Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry


Hallitus 2019

(Sivustomme sisältöä ollaan päivittämässä, pahoittelemme asiasta koituvaa haittaa! 09/2019)

 

Mikael Lintula

Puheenjohtaja  

Diak Helsinki, Bachelor of Social Services.

 

 

Anni Pihlaja

Varapuheenjohtaja

Tampereen yliopisto

Morjens,

Mä olen (vihdoin) viimeisen vuoden sosiaalityön opiskelija Tampereen yliopistosta. Tammikuussa pyörähti käyntiin kolmas vuosi TaSO:n hallituksessa, jonne mut on ajanut mukaan halu vaikuttaa sosiaalialan opiskelijoiden edunvalvontaan, sosiaalialan työoloihin sekä alan asemaan ja arvostukseen valtakunnallisesti. Keväällä 2018 mut valittiin myös Talentian liittovaltuustoon yhdeksi neljästä opiskelijaedustajasta.

Olen kahden viime vuoden aikana päässyt tekemään juuri yllä mainittuja asioita, ja viimeinen vuosi tässä toiminnassa vedetään yhtä lailla täysillä. Mun tällä hetkellä rakkain harrastukseni on järjestötoiminta ja se nielaiseekin melko hyvin kaiken vapaa-ajan. TaSO:n lisäksi toimin Akavan opiskelijoiden neuvostossa sekä poliittisen nuorisojärjestön paikallisyhdistyksen puheenjohtajana. Jäljellä olevan ajan pyrin käyttämään parisuhteeseen ja koiraan sekä tietysti yhdistystoiminnan ulkopuolisiin ystäviin! Myös matkustaminen ja kaikki vauhdikkaat liikuntaharrastukset on tosi jees, vaikka ne vähän sivummassa tällä hetkellä onkin.

 

Rilla Pohjola

Edunvalvontavastaava ja jäsenhankintavastaava

Jyväskylän Yliopisto

Hellou! Olen Rilla, neljännen vuoden sosiaalityön opiskelija Jyväskylän yliopistossa. Gradun kirjoittelun ohella toimin tänä vuonna toisena TaSO ry:n hallituksen edunvalvontavastaavista sekä jäsenhankintavastaavana.

TaSOn toimintaan lähdin mukaan, koska haluan olla mukana vaikuttamassa sosiaalialalla ja perehtyä sosiaalialan edunvalvontaan. Olen myös ollut kiinnostunut hallitustoiminnasta ja haluan kehittää itseäni ja oppia uutta – ja sen uskon tapahtuvan tämän luottamustoimen avulla!

Tällä hetkellä opiskelu ja gradu vievät suurimman osan ajastani, mutta yritän saada aikani riittämään myös järjestöhommiin, joista on tullut innostuttua kovasti viimeisen vuoden aikana. Onnellisena ja hyvinvoivana pysyn, jos lisäksi eräilen luonnossa, juoksen, kudon, syön herkullista kasvisruokaa, kulutan vähän ja eettisesti sekä – kaikista tärkein – vietän paljon aikaa rakkaiden ihmisten kanssa.

 

Eemil Saarnio

Viestintävastaava

Metropolia AMK

Moi!  Olen Eemil, toisen vuoden sosionomi opiskelija, aloitin siis opinnot syksyllä 2017 Metropolia Ammattikorkeakoulussa Helsingistä. Valmistumiseeni on vielä hetki aikaa, joten päätin hakea TaSO:n hallitukseen ja toimin tämän vuoden TaSO:n viestintävastaavana ja olen myös Talentian työelämä lautakunnan jäsen.

Lähdin hallitukseen mukaan, kun minulla oli pidempää ollut kiinnostusta hallitustoiminnasta, eikä minulla ole aiempaa kokemusta hallitustyöskentelystä ja yhdistystoiminnasta. Halu oppia uusia asioita ja kiinnostus päästä tekemään vaikuttamistyötä oli myös isona motivaattorina.

Koen myös verkostoitumisen, koulutukset ja hallituksesta opitun työskentelyn työelämää varten hyödyllisinä taitoina.

Tykkään käyttää vapaa-ajalla aikaa maalaukseen, valokuvaukseen ja urheiluun (pääasiassa salilla käyntii), lisäks luonto on minulle tärkeää ja pidän varsinkin kävelylenkeistä luonnossa.

 

Mia Rissanen

Viestintävastaava (some)

Metropolia AMK

 

Elsa Myllyaho

Edunvalvontavastaava

Tampereen yliopisto

 

Marjo Saajola

Tapahtumavastaava (TaSO-päivät):

LAMK

Moikka kaikille!

Olen Marjo, ja toinen TaSOn tapahtumavastaavista (TaSO-päivät). Aloitin opinnot syksyllä 2017 Lahden Ammattikorkeakoulussa (LAMK) sosionomiksi, ja valmistun näillä näkymin tänä keväänä lastentarhanopettajan pätevyydellä. Opiskelujen lisäksi olen vakituisessa työssä varhaiskasvatuksen hoitajana.

Opiskelujen ja työn lisäksi elämää aikatauluttavat latinorytmit, eli käyn omaksi ilokseni tanssitunneilla tanssimassa reggaetonia, salsaa ja muita vauhdikkaita tansseja… Kuntosalin puolelle ja lenkillekin saatan aina silloin tällöin eksyä.

TaSOn hallituksessa olen noviisi, mutta odotan innolla mitä vuosi tuo tullessaan. Hallitukseen hain, koska uudet haasteet ovat aina tervetulleita ja haluan nähdä erilaisia työskentelytapoja ja tavata uusia ihmisiä. Sosiaaliala elää nyt murrosaikaa, ja siihen vaikuttaminen ja opiskelijoiden äänitorvena toimiminen on mielenkiintoista ja antoisaa. TaSOssa tulen olemaan siellä missä tapahtuu, ja pysyn ajantasalla siitä mitä sosiaalialalla tapahtuu. Erilaiset tapahtumat, koulutukset ja verkostoituminen ovat mahtava lisä ja saatan olla niihin jopa hieman inlööv.. ❤️

(Itselle ja) muille elämykisen tarjoaminen on mahtavaa, ja on kiva päästä tarjoamaan muille samoja mahdollisuuksia kuin mitä itse on saanut.

Toivottavasti nähdään vuoden aikana!

 

Jenny Savolainen

Tapahtumavastaava

LAMK

 

Taija Välske

Tapahtumavastaava

Diak Helsinki

 

Minna Rissanen

Sihteeri ja Jäsensihteeri

Karelia AMK ja Jyväskylän Yliopisto (Avoin)

 

Noora Aittala

Aluevastaava ja Työtaisteluvastaava

Turku AMK

Moikka kaikki!

Olen TaSOn hallituksen lähes pakollinen turkulaisvahvistus ja ties kuinka monennen vuoden sosionomi opiskelija Turun AMK:sta. Olen lähtenyt opiskelija-aktiivitoimintaan mukaan heti opintojeni alettua ja toimin useamman vuoden omassa opiskelijayhdistyksessämme Tasokkaassa erilaisissa tehtävissä ja vuoden olin mukana Talentian liittovaltuustossa opiskelijajäsenenä. Vaikka olin vain varalla, pääsin onnekseni näkemään liittovaltuuston toimintaa läheltä ja kipinä vaikuttaa opiskelijan asemaan Talentiassa syntyi.

Opinnoissani mielenkiinnon kohteeni ovat lastensuojelussa sekä toiminnallisissa menetelmissä. Päädyinkin lastenkodin keikkalistoille parin ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen, ja olen täysin rakastunut työhöni, ehkä jopa opiskelujeni etenemisen kustannuksella.

TaSOn toiminnassa uskon oppivani valtavasti uutta järjestötoiminnasta ja uskon tutustuvani mahtaviin, mielenkiintoisiin ihmisiin ja minulle uusi aluevaltaus, sihteerin rooli, ei taatusti ole pienin uusista oppimiskokemuksistani.