Äänestä talentialaista ehdokasta hyvinvointialueen luottamusmiesvaaleissa 


Luottotyypit

Äänestä talentialaista ehdokasta hyvinvointialueen luottamusmiesvaaleissa

Ensimmäiset hyvinvointialueiden luottamusmiesvaalit järjestetään pian. Vaalit on pidettävä maaliskuun loppuun mennessä kaikilla hyvinvointialueille.

Uudet luottamusmiehet saavat päätettäväkseen poikkeuksellisen paljon esimerkiksi palkankorotuksiin liittyviä asioita. Jokaisen hyvinvointialueella työskentelevän Talentian jäsenen onkin nyt erityisen tärkeää äänestää talentialaista ehdokasta luottamusmieheksi.

Luottamusmiehillä on suuri vaikutusmahdollisuus siihen, mitkä ammattiryhmät saavat palkankorotuksia ja millä perusteilla.

Talentia-taustainen luottamusmies tuntee sosiaalialan työn ominaispiirteet

Talentialaiset julkisen sektorin luottamusmiehet ovat Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKOn luottamusmiehiä. Vaaleissa jokaisella Talentian jäsenellä on äänioikeus ja oikeus asettua ehdokkaaksi. Luottamusmiehen kausi alkaa 1.4.2023 ja kestää kolme vuotta.

Tavoitteena pääluottamusmies kaikille hyvinvointialueille

Talentialla on JUKOn liitoista eniten jäseniä SOTE-sopimuksen piirissä. Tämä tarkoittaa, että Talentian jäsenillä on hyvä mahdollisuus saada pääluottamusmies kaikille hyvinvointialueille.

Pääluottamusmiespaikkaa kannattaa tavoitella, koska se on neuvottelujärjestelmässä paikallis- ja aluetason keskeisin edunvalvontatehtävä.

Luottamusmies – talentialaisen tuki ja turva

Jaa sivu