Suurten yksityisten soteyritysten toimipisteet

Mistä on kyse?

Yksityisellä sosiaalipalvelualalla ei ole päästy vielä sopimukseen. Neuvottelujen vauhdittamiseksi Talentia on jättänyt uuden lakkovaroituksen valtakunnansovittelijalle yhdessä muiden sopimuksen allekirjoittajajärjestöjen kanssa.

Mikäli työkiista ei ratkea, toteutetaan lakot seuraavasti:
Attendo ja Mehiläinen 12.3. klo 15.00 – 14.3. klo 05.59
Esperi ja Pihlajalinna 14.3. klo 15.00 – 16.3. klo 05.59
Vetrea, Helsingin diakonissalaitoksen hoiva, Helsingin diakonissalaitoksen säätiö, Invalidiliiton asumispalvelut 19.3. klo 15.00 – 21.3. klo 05.59

Lakko vaikuttaa satojen yllämainittujen organisaatioiden toimipisteiden toimintaan. Tarkista tarkempi lista lakon piirissä olevista toimipisteistä klikkaamalla konsernien nimiä.

Ylityö- ja vuoronvaihtokielto koskee edelleen kaikkia ja jatkuu toistaiseksi.

Lakko koskee kaikkia Talentian jäseniä, joihin sovelletaan yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusta. Lakko koskee myös työssäkäyviä opiskelijajäseniä ja luottamusmiehiä.

Lakon syy

Talentian jäsenistä mm. kehitysvammaisten ohjaajien, sosiaaliohjaajien ja lastentarhanopettajien palkat ovat järjestön palkkatutkimuksen mukaan jääneet jälkeen jo valmiiksi alhaisista kunta-alan palkoista. Siksi järjestö vaatii palkkojen korjaamista useampivuotisella palkkaohjelmalla.

– Talentian jäsenet työskentelevät laajaa osaamista ja korkeaa koulutusta vaativissa tehtävissä yksityisellä sosiaalipalvelualalla, jolla on käynnissä suoranainen palkkojen halpuutus. Tämä on pysäytettävä. Vaatimamme palkkaohjelma tarkoittaa suunnitelmaa palkkojen jälkeenjääneisyyden korjaamiseksi, Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki sanoo.

Palkansaajaosapuolille on ollut tärkeää myös saada rajat niin sanottujen nollasopimusten käytölle, jossa työntekijä kutsutaan töihin vain tarvittaessa. Talentia tavoittelee vähimmäistyöaikaa, jossa tietty tuntimäärä olisi taattu.

Mitä lakko tarkoittaa?

Lakko on laillinen, johon jokaisen lakon piiriin kuuluvan Talentian jäsenen on osallistuttava. Työntekijä ei saa työskennellä lakon aikana. Työnantaja ei maksa palkkaa lakon ajalta. Työhön palataan normaalisti lakon jälkeen.

Lakkoon osallistuvat myös JHL:n, Tehyn, SuPerin, Jytyn, Pardian ja Erton jäsenet.

Lakkoavustus

Talentia maksaa lakkoon osallistuville jäsenille 100 euroa/päivä. Jos yksittäinen työvuoro ulottuu kahdelle vuorokaudelle, maksetaan lakkoavustus vain yhdeltä päivältä. Lakkoavustus on veronalaista tuloa. Lisätietoja ja ohjeita lakkoavustuksesta lähetetään lakon piiriin kuuluville jäsenille myöhemmin.

Pysy jämäkkänä – älä taivu työnantajan painostukseen!

Työnantajasi saattaa yrittää murtaa lakon esimerkiksi vetoamalla työmoraaliisi tai asiakkaiden tarpeisiin. Suojelutyövelvoite ei koske ketään tämän lakon piirissä, koska kukaan ei ole virkasuhteessa.
Työnantajalla ei ole oikeutta tiedustella työntekijältä aikooko tämä osallistua lakkoon ja onko työntekijä järjestäytynyt. Älä vastaa tällaisiin kysymyksiin. Ota yhteyttä Talentiaan, jos työnantaja painostaa luopumaan työtaistelusta tai eroamaan liitosta. Sinulla on laillinen oikeus lakkoon.

Talentian jäsenyys suojaa ja velvoittaa sinua

Talentia on tehnyt päätöksen työtaisteluun osallistumisesta, joten vastuu on liitolla. Sinulle ei saa tulla seuraamuksia siihen osallistumisesta. Sinun on toimittava liittosi päätöksen mukaisesti. Kaikenlainen työtaistelun alainen työ on kiellettyä.

Tarkista yhteystietosi ja palkkakuitista työnantajasi

Ovatko jäsentietosi ajan tasalla? On tärkeää, että Talentiasta lähtevä tieto ja toimintaohjeet tavoittavat kaikki jäsenet. Yhteystiedot voit päivittää näppärästi Talentian verkkosivuilta (kirjautuneena), etusivulta kohdasta > Päivitä jäsentietosi

Tarkasta palkkakuitistasi työnantajasi nimi ja tarkista, kuulutko lakon piiriin.

Seuraa lakkotiedotusta

Tutustu lakosta kysyttyihin kysymyksiin vastauksineen ja seuraa Talentian tiedotusta verkkosivuillamme ja sosiaalisessa mediassa www.facebook.com/Talentiary
Täydennämme tarpeen mukaan tälle sivulle lakko-ohjeita.
Lähetämme ohjeita henkilökohtaisesti myös sähköpostilla ja tekstiviesteillä.

Jos et löydä vastausta mieltäsi askarruttavaan kysymykseen, kysy neuvoa: tyosuhdeneuvonta@talentia.fi

Jaa sivu