta-alan SOTE-sopimus ja muut ajankohtaiset asiat. Illassa mukana Talentian puheenjohtaja Jenni Karsio ja sopimusasiantuntija Tiia Oksanen.

Toivomme osallistujien kirjoittavan teemoihin liittyviä etukäteiskysymyksiä ilmoittautumislomakkeelle!

Tilaisuuden alkajaisiksi on tarjolla:

TAPAS BUFEE

Vihreää salaattia

Sitrus-rosmariini marinoituja oliiveja (M,G,Veg)

Savulohi lehtikaali-caesar (L,G)

Paahdettua paprikaa (m,g,veg)

Kirsikkatomaatteja, rucolaa ja mozzarellaa (L,G)

Balsamico marinoitua punasipulia (m,g,veg)

Paahdettua parsa- ja kukkakaalia sekä parmesania (L,G)

Chorizo pyöryköitä ja ilmakuivattua kinkkua (L,G)

Valkosipuli-hunaja kanavartaita (M,G)

Patonkia, Ruisleipää ja levitteitä

 

Kahvi/tee

Vaniljapannacotta Mansikka-minttu salsalla (L,G)

Ruokajuomia prosenteilla ja ilman

 

Ilmoittautuminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella Talentia Päijät-Hämeen nettisivuilla. Ilmoittautuminen on auki 11.10. klo 8 – 22.10. klo 20. Paikkoja on tarjolla rajoitetusti. Mikäli joudut perumaan osallistumisesi, ilmoitathan siitä välittömästi yhdistyksen sähköpostiin paijat-hame@talentia.fi.

Osallistujille on varattu ilmainen pysäköinti Opiston Kunkun pysäköintialueella. Valitettavasti tapahtumatila ei ole esteetön. Tapahtuma toteutuu, kun osallistujia tilaisuudessa on vähintään 10 henkilöä. Pidätämme oikeuden perua tilaisuuden, mikäli alueelliset kokoontumisrajoitukset tiukentuvat.

 

Tervetuloa syyskokoukseen ja Hyttiin nro 6!

Järjestämme sääntömääräisen syysvuosikokouksen perjantaina 19.11. klo 18:00 Elokuvateatteri Kino Iiriksen Tammisalissa, Saimaankatu 12, Lahti. Klo 17:30 alkaen on tarjolla täyttävää iltapalaa juomatarjoiluineen. Kokouksen jälkeen, viimeistään klo 19:30 alkaa Iiris-salissa seurueellemme tilattu, Cannesin elokuvajuhlien Grand Prix’lla palkittu Juho Kuosmasen elokuva Hytti nro 6.

Syyskokouksessa yhdistykselle valitaan puheenjohtajisto sekä hallituksen varsinaiset jäsenet ja varajäsenet erovuoroisten tilalle. Lähde rohkeasti mukaan toimintaan! Hallituksen jäsenenä pääset vaikuttamaan mm. siihen, millaista virkistystoimintaa, koulutusta ja edunvalvontaa yhdistys järjestää jäsenilleen. Hallituksen jäsenenä olet myös aitiopaikalla seuraamaan esimerkiksi työ- ja virkaehtosopimusneuvottelujen etenemistä ja uuden hyvinvointialueen toimeenpanoa valtuustovaaleineen. Lisätietoja hallituksessa toimimisesta voit kysyä postitse paijat-hame@talentia.fi tai suoraan hallituksen jäseniltä.

Tarjoilujen ja oheisohjelman vuoksi pyydämme ennakkoilmoittautumista. Tarkemmat tiedot illan sisällöstä ja ilmoittautumisohjeet löydät Talentia Päijät-Hämeen nettisivuilta ja Facebook-sivulta lokakuun aikana. Pidätämme oikeuden siirtää syyskokouksen etäyhteyksille, mikäli alueelliset kokoontumisrajoitukset niin edellyttävät.

 

Työsuojeluvaltuutettujen vaalit ovat käynnissä

Työsuojelun tarkoituksena on taata turvalliset ja terveelliset olosuhteet työn tekemiselle. Työsuojelussa on otettava huomioon sosiaalialan työn erityispiirteitä, kuten esimerkiksi työn psykososiaalinen kuormitus, suuri työmäärä ja väkivallan uhka. Useilla työpaikoilla järjestetään työsuojeluvaltuutettujen vaalit syksyllä 2021. On tärkeää, että saamme ehdokkaiksi talentialaisia, jotka parhaiten tunnistavat sosiaalialan ja varhaiskasvatuksen haasteita. Oletko sinä yksi heistä?

Lisätietoja työpaikkasi työsuojeluvaaleista saat työpaikkasi työsuojeluvaltuutetulta tai luottamusmieheltä.

 

Hallituksen kokoukset

Yhdistyksen hallitus kokoontuu toistaiseksi etäyhteyksillä. Kun tilanne taas sallii, niin jatkamme kokoontumisia yhdistystila Mesossa, Aleksanterinkatu 26 A, 4. krs. Hallituksen kokoukset ovat avoimia yhdistyksen jäsenille. Jos haluat osallistua hallituksen kokoukseen etäyhteyksillä, niin laita siitä viestiä yhdistyksen sähköpostiin paijat-hame@talentia.fi vähintään viikkoa ennen kokousta. Seuraavat hallituksen kokoukset ovat:

  • to 14.10. klo 17:30
  • to 4.11. klo 17:30
  • pe 19.11. klo 18:00 Syyskokous (Elokuvateatteri Kino Iiris)
  • pe 3.12. klo 17:30

 

Kokousaikataulun löydät myös yhdistyksen www-sivuilta. LUE LISÄÄ-linkki

Talentia Päijät-Hämeen tilaisuuksissa noudatetaan THL:n terveysturvallisuusohjeistoa sekä suositellaan kasvomaskin käyttöä alueellisen suosituksen mukaisesti. Huolehditaan yhdessä toisistamme ja flunssaoireisina jäädään kotiin.

 

Aurinkoisin syysterveisin,

Talentia Päijät-Hämeen hallitus