Loppukevään hallitustyöskentelyä

Sihteerin kynästä: Loppukevään hallitustyöskentelyä

Talentia Varsinais-Suomen hallitus on kokoontunut kuukausittain ja välissä vielä risteilimmekin noin 30 talentialaisen voimin. Risteilyjärjestelyjen lisäksi olemme suunnitelleet koko perheen tapahtuman 24.8. Kuhankuonolle, pohtineet syksyn koulutuksia sekä tietenkin myös syyskokousta ja pikkujouluja.

Palkka-asiat herättävät aina keskustelua sekä paikallistasolla että valtakunnallisesti. Aihe puhututti myös toukokuun risteilyllä, jolla mukanamme seilasi sopimusasiantuntija Tanja Tuunainen-Vainio. Puheenjohtajamme Erna Juvonen on myös käynyt läpi sosiaalialan korkeakoulutettujen ajankohtaisia asioita Kasvua uralla- kiertueen merkeissä huhtikuussa tavatessaan Turun kaupungin henkilöstöhallinnon johtoa. Turku suurena kaupunkina herättää paljon keskustelua jäsenistössä sekä suuren henkilöstömääränsä että ajankohtaisten epäkohtien takia. Hallitus kuitenkin muistuttaa, että Talentia ajaa kaikkien jäsentensä asioita koko maakunnan alueella, sekä kunnallisella että yksityisellä sektorilla.

Jatkossa kiinnitämme enemmän huomiota siihen, että aktiivista toimintaa olisi myös muilla paikkakunnilla. Toivomme myös jäseniltä ehdotuksia ja aktiivisuutta paikallistoiminnan järjestämiseen! Risteilyllä käytiin myös keskustelua siitä, onko tarvetta saada enemmän keskusteluyhteyttä auki myös yksityissektorin suuntaan? Kunnallisella tasolla vaalien kautta on selkeää miten luottamusmies valitaan, mutta kuten Tuunainen-Vainiokin muistutti, myös yksityissektorin työpaikoilla voidaan valita talentialainen luottamusmies. (Prosessista löydät tietoa täältä: https://www.talentia.fi/tyoelamainfo/tyo-ja-virkaehtosopimukset/luottamusmies-auttaa/luottamusmiehen-valinta-yksityisella-sektorilla/)  Talentialaiset voivat kääntyä myös työpaikkojen yhteisten luottamusmiesten puoleen. Tieto työpaikan luottamusmiehestä tulee löytyä työpaikan ilmoitustaululta, intrasta, henkilöstöhallinnosta ja/tai esimieheltä. Jos et saa tietoa työpaikaltasi, saat sen Talentiasta.

Syksyllä aiomme järjestää kahvittelutilaisuuksia yhdessä kautensa aloittavien luottamusmiesten kanssa ympäri maakuntaa. Varsinais-Suomen Talentian opiskelijavastaava taas tekee hyvin aktiivista yhteistyötä opiskelijajärjestöjen kanssa ja hallitus on sitoutunut yhteistyön kehittämiseen jatkossakin.

Koulutusvaihtoehtoja on pohdittu laidasta laitaan. Tärkeitä aiheita olisivat mm. sosiaalialan vaikuttamismahdollisuudet, mediavaikuttaminen, erilaiset perheet ja erovanhemmuus sekä erilaiset ammattiylpeyteen liittyvät teemat. Hallitus pitää tärkeänä, että Varsinais-Suomen Talentian koulutukset olisivat aihe-alueiltaan koko jäsenistölle suunnattuja. Otamme mielellämme vastaan myös ehdotuksia! Yhdistyksen talous on kaikin puolin tasapainossa, joten satsaamme mielellämme hyödyllisiin koulutustilaisuuksiin!

Muistutuksena, että hallituksen kokoukset ovat kaikille avoimia! Itsellesi tärkeitä asioita voit ehdottaa keskusteltavaksi joko somen tai sähköpostin välityksellä, tai voit kysyä puheenjohtajalta seuraavan kokouksen aikaa ja paikkaa. Seuraavaksi kokoonnumme elokuussa.

Hyvää kesää toivotellen,

Minna Koivumäki

sihteeri

Ps. Onko sinulla vaikeuksia kehua itseäsi tai muita? Tutustu Kehu-palveluun, joka on käytössäsi ilmaiseksi.  https://www.mykehu.fi/

 

 

JAANA TELLERVO KÖSSI-AHTI