Talentian tavoitteet sopimusneuvotteluissa

Talentia tavoittelee palkankorotuksia – myös kiky-tunnit poistettava

Talentian jäsenten työ- ja virkaehtosopimukset ovat voimassa 31.3.2020 asti niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Talentian neuvottelutavoitteet on jaettu kolmeen kohtaan:

Kiky-lisätunnit poistettava ja lomarahojen leikkaukselle loppu

Työajan kiky-pidennys tulee poistaa sopimuksista, ennen kuin neuvotellaan palkoista ja muista työehdoista. Sosiaalialan korkeakoulutetut naiset ovat maksaneet riittävästi Suomen kilpailukyvyn parantamisesta. 

Palkkaus kuntoon: yleisen linjan palkankorotusten lisäksi tarvitaan palkkaohjelma

Sosiaalialan korkeakoulutettujen työntekijöiden palkkoja on korotettava palkkaohjelmalla sekä yksityisellä että kuntasektorilla. Työstä on maksettava työn vaativuutta ja vastuuta vastaavaa palkkaa.  

Kaikki työ työajaksi – ei työajan pidentämiselle

Kaikki tehty työ on oltava työaikaa. Sosiaalialalla työn kuormittavuuden kasvu ja työajan pidentäminen eivät sovi yhteen. 

Lue lisää Talentian neuvottelutavoitteista:

Mitä pienempää tai heikompaa auttaa, sitä vähemmän siitä maksetaan (11.3.2020)
Kiky on kirosana, joka maksoi jopa 3900 euroa  (14.1.2020)
Liittokierros ja miten se neuvotellaan (Tero Ristimäen blogi 10.12.2019)
Nyt on naisten vuoro – Talentian liittovaltuusto vaatii palkkaohjelmaa (23.11.2019)
Nyt on naisten vuoro (13.9.2019)
Sosiaalihuollon ammattihenkilöiden nimikkeet yhtenäistettävä (19.9.2019)

Talentialaisten edustus työ- ja virkaehtosopimusneuvotteluissa

Julkisen sektorin (kunta, valtio, kirkko, AVAINTA) työ- ja virkaehtosopimukset neuvottelee talentialaisten puolesta akavalaisten liittojen ja yhteenliittymien neuvottelujärjestö JUKO (Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö). Talentia vie jäsenistönsä kannalta tärkeät neuvottelutavoitteensa JUKOn tietoon neuvottelukunnan ja hallituksen työskentelyssä, jossa Talentialla on edustajansa.

Julkisen sektorin neuvottelujen etenemistä voit seurata myös JUKOn verkkosivuilta sekä JUKOn Facebook-sivulla ja JUKOn Twitter-tilillä.

Talentia neuvottelee yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimuksen Hyvinvointialan liiton kanssa. Terveyspalvelualan Unioni, johon Talentia kuuluu, neuvottelee yksityisen terveyspalvelualan työehtosopimuksen Hyvinvointialan liiton kanssa.

Jaa sivu