Tutustu kuntavaaliehdokkaisiin


Tutustu talentialaisiin ehdokkaisiin.

Tutustu kuntavaaliehdokkaisiin

Talentia kannustaa jäseniään lähtemään ehdolle kuntavaaleihin, koska sosiaalialan ammattilaisten tietämystä tarvitaan kuntien päätöksenteossa.

Täytä kuntavaaliehdokaskysely, niin lisäämme esittelysi sivulle.

Poliittisesti sitoutumattomana järjestönä Talentia ei tue rahallisesti ehdokkaita tai puolueita.

Enontekiö
Espoo
Hausjärvi
Helsinki
Hollola
Hyvinkää
Joensuu
Juupajoki
Jyväskylä
Kajaani
Kankaanpää
Kauhava
Kemi
Kempele
Kirkkonummi
Kokemäki
Kouvola
Kuopio
Kurikka
Lappeenranta
Lieto
Nokia
Orimattila
Oulu
Paimio
Parikkala
Pori
Porvoo
Raasepori
Ranua
Reisjärvi
Ruovesi
Rusko
Salo
Seinäjöki
Tampere
Turku
Valkeakoski
Vantaa
Varkaus
Vihti

Enontekiö

Ehdokas: Emilia Lyttinen

Koulutus: Yhteiskuntatieteiden kandidaatti, AMK Sairaanhoitaja, YH Idrottsinstruktör

Puolue: Perussuomalaiset

Verkkosivut:

https://www.facebook.com/Emilia-Lyttinen-PS-106540538117475/

https://vaalit.perussuomalaiset.fi/kuntavaalit/ehdokas/emilia-lyttinen

Esitttely:

Olen 37-vuotias enontekiöläinen.

Minulla on kolme alempaa korkeakoulututkintoa: YTK, AMK sairaanhoitaja ja YH idrottsinstruktör. Opiskelen yhteiskuntatieteiden maisteriksi Lapin yliopistossa, pääaineena minulla on sosiaalityö.

Puolueettomuus, tasapuolisuus, yhdenvertaisuus ja lainmukaisuus ovat minulle tärkeitä teemoja kunnallisessa toiminnassa. Ottaisin toiminnassani huomioon koko Enontekiön kunnan sekä kaikkien enontekiöläisten edunmukaisuuden. Kaikkien kuntalaisten osallisuus, hyvinvointi ja onnellisuus ovat tärkeitä teemoja.

Olen ensimmäistä kertaa ehdolla kunnallisvaaleissa.

**

Espoo

Ehdokas: Hanna Hukari

Koulutus: Sosionomi, tradenomi yamk

Ammatti: Pääkouluttaja

Puolue: Vihreät

Verkkosivut: www.hannahukari.fi

Esittely:

Olen sosionomi, kahden lapsen äiti, aikaansaava ja empaattinen tekijä ja ehdolla kuntavaaleissa nyt toista kertaa. Olen jo kokenut kuntapäättäjä ja haluan tuoda sosiaalialan asiantuntemusta päätöksentekoon.

Olen työskennellyt pitkään sosiaaliohjaajana aikuissosiaalityössä sekä lastensuojelussa ja myös pitkäaikaistyöttömien parissa. Viimeisin työni on sote-tietojärjestelmien pääkouluttajana. Minulla on laajaa ymmärrystä ja tietämystä sote-palveluista ja kuntarakenteista.

Koen, että toimivassa kaupungissa jokainen meistä on tärkeä, yhteiskunta ja ympäristö tarvitsevat hyvinvoivia ihmisiä.

**

Ehdokas: Helena Marttila

Koulutus: valtiotieteiden maisteri, sosionomi

Ammatti: sosiaalityöntekijä

Puolue: SDP

Verkkosivu: www.helenamarttila.fi

Esittely:

Olen 36-vuotias kolmen lapsen äiti Espoon Iirislahdesta. Työskentelen lastensuojelussa sosiaalityöntekijänä ja olen intohimoinen ilmastoaktiivi. Olen Suomen ”zero waste -pioneereja” ja Zero Waste Finland ry:n perustajia ja varapuheenjohtaja. Tekstejäni löytyy mm. Kemikaalicocktail-blogista. Ensimmäiseltä koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja olen ehtinyt työskennellä mm. yhteiskunnallisten yritysten konsulttina, sairaalasosiaalityöntekijänä ja katulasten parissa Keniassa. Haen valtuustoon, koska haluan torjua ilmastonmuutosta ja syrjäytymistä sekä puolustaa ja kehittää julkisia palveluita.

**

Ehdokas: Toni Tuomanen

Koulutus: Sosionomi (amk)

Ammatti: Sosionomi, kirjailija

Puolue: Vihreät

Verkkosivut: https://www.facebook.com/toni.tuomanen

Esittely:

52 v. sosionomi, lähihoitaja, päihdetyöntekijä ja kirjailija. Työuraa pitkälti päihdehuollossa, tuntemusta myös vanhustenhoidosta, lastensuojelusta ja aikuissosiaalityöstä. Espoon Kirjailijat ry:n jäsen. Luottamustehtäviä viime vuosina mm. Espoon Musiikkiopiston johtokunnan ja Espoon päihdeasiain neuvottelukunnan jäsenyys. Kaksi julkaistua romaania, joiden aiheet sivuavat sosiaalialaa. Tärkeitä teemoja myös: taide ja kulttuuri, ihmisoikeudet ja tasa-arvo.

Löydät minut myös Instagramista ja Twitteristä. @ToniTuomanen

**

Hausjärvi

Ehdokas: Irene Piipponen

Koulutus: Sosionomi AMK, neuropsykiatrinen valmentaja

Ammatti: Koulukuraattori

Puolue: SDP

Verkkosivut: https://www.facebook.com/Ehdokas-Irene-Piipponen-SDP-Hausj%C3%A4rvi-100358968771007

Esittely:

Olen sosionomi ja työskentelen koulukuraattorina perusopetuksessa ja lukiossa. Lisäksi toimin kehitysvammaisten lasten perhehoitajana viikonloppuisin. Perheeseeni kuuluu aviomies, neljä lasta ja kolme labradorinnoutajaa. Olen toiminut 19 vuotta kehitysvammaisen lapseni omaishoitajana. Olen aikaisemmin tehnyt töitä pitkään kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien parissa.

Lähdin kuntavaaliehdokkaaksi, koska haluan vaikuttaa erityisesti lasten, nuorten, perheiden ja erityisryhmien asioihin kotikunnassani. Minulle ovat tärkeitä toimivat ja oikea-aikaiset peruspalvelut.

**

Helsinki

Ehdokas: Mirka Haili

Koulutus: Sosionomi (ylempi AMK)

Ammatti: Projektipäällikkö

Puolue: Vasemmisto

Verkkosivut: www.mirkahaili.fi

Esittely:

Työurani olen tehnyt lähinnä asunnottomuus- ja päihdetyössä, lisäksi olen työskennellyt pari vuotta myös asiakastietojärjestelmän kehittämistyössä. Vapaa-aikaani on työväenopiston kurssien lisäksi täyttänyt ammattiyhdistystoiminta. Olen reilu 10 vuotta ollut aktiivisesti erilaisissa rooleissa Talentian toiminnassa. Vuoden 2021 alusta sain kunnian aloittaa ensimmäisen kauteni Talentian hallituksen varapuheenjohtajana.

Haluan Helsinkiin:

– Hyvin resurssoidut päihdepalvelut
-Palvelut, joissa on huomioitu myös yksinasuvat
-Tarpeeksi edullisia vuokra-asuntoja
-Saavutettavat kulttuuripalvelut

**

Ehdokas: Janne Koivunen

Koulutus: Yhteiskuntatieteiden maisteri

Ammatti: Sosiaalityöntekijä

Puolue: Kokoomus

Verkkosivu: www.facebook.com/jiikoivunen

Esittely:

Olen Janne Koivunen. Työskentelen sosiaalityöntekijänä nuorten sosiaalityössä Helsingin kaupungilla. Suomen suurimpana kaupunkina Helsingin tulee huolehtia, että kaupungin asukkaat saavat riittävät ja tasokkaat hyvinvointipalvelut. Helsingin on taattava ikääntyville riittävän tasokas hoito. Kaupungin tulee turvata kotihoidon laatu ja taata pitkäaikaishoitopaikka ikäihmiselle, joka ei enää pysty asumaan kotona kotihoidonkaan turvin. Lastensuojelun resurssit on turvattava, jotta helsinkiläisille voidaan tulevaisuudessakin taata laadukasta lastensuojelua.

**

Ehdokas: Hanna-Leena Laitinen

Koulutus: YTM sosiaalityöntekijä

Ammatti: Yhteiskuntasuhde ja vaikuttamistyön johtaja, erityisasiantuntija

Puolue: Vihreät

Verkkosivut: https://www.hanna-leenalaitinen.fi/#etusivu

Esittely:

Kuntapolitiikassa edistän lasten ja lapsiperheiden hyvinvointia, johon kuuluu toimiva arki lähipalveluineen,laadukkaat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut, maailman paras varhaiskasvatus sekä koulutus. Nuoriin tulee panostaa ja tukea heitä ymmärtäen, että nuoruus on itsessään arvokasta elämän aikaa. Kohtaava nuorisotyö, linkit työelämään ja vapaa-ajan harrastusmahdollisuudet ovat olennaisia kunnissa sen lisäksi, että kaikkea eriarvoisuutta sukupolvien väliltä puretaan. Lue lisää vihreiden ikääntymispoliittisesta ohjelmasta ja lapsi- ja nuorisopoliittisesta ohjelmasta, joita olen ollut tekemässä!

**

Ehdokas: Anni Pihlaja

Koulutus: Yhteiskuntatieteiden maisteri

Ammatti: Sosiaalityöntekijä

Puolue: Vasemmistoliitto

Verkkosivu: http://annipihlaja.net

Esittely

Valtuustossa mä haluan olla tekemässä valoisaa tulevaisuutta jokaiselle helsinkiläiselle lapselle ja nuorelle. Laadukas tuki vanhemmille ja apu heidän ongelmiinsa on keskeinen osa lasten suojelemista ja heidän hyvinvointinsa varmistamista. Lasten suojeleminen taas on yhteiskunnan eri toimijoiden ja vanhempien yhteinen tehtävä. Heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille on siis varmistettava edellytykset onnistua tässä tehtävässä. Mulle tärkeitä arvoja ovat solidaarisuus, yhdenvertaisuus, osallisuus ja jakamaton ihmisarvo. Mun Helsingissä ketään ei jätetä.

**

Ehdokas: Valo Vesikauris

Koulutus: Sosionomi (opiskelija)

Puolue: Feministinen puolue

Verkkosivut: www.valovesikauris.net

Esittely:

Olen 26-vuotias helsinkiläinen, opinnäytetyön kirjoittamista vaille valmistunut sosionomiopiskelija.

Haaveilen Helsingistä, joka on oikeasti meidän kaikkien yhteinen, ja jonne kaikki ovat tervetulleita. Kaupunkia tulee kehittää ekologisesti kestävästi sekä niin, että kaupunkitila on viihtyisää ja saavutettavaa. Sosiaalipalveluiden, kasvatuksen ja koulutuksen resursseja on lisättävä ja panostettava entistä enemmän ennaltaehkäisevään työhön. Kaupungin asioista ei voi päättää vain enemmistön ehdoilla, vaan sekä nuorten että eri vähemmistöjen tarpeita on kuultava päätöksenteossa aiempaa paremmin.

**

Hollola

Ehdokas: Minna Halme

Koulutus: Sosionomi YAMK

Ammatti: Varhaiskasvatuksen aluekoordinaattori ja päiväkodinjohtaja

Puolue: Kokoomus

Verkkosivu: www.minnahalme.fi

Esittely:

Olen viisikymppinen nainen Hollolasta. Koulutukseltani olen sosionomi YAMK sekä työnohjaaja. Tällä hetkellä työskentelen Lahden kaupungilla varhaiskasvatuksen aluekoordinaattorina sekä vuoropäiväkodinjohtajana. Kunta-alalla olen työskennellyt yhteensä 30 vuotta: Helsingissä, Vantaalla ja Lahdessa varhaiskasvatuksen eri tehtävissä. Haluan olla mukana päättämässä ja edistämässä eri-ikäisten ihmisten hyvinvointia ja hyviä elämisen mahdollisuuksia. Ajattelen asioita kokonaisvaltaisesti ja ratkaisukeskeisesti. Tärkeitä asioita minulle ovat oikeudenmukaisuus, luonto, eläimet ja ihmisten hyvinvointi.

Hyvinkää

Ehdokas: Mirja Pajunen

Koulutus: Sosionomi AMK

Ammatti: Varhaiskasvatuksen opettaja

Puolue: KD

Verkkosivut: https://www.facebook.com/Mirja-Pajunen-KD-164732825369503/

Esittely:

Hei, olen 36-vuotias kahden alakouluikäisen lapsen äiti Hyvinkäältä. Minulle tärkeitä teemoja kuntapolitiikassa on hyvinvoiva perhe vauvasta vaariin ja koulutuksen laatu varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle, myös kehitysvammaisten asiat ovat lähellä sydäntäni. Hyvinkääläisenä arvostan monipuolisia harrastusmahdollisuuksia sekä lähellä olevaa luontoa kaupungin keskustassakin.

**

Joensuu

Ehdokas: Kaisu Kuittinen

Koulutus: Sosionomi (amk), työhönvalmentaja, AmO

Puolue: SDP (sitoutumaton)

Verkkosivu: https://www.facebook.com/Kaisu-Kuittinen-108146067987889

Esittely:

Toivontyöläinen, sosiaalialan ja työllisyydenhoidon ammattilainen. Työkaverini tuntevat haluani ravistella pölyttyneitä rakenteita ja ainakin kokeilla asioiden
tekemistä uudella tavalla. Kyseleminen ja asioiden kriittinen tutkiminen ovat vahvasti osa minua.

Minulle tärkeitä asioita kuntavaaleissa ovat:
– sosiaalialan työhyvinvointiin investoiminen
– Koulutus on paras turva syrjään jäämistä ja näköalattomuutta vastaan
– Työllisyydenhoidossa otettava käyttöön pitkäkestoinen, palveluohjauksellinen ja moniammatillinen työote

**

Juupajoki

Ehdokas: Eveliina Helpiölä

Koulutus: Sosionomi-opiskelija

Ammatti: Perhetyöntekijä

Puolue: SDP

Esittely:

Olen 35-vuotias perhetyöntekijä Juupajoelta. Peruskoulutukseltani olen lähihoitaja, opiskellut lisäksi kasvatustieteitä ja tällä hetkellä opiskelen sosionomiksi Diakonia-ammattikorkeakoulussa. Olen työskennellyt perhetyöntekijänä kymmenisen vuotta lastensuojelun ja ennaltaehkäisevän tuen parissa.
Perheeseeni kuuluu kaksi lasta, puoliso ja lauma eläimiä. Harrastuksena on yli 80-vuotiaan maalaistalon entisöinti ja remontointi.

Olen aktiivinen järjestötoiminnan kentällä. Tykkään ideoida uutta ja koenkin olevani innovatiivinen, osallistava ja tasavertaisuutta hakeva jalat tukevasti maassa tyyppi.

**

Jyväskylä

Ehdokas: Riikka Rantanen

Koulutus: Sosiaalityöntekijä, YTM, sosionomi (AMK)

Ammatti: Lehtori

Verkkosivut: www.riikkarantanen.com

Puolue: SDP

Esittely:

Olen ehdolla, koska mielestäni päätöksentekoon tarvitaan entistä vahvemmin mukaan sosiaalialan näkemystä ja asiantuntemusta. Minulle on tärkeää, että kaupungissamme on laadukkaat ja toimivat peruspalvelut. Sosiaalipalvelujen, varhaiskasvatuksen ja koulutuksen resurssien riittävyys on varmistettava. Erityisesti ennaltaehkäiseviä ja varhaisen tuen palveluja tulisi vahvistaa. Lisäksi työntekijöiden hyvinvoinnista on huolehdittava, koska vain siten on mahdollista tuottaa laadukkaita palveluita ja hyvinvointia kaikille.

**

Ehdokas: Riitta Tynjä

Koulutus: KK

Ammatti: sosiaalityöntekijä, eläkeläinen

Puolue: Suomen kommunistinen puolue

Verkkosivut: www.riittatynja.net

Esittely:

Olen yli 40 vuotta sosiaalityötä Jyväskylän kaupungilla tehnyt ja 1.6.2016 eläkkeelle jäänyt neljän lapsen mummo. Sosiaalityössä törmää jatkuvasti tilanteisiin, joissa yhteiskunnallinen eriarvoisuus konkretisoituu ihmisten elämässä. Tämä havahdutti minut aikoinaan lähtemään mukaan politiikkaan vaikuttamaan asioihin myös sillä saralla. Olen ollut 31.5.2017 saakka yhteensä kuusi kautta Jyväskylän kaupunginvaltuustossa. Olen ollut myös ammattijärjestöni Talentia K-S puheenjohtaja vv. 1998-2001. Päätöksenteossa tulee aina huomioida niiden vaikutukset kaikkein heikompiosaisiin.

**

Ehdokas: Vilma Viitasaari

Koulutus: Sosiaalityön opiskelija (YTM), Luokanopettajaopiskelija (KM),  Jyväskylän yliopisto

Ammatti: Opiskelija

Puolue: Vihreät

Verkkosivu: vilmaviitasaari.fi

Esittely

Olen Vilma Viitasaari, 26-vuotias opiskelija ja vihreä kuntavaaliehdokas. Opiskelen Jyväskylän yliopistossa sosiaalityöntekijäksi ja luokanopettajaksi. Lisäksi toimin Talentian hallituksessa varajäsenenä. Olen ehdolla, koska haluan tehdä töitä hiilineutraalin ja yhdenvertaisen Jyväskylän eteen. Kampanjani kärkiteemat ovat laadukkaat ja saavutettavat sosiaalipalvelut, hiilineutraali ja ekologisesti kestävä kaupunki sekä taiteen ja kulttuurin tukeminen. Lisäksi haluan, että koulutusta tuetaan kaikilla koulutustasoilla ja mielenterveyspalveluiden saatavuutta parannetaan.

**

Kajaani

Ehdokas: Hanna Karvinen

Koulutus: Laillistettu sosiaalityöntekijä, YTM

Ammatti: Sosiaalityöntekijä

Puolue: Vihreät

Esittely:

Hanna Karvinen, 41-vuotias perheellinen sosiaalityöntekijä Kajaanista. Työskentelen terveyssosiaalityöntekijänä KAKS:ssa. Olen sosiaalityöntekijä joka solultani, ja siksi hakeuduin kuntapolitiikkaan pitämään sosiaalialan puolta. Kuntapolitiikassa sotesta puhuttaessa ajatellaan herkästi soTE. Minulle on tärkeää puolustaa sosiaalihuollon ja sosiaalityön asemaa sekä toimintaedellytyksiä. Olen Kajaanin kaupunginvaltuutettu, ja uudelleen ehdolla valtuustoon Vihreiden listalta. Valtuustopaikan ja pienen Vihreän valtuustoryhmän vuoksi minulla on myös useita muita poliittisia luottamustoimia.

**

Kankaanpää

Ehdokas: Hannaleena Vuorinen

Koulutus: YTM

Ammatti: Perhepalvelupäällikkö

Puolue: SDP (sit)

Esittely:

Olen nelikymppinen sote-alan ammattilainen Kankaanpäästä, Satakunnasta. Koulutukseltani olen sosiaalityöntekijä ja työskentelen perhepalveluissa esimiestehtävissä. Työurallani olen tehnyt töitä päihdekuntoutujien, lapsiperheiden ja lastensuojelun asiakkaiden kanssa. Koen olevani sosiaalityöntekijä niin ammatiltani kuin sydämeltäni.

Tärkeimpiä periaatteita, joille hyvinvointia rakennetaan ovat oikeudenmukaisuus ja tasa-arvo. Yhteiskunnan tulee turvata ja tarjota mahdollisuudet hyvään elämään jokaiselle. Näitä haluan olla aktiivisesti edistämässä kotikuntani päätöksenteossa.

**

Kauhava

Ehokas: Sirpa Lammi

Koulutus: Sosiaalialan koulutusohjelma

Ammatti: Sosionomi-AMK

Puolue: KD

Verkkosivu: https://www.facebook.com/sirpa.lammi

Esittely:

Olen lastenhoitaja -84. -> Lapset ykkösenä. Vaikeavammaisen tyttären syntymä -87 toi syvyyttä elämään. Opin, että heikompiosaisten puolustaminen on oikein ja tärkeää. 2003 sosionomi-AMK tutkinto. -> Kaikki ihmiset, jotka eivät saa ääntään kuuluviin ja joita sorretaan, tarvitsevat puolustajaa. Päämäärä on oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen yhteiskunta, jossa ei syrjitä. Huolehditaan, että lasten, nuorten, vanhusten ja vammaisten palvelut ovat laadukkaita ja ihmisarvoisia. Huolehditaan taloudesta, ympäristöstä ja elinvoimasta. Kunnallisia luottamustoimia seitsemällä valtuustokaudella vsta 1992.

**

Kemi

Ehdokas: Anniina Kumpula

Koulutus: Sosionomi (AMK) keväällä 2021

Ammatti: Nuoriso-ohjaaja

Puolue: SDP

Verkkosivut: https://anniinakumpula.wordpress.com/

Esittely:

Olen Anniina Kumpula, 22-vuotias ylioppilas ja pian valmistuva sosionomiopiskelija Lapin ammattikorkeakoulusta. Opiskelujen ohella olen työskennellyt kaupan alalla ja nyt toimin nuoriso-ohjaajana Kemin kaupungilla. Muutin Kemiin 2017 opintojen perässä ja rakastuin Kemiin heti – meren kaupunkiin, jossa on ystävällisiä ihmisiä eikä mihinkään kiire.

Olen aina ollut kiinnostunut vaikuttamisesta ja ihmisten hyvinvoinnin edistämisestä. Olen ollut opiskelija-aktiivi hyvin nuoresta asti. Myös ammatin valintaan on vaikuttanut halu auttaa ihmisiä. Tasa-arvo, luonto ja osallisuus ovat minulle tärkeitä.

**

Kempele

Ehdokas: Sanna Laine

Koulutus: Sosionomi, YAMK

Ammatti: Projektipäällikkö

Puolue: SDP

Verkkosivut: www.sannalaine.fi

Esittely:

Toimin ensimmäistä kautta kotikuntani Kempeleen kunnanvaltuutettuna ja olen innokas jatkamaan työtä yhteisten asioiden parissa myös ensi kaudella.

Olen sosiaalialan ja kehittämistyön ammattilainen. Vapaa-ajalla olen toiminut erilaisissa vapaaehtois- ja luottamustehtävissä 20 vuoden ajan. Intohimona minulla on uuden oppiminen ja ihmiset, tärkeintä perhe. Tekemistä ja toimintaa ohjaa vahva arvopohja, suurimpana tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus.

Tärkeimpänä vaaliteemanani on hyvinvointi, joka kuuluu kaikille. Myös niille, jotka eivät sitä itse voi pyytää. Tärkeintä on pitää huolta ihmisistä.

**

Kirkkonummi

Ehdokas: Anja Oravala

Koulutus: sosionomi amk, kirkon nuorisotyönohjaaja

Ammatti: varhaiskasvatuksenopettaja

Puolue: Vihreät

Verkkosivut:

https://www.facebook.com/Anja-Anjuska-Oravala-104444841655898

Esittely:

Olen Anja Oravala ja Kirkkonummen Vihreiden ehdokkaana tulevissa kuntavaaleissa.

Olen toiminut kunnassamme lastensuojelun ruohonjuuritasolla 20 vuotta ammatillisena perhehoitajana. Nykyisin perhehoitajuuden lisäksi toimin päiväkodissa varhaiskasvatuksenopettajana .

Minulle tärkeitä asioita ovat:

– Lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointi, palvelut ja oikea-aikaisen tuen saanti pulmatilanteissa

– Työntekijöiden hyvinvointi ja työssäjaksaminen

– Luonnon suojelu, metsien monimuotoisuuden vaaliminen ja vesistöjen puhtaus

**

Ehdokas: Sini Felipe

Koulutus: Sosionomi AMK

Ammatti: Asiantuntija

Puolue: SDP

Verkkosivu:

https://www.facebook.com/Kuntavaaliehdokas-Sini-Felipe-108452367979631/

Esittely:

Olen 44-vuotias sosionomi ja 3 lapsen äiti. Sydämen asianani on hyvinvointi iästä riippumatta; kattavat, toimivat peruspalvelut ja laadukas hoito vauvasta vaariin.
Palvelut eivät saa olla riippuvaisia asuinpaikasta, vaan oltava jokaisen tavoitettavissa.
Myös sote-henkilöstön työolot ja kuorma on saatava kuntoon, näin taataan myös palveluiden laatu!

**

Kokemäki

Ehdokas: Tuula Nikula-Häkli

Koulutus: Sosionomi (amk), työnohjaaja koulutus

Ammatti: Sosiaaliohjaaja

Puolue: Keskusta

Esittely:

Hei, olen 61 v pitkän uran sosiaalipalveluissa tehnyt nainen, äiti ja vaimo. Vuosien varelle on mahtunut 30 v ura kotipalvelussa, sosiaaliohjaajana nyt viimeiset vammaispalvelussa 10 v josta ensimmäinen vuosi meni myös omaishoidon, asumispalvelujen asioiden päättämisellä ja järjestämisellä. Olen kouluttautunut työn ohessa jonka mahdollistamista pidän hyvin tärkeänä. Omaishoidontuki ja vanhusten hyvinvointi ja riittävät oikea-aikaiset palvelut ovat lähellä sydäntäni. Kunnan valtuustoihin tarvitaan sosiaalialan tietämystä.työntekijöiden jaksamisesta on huolehdittava. Palkkaus kohdalleen!

**

Kouvola

Ehdokas: Minna Hyvönen

Koulutus: Sosionomi amk

Ammatti: Sosiaaliohjaaja aikuissosiaalityö

Puolue: SDP

Verkkosivut: Facebook Totuutta ja tehtävää

Esittely

Tarkoitukseni on tuoda lisää arvokeskustelua päätöksentekoon.

– Ihminen ei ole pelkkä tilastomerkintä, jokaisen ihmisen elämä ja siinä tapahtuvat asiat ovat hänelle totta
– Jokaisella on oikeus ihmisarvoon iästä ja elämäntilanteesta riippumatta
– Haluan edistää kuntalaisten tasavertaista osallisuutta ja tasa-arvoista kohtelua
– Tärkeää on paikallisten yrittäjien ja yritysten tukeminen sekä kannattaminen
Minulla on rohkeutta sekä tahtoa tarttua vaikeisiinkin asioihin ja toimia kuntalaisten hyvinvoinnin eteen.
– Totuutta ja tehtävää. Huolenpitoa huomennakin

**

Kuopio

Ehdokas: Reetta Turunen

Koulutus: Sosinomi (AMK) varhaiskasvatuksen opettajan pätevyydellä

Ammatti: Varhaiskasvatuksen opettaja

Puolue: Vasemmistoliitto

Verkkosivu: https://www.facebook.com/reetta.turunen.94

Esittely

Kuopion kaupunginvaltuusto kaipaa nuorta naisenergiaa ja minusta sitä saa. Työskentelen varhaiskasvatuksen opettajana ja minulla on vahva osaaminen sosiaalialan ammattijärjestökentältä. Puolueeni on ainoa oikea eli Vasemmistoliitto. Ihmisarvoinen elämä kuuluu KAIKILLE, ei harvoille. Vaaliteemoinani ovat lasten ja perheiden palveluiden kehittäminen, koulutukseen panostaminen varhaiskavasvatuksesta korkeakouluun saakka sekä Kuopion keskustan elinvoimaisuuden parantaminen. Tervetuloa mukaan kuulemaan lisää. Muista äänestää!

**

Kurikka

Ehdokas: Kaisa Ranta

Koulutus: Sosionomi (AMK)

Ammatti: Asiantuntija, TE-palvelut

Puolue: SDP

Esittely:

Olen 27-vuotias Kurikkaan juuri paluumuuttanut SDP:n kuntavaaliehdokas. Työskentelen tällä hetkellä asiantuntijana TE-palveluissa. Minulle tärkeitä teemoja ovat taas-arvo, kestävä kehitys, arvokas elämä elämänkaaren joka vaiheessa sekä yhtäläiset ihmisoikeudet kaikille. Jos saan luottamuksen toimia päättäjänä kotikunnassani, pyrin hoitamaan kaikkien erilaisissa tilanteissa olevien kuntalaisten asioita parhaalla mahdollisella tavalla.

**

Lappeenranta

Ehdokas: Christina Nenonen

Koulutus: Sosionomi, Tekniikan kandidaatti

Ammatti: Varhaiskasvatuksen opettaja

Puolue: Vihreät

Verkkosivut: chrisse.webnode.fi

Esittely:

Olen 32-vuotias sosionomi, varhaiskasvatukseen opettaja ja tekniikan kandidaatti. Minulle tärkeitä arvoja ovat mm. lapsuuden kunnioittaminen, yhdenvertaisuus, tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Olen lähes kymmenen vuoden ajan työelämässä sekä vapaa-ajalla puolustanut lapsen oikeuksia Suomessa ja ulkomailla. Ilmastomuutos on mitä suuremmin lapsen oikeuksien kysymys. Haluan olla mukana rakentamassa sellaista maailmaa, jossa myös tulevaisuuden lapsilla on turvallista olla ja kasvaa.

**

Lieto

Ehdokas: Loretta Saarimaa

Koulutus: Valtiotieteiden kandidaatti

Ammatti: Opiskelija ja omaishoitaja

Puolue: Vasemmisto

Esittely:

Olen erityislapsen omaishoitaja ja sosiaalityön kandidaatti Littoisista. Lähdin mukaan politiikkaan viime kuntavaaleissa, koska mielestäni kotikuntani Lieto on systemaattisesti heikentänyt lapsiperheiden asemaa. Kunnan tehtävä on pitää huolta kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevista. Tiukassakin taloudenhoidossa tulee aina olla inhimillinen ote. Erityisesti lähellä sydäntäni on nuorten hyvinvointi ja haluan taata, että päättäjät pitävät erityistä huolta kunnan nuorista. Lieto voisi yrittäjäystävällisyyden lisäksi olla kuuluisa asukas- ja lapsiystävällisyydestään!

**

Nokia

Ehdokas: Marko Olander

Koulutus: Sosionomi (AMK)

Ammatti: asumispalveluiden ohjaaja

Puolue: Keskusta

Esittely:

Hei!

Olen Keskustan Nokian paikallisyhdistyksen jäsen ja ehdokkaana Nokian kaupunginvaltuustoon. Koulutukseltani olen sosionomi (amk) j lähihoitaja ja ylioppilas.

Työkokemusta minulla on yli 10 vuotta vanhustyöstä, kotihoidosta ja vanhusten palvelukeskuksesta, ja lähes 10 vuotta mielenterveys- ja päihdekuntoutujien parista.

Nokia on vetovoimainen ja elinvoimainen kaupunki, jonka asukkaiden hyvinvointi ja kokema turvallisuus ovat minulle hyvin tärkeitä asioita.

**

Ehdokas: Johanna Peurala

Koulutus: Sosiaalikasvattaja

Ammatti: Varhaiskasvatuksen opettaja, apulaisjohtaja

Puolue: Kokoomus

Verkkosivut: http://Facebook.johanna.peurala/

Esittely:

Olen 50v vakaopettaja ja päiväkodin apulaisjohtaja Nokialta. Olen 1.kauden valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen. Lisäksi olen ollut tämän valtuustokauden myös perusturvalautakunnassa. Minulle tärkeimpiä arvoja ovat laadukas varhaiskasvatus ja opetus sekä riittävät ja oikea-aikaiset sosiaalipalvelut. Ennaltaehkäisevän työn merkitys ja vaikuttavuus näkyy usein vasta pitkällä tulevaisuudessa, mutta siihen satsaaminen maksaa itsensä varmasti takaisin moninkertaisesti. Hyvinvointi on jokaisen kuntalaisen oikeus, vauvasta vaariin.

**

Ehdokas: Kari Vilkko

Koulutus: sosiaalityöntekijä, YTM

Ammatti: sosiaalityöntekijä, kriisityöntekijä (järjestökentällä)

Puolue: Vihreät

Esittely:

Olen ammatiltani sosiaalityöntekijä, YTM, ja siten minulla on arkipäivän näkemystä ja kokemusta palveluista sekä hyvinvoinnista.

Nykyiset ja aiemmat luottamustehtäväni:

– Työsuojeluvaltuutettu 2016-
– Nokian perusturvalautakunta, varajäsen 2017-2021
– Nokian vihreät, hallituksen jäsen 2018-2019.
– Vihreä Liitto, tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöryhmän jäsen 2017-2019.

Hyvinvoiva luonto – hyvinvoiva nokialainen! Ajattelen, että lähimetsät, puistot ja virkistysalueet ovat tärkeitä luonnon monimuotoisuuden kannalta, mutta niillä on myös suuri merkitys ihmisten terveydelle ja hyvinvoinnille.

**

Orimattila

Ehdokas: Annastiina Kaltiola-Kauppinen

Koulutus: Sosionomi AMK

Ammatti: Asumisen ohjaaja

Puolue: Kokoomus

Esittely:

Olen 29- vuotias äiti, sosiaalialan ammattilainen ja sinivihreä tulevaisuuteen katsoja. Olen ollut aina kiinnostunut politiikasta ja yhteiskunnallisista asioista ja kuntavaaliehdokkaaksi lähdin, koska minulla on annettavaa yhteisölleni, kunnalleni. Haluan olla rakentamassa Orimattilaa, jossa jokaisella on mahdollisuus rakentaa oman itsensä näköinen elämä, tilaa unelmoida ja mahdollisuudet kehittyä.

**

Ehdokas: Mirva Illi-Lampio

Koulutus: Sosionomi YAMK

Ammatti: Sosiaaliohjaaja

Puolue: Kokoomus

Esittely

Olen 47 vuotias Orimattilalainen kokoomuksen ehdokas. Perheeseeni kuuluu puoliso ja viisi poikaa.
Olen sote-ammattilainen, sosiaalihuollon ja lastensuojelun pitkällä kokemuksella. Aiemmin olen työskennellyt hoitoalalla terveyspuolella, kokemuksia ja näkemyksiä on laajasti sotesta ja sen kehittämisestä. Tällä hetkellä työskentelen lapsiperhepalveluiden kehittämistyössä.

Vahvuuksiani ovat kohtaaminen, keskustelu ja kirjoittaminen. Sydämeni sykkii hyvinvoinnin ja terveyden edistämiselle sekä sydämen sivistykselle. Vapaus valita ja kantaa vastuu valinnoista ovat itselleni tärkeitä asioita.

**

Oulu

Ehdokas: Mirja Kaartinen

Koulutus: Sosionomi (AMK)

Ammatti: Toiminnanjohtaja

Puolue: Keskusta

Verkkosivu: www.kaartisenmirja.com

Esittely:

Olen oululainen järjestöihminen, hyvinvointilautakunnan varajäsen ja monen muunkin paikan vaikuttaja. Kotona ja työssä lasten sekä nuorten kanssa. Saan tehdä tällä hetkellä itselleni todella merkityksellistä työtä- vastaan Oulun 4H-yhdistyksen toiminnasta ja näin saan olla mukana työllistämässä ja kouluttamassa nuoria sekä tukemassa lapsia harrastamisen maailmaan. Meillä sanotaan, että tekemällä oppii parhaiten – tämä pätee omaankin elämääni ja tekemiseeni. Meitä järjestöihmisiä tarvitaan kuntien päätöksentekoon, eikö niin?

**

Ehdokas: Petra Salovaara

Koulutus: YTM, kuntouttavan sos.työn erikoistumisopinnot kesken

Ammatti: Sosiaalityöntekijä

Puolue: Vasemmistoliitto

Esittely:

Olen 35-vuotias pitkän linjan talentialainen ja yhdistysaktiivi. Olen työskennellyt 10 vuotta terveyssosiaalityössä ja nyt Oulun kaupungilla erityisryhmien palveluohjauksessa.

Sosiaalityö eri tavalla sairastuneiden ihmisten kanssa on näyttänyt monella tavalla sen, miten ennakoimatonta ja kummallista ihmiselo on. Sosiaalityön asiantuntemuksen pitää kuulua vahvemmin kunnan päätöksenteossa. Kunnan pitää työnantajana varmistaa riittävät resurssit ja turvallinen ympäristö työntekijöilleen. Koronatilannetta purkiessa on kiinnitettävä huomio heihin, joihin sulut ovat kohtuuttomimmin osuneet.

**

Paimio

Ehdokas: Jonna Kimari

Koulutus: Lastenohjaaja, sosionomiopiskelija

Puolue: Vasemmistoliitto

Esittely:

Olen 44-vuotias uusperheen äiti Paimiosta. Opiskelen sosionomiksi suuntautuen lastensuojeluun. Vapaa-aikanani maalaan tauluja, pelaamme perheen kanssa lautapelejä ja ulkoilemme koiran kanssa Paimion upeissa ulkoilumaastoissa.
Tavoitteeni on kaikille turvallinen Paimio. Kiusaamiseen ja väkivaltaan tulee saada nollatoleranssi! Kunnan vastuu on huolehtia perhe- ja lähisuhdeväkivallan ehkäisystä. Meidän on panostettava viranomaisten osaamiseen ja ammattitaitoon sekä ennaltaehkäisevään lastensuojeluun.

**

Parikkala

Ehdokas: Saara Rauhamäki

Koulutus: Sosionomi (amk)

Ammatti: Kehitysvammaisten ohjaaja

Puolue: Vasemmistoliitto

Esittely:

Olen 45-vuotias perheen äiti, joka on elänyt monenkirjavaa elämää eri paikoissa Suomessa ja ulkomailla. Sosionomikoulutuksen lisäksi olen matkailuvirkailija ja joogaohjaaja. Sosionomina koen aina olleeni rinnalla kulkija ja ihmisenä ihmiselle. Ihminen on minulle ykkösasia ja siihen liittyy vahvasti inhimillisyys, yksilövapaus, tasa-arvo sekä oikeudenmukaisuus. Koen olevani maailman kansalainen, jonka kuuluu kantaa vastuu elämästään maapallolla. Jokaisen tulee huolehtia ihmisistä ja luonnosta. Tuloerojen kasvua pitää hillitä ja palveluiden tulee kuulua tasavertaisesti kaikille jatkossakin.

**

Pori

Ehdokas: Tuula Saarinen

Koulutus: YTM, johdontyönohjaaja CSLER

Ammatti: Palvelupäällikkö

Puolue: Vihreät

Esittely:

Heippa! Olen Tuula Saarinen ja asetuin vihreiden ehdokkaaksi, koska koen vihreiden arvot ja periaatteet omakseni.

Minulle on tärkeää ihmisten tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen kohtelu. Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, jokaisella on oikeus olla oma itsensä.

Meidän tulee kehittää haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten palveluja. Riittävillä vammais- ja mielenterveyspalveluiden resursseilla, luodaan jokaiselle ihmiselle mahdollisuudet yhdenvertaiseen elämään.

Esteettömyys ja saavutettavuus antavat mahdollisuuden osallistumiseen ja vaikuttamiseen. Jokaisen tulee kokea olevansa tärkeä.

**

Ehdokas: Marianna Turunen

Koulutus: sosionomi AMK, yhteiskuntatieteiden maisteri (sosiaalityö)

Ammatti: Sosiaalityöntekijä

Puolue: Vasemmisto

Verkkosivut: https://www.facebook.com/turunenmarianna

Esittely:

Sosiaalialan ammattilaisena minua kuntapolitiikkaan ajaa halu vaikuttaa laajemmin rakenteisiin ja siihen, minkälaisia palveluita kunnassa järjestetään ja miten. Uskon, että vakaat ja laadukkaat palvelut asiakkaille mahdollistetaan riittävillä taloudellisilla resursseilla ja työntekijöiden työhyvinvointiin panostamalla. Vaihtuvuus ei ole kenenkään etu. Toiveeni on, että jokainen sosiaalialan ammattilainen voisi tehdä työtään ammattieettisesti kestävällä tavalla ja että asiakas saisi aina elämäntilanteeseensa sopivat yksilöllisesti harkitut palvelut.

**

Porvoo

Ehdokas: Roger Nordman

Koulutus: Koulutus: Sosiaalialan pätevöitymiskoulutus, Diakonia-ja sosiaalityön tutkinto

Ammatti: Sosiaalityöntekijä, pääluottamusmies, eläkeläinen

Puolue: Vihreät

Esittely:

Olen työskennellyt sosiaalityön erilaisissa asiakas-, esimies- ja asiantuntijatehtävissä useissa kunnissa sekä valtiolla vuosina 1977-2008. Vuosina 2009-2019 toimin Jukon pääluottamusmiehenä Helsingin sosiaali-ja terveystoimialalla ja siitä tehtävästä jäin eläkkeelle vuonna 2019.
Vuosina 1993-1997 olin sitoutumattomana vihreänä Porvoon maalaiskunnan kunnanvaltuutettuna ja olin päättämässä Porvoon kaupungin ja maalaiskunnan kuntaliitoksesta.

Haluan paneutua kotikaupungissani sosiaali- ja terveydenhuollon ja sosiaalityön kysymyksiin, ympäristöasioihin sekä asukkaiden ja henkilöstön hyvinvointiin

**

Raasepori

Ehdokas: Harry Yltävä

Koulutus: Valtiotieteen kandidaatti

Ammatti: Eläkeläinen, sosiaalityöntekijä

Puolue: Vasemmisto

Esittely:

Yltävä – kokenut osaaja

Olen julkisen sosiaali-ja terveydenhuollon vankkumaton puolustaja. Olen vaalikauden aikana puolustanut ihmisten yhdenvertaisia sote-palveluja. Palvelut on tuotettava lähellä ihmisiä.

Väestö Raaseporissa ikääntyy. Ikäihmisten palvelujen turvaaminen on tulevan valtuustokauden tärkein asia.
Vanhusten hoidossa on Raaseporissa ollut vakavia puutteita ja valvontaviranomaiset ovat joutuneet puuttumaan niihin. On häpeällistä, että ikäihmisiä kohdellaan näin.

**

Ranua

Ehdokas: Terhi Salmela

Koulutus: Sosionomi

Ammatti: Yksilövalmentaja/sosiaaliohjaaja

Puolue: Kokoomus

Esittely:

Olen reipas, yhteistyökykyinen ja innostun uuden edessä. Siihen, mihin lähden mukaan, lähden mukaan sydämellä. Työ ja itsensä kehittäminen merkitsee minulle paljon, parhaimmillani olen silloin, kun näen edessäni sopivassa suhteessa haasteita, ne ”ruokkivat” innostustani vielä lisää. Ihmisten auttaminen on sydämen asia. ”Yksi on tarpeellinen” on mottoni, joka kuvaa ajatustani siitä, että jokainen ihminen tulee huomioida ja kohdata yksilönä koko elämänkaarensa ajan. Kokemusta on useilta työaloilta, kuten lastensuojelun perhetyö, yrittäjyys, yksilövalmennus, sosiaaliohjaus, järjestötoiminta.

**

Reisjärvi

Ehdokas: Sari Huuskonen

Koulutus: Sosionomi (AMK)

Ammatti: Varhaiskasvatuspäällikkö

Puolue: Keskusta

Esitttely:

Olen Sari Huuskonen, 48-vuotias varhaiskasvatuspäällikkö. Työskentelen Kinnulan kunnassa. Perheeseen kuuluu 6 lasta, iät 5-23-vuotta ja aviomies. Koulutukseltani olen sosionomi (AMK) ja päivähoitaja. Minulla on monipuolinen työkokemus sosiaalipalveluiden ja varhaishaiskasvatuksen osalta. Olen työskennellyt johtamistehtävissä yli 10 vuoden ajan kunnallisella puolella. Olen ensimmäistä kautta valtuutettuna ja kunnanhallituksen jäsenenä. Olen tällä hetkellä kunnanhallituksen 2.varapj. Toivon, että saan jatkaa kotikuntamme edun mukaista toimintaa -panostaa hyvinvointiimme.

**

Ruovesi

Ehdokas: Anni Koivunen

Koulutus: Ylioppilas

Ammatti: Sosionomiopiskelija

Puolue: Keskusta

Esittely:

Anni Koivunen, 24- vuotias.
Opiskelen Laurea-ammattikorkeakoulussa kolmatta vuotta sosionomiksi.
Asun yhdessä avopuolisoni kanssa. Olen työskennellyt erilaisissa työympäristöissä ja ikäryhmät aina pienistä lapsista ikäihmisiin asti ovat tuttuja työn puolesta.
Haluan valmistuttuani olla työssä, jossa pystyn auttamaan ihmisiä erilaisissa elämäntilanteissa ja niihin liittyvissä haasteissa.
Vuoden 2017 kuntavaaleissa äänet riittivät varavaltuutetun hommiin ja olen myös mukana sivistyslautakunnassa.

**

Rusko

Ehdokas: Leena Purmonen-Merivirta

Koulutus: Sosionomi AMK, sairaanhoitaja

Ammatti: Yrittäjä, sairaanhoitaja

Puolue: Vasemmistoliitto

Esittely:

Olen ensikertalainen kuntavaaliehdokkaana. Olen aikuisten lasten äiti, puoliso ja mummi, sosionomi(AMK). Minulle tärkeitä asioita kuntapolitiikassa on laadukkaat peruspalvelut, joiden tulee olla tavoitettavissa niin, etteivät ne jää saavuttamattomiin iän, vamman tai asuinpaikan vuoksi. Ennaltaehkäiseviin palveluihin tulee kunnassa panostaa. Näitä ovat esim. nuorten syrjäytymistä ehkäisevät palvelut kuin ikäihmisten kuntoutuskin. Näen työssäni miten nuorena alkanut pahoinvointi saattaa jatkua vanhuuteen asti. Koulutus ja hyvinvointipalvelut ovat etusijalla tämän kierteen katkaisemisessa.

**

Salo

Ehdokas: Elina Seitz

Koulutus: Sosiaaliohjaaja, sosiaalityön pääaineopiskelija

Ammatti: Vs. sosiaalityöntekijä

Puolue: KD

Verkkosivut: elinaseitz.wordpress.com

Esittely:

Olen sosiaalinen salolainen sosiaalialan ammattilainen, vakityö sosiaalihuoltolain mukaisissa palveluissa perhetiimissä sosiaaliohjaajana, ja suoritan työn ohessa yhteiskuntatieteiden pääaineopintoja, tavoitteena sosiaalityöntekijän pätevyys. Toimin vs. sosiaalityöntekijän tehtävässä. Olen ollut mukana kuntapolitiikassa vuodesta 2008, monissa eri tehtävissä, parhaillaan mm. kaupunginvaltuutettuna. Pidän tärkeänä toimivia ja riittäviä peruspalveluja ja ennaltaehkäisevää työtä, korjaavan työn lisäksi. Olen aktiivinen mm. Twitterissä, siellä nimellä ElinaSZ. Mottona: Enemmän elinvoimaa!

**

Seinäjoki

Ehdokas: Arto Rautajoki

Koulutus: Yhteiskuntatieteiden tohtori, Sosiaalityöntekijä, ammatillinen opettaja, johtaja

Ammatti: Kehitysjohtaja, Pohjanmaan maakuntien sosiaalialan osaamiskeskus SONet BOTNIA, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy

Esittely:

Olen noin 30 vuotisen uran sosiaalityössä ja sosiaalialalla, aikuiskoulutuksessa ja tutkimus- ja kehittämistoiminnassa tehnyt, aktiivinen sosiaalialan ammattilainen. Viimeiset yhteensä hieman yli 10 vuotta olen työskennellyt sosiaalialan osaamiskeskusjohtajana SONet BOTNIAssa, SeAMK Oy:ssä ja sosiaalialan osaamiskeskus Soccassa, HUSissa. Harrastan monipuolisesti kulttuuria: teatteria, musikaaleja, oopperaa, kesän festivaalitapahtumia ja lukemista. Lähipiiriini kuuluu naisystävä ja kaksi ihana koiraa, joiden kanssa liikun mielelläni luonnossa. Sosiaalialan vaikuttaminen on intohimoni.

**

Ehdokas: Tellervo Tulisalo

Koulutus: Sosionomi AMK

Ammatti: Sosiaalityöntekijä

Puolue: SDP

Esittely:

Olen 42 vuotias neljän lapsen äiti. Työskentelen sijaispätevänä sosiaalityöntekijänä lastensuojelun avohuollossa ja viimeistelen sosiaalityön maisteriopintoja. Olen vaaleissa ehdolla, koska haluan tuoda kunnan päätöksentekoon sosiaalityön näkökulmaa. Erityisesti haluan ajaa Talentiankin ajamaa lasten ja perheiden palveluiden oikea-aikaisuutta ja panostusta siihen.

**

Tampere

Ehdokas: Elina Lind

Koulutus: Sairaanhoitaja-terveydenhoitaja

Ammatti: Kotihoidon asiakasohjaaja

Puolue: KD

Esittely:

Olen naimisissa oleva kahden kouluikäisen lapsen äiti. Harrastan laulamista, metsässä ja luonnossa liikkumista sekä työmatkapyöräilyä. Lisäksi pidän paljon kulttuuritoiminnoista; museoissa, taidenäyttelyissä, teattereissa, elokuvissa ja konserteissa käymisestä.

**

Ehdokas: Teija Hautanen

Koulutus: Yhteiskuntatieteiden tohtori

Ammatti: Sosiaalityöntekijä

Puolue: Vasemmisto

Verkkosivut. https://www.facebook.com/Teija-Hautanen-kunnallisvaaliehdokas-2021-Tampere-106139374658047

Esittely:

Tavoitteenani on Tampere, jossa ihmiset saavat tarvitsemansa sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ajallaan ja ilman taistelua palvelun pariin pääsemisestä. Tämä pätee myös varhaiskasvatukseen ja koulumaailmaan, joissa on vastattava lasten ja nuorten henkilökohtaisiin tuen tarpeisiin. Ennaltaehkäisy ja oikein ajoitettu apu tuovat lopulta säästöjäkin.

Työskentelen sosiaalityöntekijänä Taysin lasten oikeuspsykiatrialla, ja olen tehnyt myös väitöskirjan väkivallasta ja huoltoriidoista. Asiakkaiden aseman lisäksi näen tärkeänä, että myös työntekijöiden oikeuksista ja hyvinvoinnista huolehditaan.

**

Ehdokas: Sirpa Koivunen

Koulutus: sosionomi, AMK

Ammatti: Perhetukikeskuksen ohjaaja

Puolue: Vasemmisto

Esittely:

Hei, olen pitkän linjan lastensuojelun ammattilainen. Nykyisessä työssäni nuorten päivystävässä lastensuojeluyksikössä olen toiminut 12 vuotta. Sitä ennen mm päihdetyössä ja 8 vuotta alaikäisten turvapaikanhakijalasten ohjaajana perheryhmäkodilla. Tärkeimmät asiat, joita haluan ajaa ovat riittävät sosiaalipalvelut ja erityisenä painopisteenä lasten ja nuorten palvelut. Minua huolettaa tällä hetkellä lasten ja nuorten huumeidenkäyttö ja se, miten he saavat apua ajoissa. Kaiken kaikkiaan toimivat sosiaali- ja terveyspalvelut ovat kuntalaisten hyvinvoinnin perusta.

**

Ehdokas: Tanja Öljymäki

Koulutus: Sosionomi

Ammatti: Palveluyksikön johtaja

Puolue: Vihreät

Esittely:

Kehitysvamma-alan ammattilainen, joka tahtoisi elää maailmassa, jossa kaikilla on yhdenvertaiset oikeudet osallistua ja vaikuttaa. Toiveena Tampere, jossa kehitysvamma- ja autismitietoisuus on huipussaan.

**

Turku

Ehdokas: Jarmo Aalto

Koulutus: Sosionomi

Ammatti: Perhevalmentaja

Puolue: SDP

Esittely:

55-vuotias sosionomi ja perhe- ja neuropsykiatrinen valmentaja Turun Nättinummesta. Avioliitossa ja kaksi aikuista lasta. Liikunta on ollut aina intohimoni ja harrastan edelleen aktiivisesti liikuntaa monipuolisesti lenkkeilyn, kuntosalin ja luonnossa liikkumisen merkeissä.

Lastensuojelun ammattilaisena tiedän vauva- ja lapsiperheiden varhaisen tuen olevan tärkeä perusta hyvälle lapsuudelle ja luottamukselle tulevaisuuteen.

Olen ehdokas, joka puolustaa oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa. Haluan rakentaa Turusta entistä paremman paikan olla ja elää, yhdessä.

**

Ehdokas: Lauri Kouki

Koulutus: Bachelor of Social Services

Ammatti: Neuropsykiatrinen valmentaja

Puolue: Vasemmisto

Verkkosivut: https://www.instagram.com/laurikouki

Esittely

Olen Lauri Kouki, 40-vuotias turkulainen isä, sosiaalialan ammattilainen ja Vasemmistoliiton ehdokas vuoden 2021 kunnallisvaaleissa Turussa. Perheeseeni kuuluvat vaimoni ja kolme tytärtäni.

Arvostan toisten kunnioittamista, luovuutta, välittömyyttä, selkeyttä, johdonmukaisuutta ja joustavuutta. Nämä ovat myös arvoja, jotka ohjaavat toimintaani. Uskon, että hyvä yhteiskunta syntyy ihmisten välisestä yhteistyöstä.
Koen tärkeimmäksi sen, että voin toimia tasa-arvon puolesta. Turussa tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että hyvät palvelut jakautuvat tasaisesti kaikille asukkaille ja asuinalueille.

**

Ehdokas: Joni Lähteenmäki

Koulutus: VTM

Ammatti: Sosiaalityöntekijä

Puolue: SDP

Verkkosivut: https://jonilahteenmaki.webnode.fi

Esittely:

Koulutukseltani olen sosiaalityöntekijä. Pitkä työhistoriani ihmisten parissa on kertynyt sote-sektorilta, niin julkiselta kuin yksityiseltä.

Isänä ja sosiaalityöntekijä näen, että meidän pitää yhdessä rakentaa yhteiskunta, jossa jokaisesta lapsesta voi tulla mitä tahansa ja jokaisesta ihmisestä vauvasta vaariin pidetään huolta.

Lisää infoa saa käymällä kotisivuillani tai somen eri alustoilla.

**

Valkeakoski

Ehdokas: Ilona Antila-Dagnaud

Koulutus: valtiotieteiden maisteri, lähihoitaja

Puolue: SDP

Esittely:

Olen valkeakoskelainen paluumuuttaja, naimisissa ja neljän aikuisen lapsen äiti.

Olen toiminut laajalla kirjolla vanhuspalveluiden alalla Suomessa ja ulkomailla. Olen ollut kehittämässä mm. päivätoimintakeskusta, ikääntyneiden kotipalveluita ja omaishoitajien tukipalveluita.

Poliittisessa päätöksenteossa, työllisyystoimenpiteissä ja kaavoituksessa on otettava paremmin huomioon ikähaitarin ääripäät. Eri ikäisten yhteistoiminta on osa monimuotoisuutta.

Motto: Köyhyyden vähentäminen on suorin tie kestävään kehitykseen.

**

Ehdokas: Mirka Torniainen

Koulutus: Sosionomi AMK

Ammatti: Perhehoitaja

Puolue: Vasemmistoliitto

Esittely:

Syntyperäinen koskilainen, paluumuuttaja, äiti, sosiaalialan ammattilainen, liikuntaharrastaja ja aktiivinen kuntalainen. Lähikoulujen puolestapuhuja. Olen ideoinut erilaisia hyväntekeväisyysprojekteja Valkeakoskella lisätäkseni yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia kaupunkilaisille. Olen tehnyt paljon vapaaehtoistyötä eri järjestöissä sekä ollut mukana kehittämässä erilaisia keinoja millä yrittäjiä ja kuntalaisia voidaan tukea erityisesti poikkeusajan tuomissa vaikeuksissa. Kaikkien kuntalaisten hyvinvointi, tasa-arvo ja osallisuus on minulle tärkeää.

**

Vantaa

Ehdokas: Hanna Holmberg-Soto

Koulutus: VTM

Ammatti: Johtava sosiaalityöntekijä

Puolue: RKP

Verkkosivu: https://www.hannaholmberg-soto.fi/

Esittely:

Olen työskennellyt lastensuojelussa yli 15 vuotta ja tiedän kuinka kalliiksi kunnalle tulee, kun lapsia ja nuoria autetaan liian myöhään. Kaikilla lapsilla tulee olla oikeudenmukainen mahdollisuus elämässä ja tuki perheille täytyy järjestyä laadukkaasti, helposti ja oikea-aikaisesti. Yhdenkään lapsen ei tulisi kokea itsensä ulkopuoliseksi, yksinäiseksi tai joutua pelkäämään kiusaamista tai väkivaltaa koulussa tai vapaa-ajalla. Kaikilla lapsilla täytyy myös olla yhdenvertaiset harrastusmahdollisuudet, huolimatta perheen taloudellisesta tilanteesta.

**

Ehdokas: Eve Rämö

Koulutus: Sosionomi (AMK)- kirkon nuorisotyönohjaaja

Ammatti: Sosiaaliohjaaja (perhetyö)

Puolue: Vihreät

Esittely:

Lapsuudessani samassa lähiössä asuivat rikkaat ja köyhät, erikulttuuriset ja erilaiset ihmiset. Se opettaa, että värikkäässä maailmassa on huolehdittava kaikkien hyvinvoinnista. Tämä on johdattanut minut politiikkaan, jossa periaatteeni on, että asiat muuttuvat kun on niitä itse muuttamassa. Olen kaupunginvaltuutettu ja toiminut puheenjohtajana Vantaan vihreissä ja kirkkovaltuustossa, Talentian liittovaltuutettu ja varaluottamusmies. Työ lastensuojelussa tuo jokapäivä realismia siihen, että hyvää on puolustettava joka päivä. Kaikki elollinen on ainutkertaista eikä ilmastokysymystä voi lykätä.

**

Ehdokas: Miisa Tervala

Koulutus: Sosionomi

Ammatti: Opiskelija

Puolue: SDP

Verkkosivu: www.facebook.com/tervalamiisa

Esittely:

Olen 22-vuotias sosionomiopiskelija ja vaikuttaja Vantaalta.

Toimin Vantaan demarinuorten puheenjohtajana sekä Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n hallituksessa. Olen tehnyt opiskelijoiden edunvalvontaa usean vuoden ajan monissa eri järjestöissä.

Minulle tärkeitä aiheita ovat nuorten ja opiskelijoiden asiat, mielenterveys ja saavutettavat mielenterveyspalvelut, osallisuus, sekä fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti turvallinen koulunkäynti kaikilla kouluasteilla.

**

Varkaus

Ehdokas: Pia Rothberg

Koulutus: Sosionomi

Ammatti: Päiväkodinjohtaja

Puolue: Perussuomalaiset

Verkkosivut: www.facebook.com/piavaltuustoon

Esittely:

Olen 42- vuotias yhden lapsen äiti Varkaudesta. Toimin työssäni päiväkodinjohtana. Innokkuus kuntalaisten asioihin syntyi muutamia vuosia sitten. Seuraan aktiivisesti oman kunnan sekä ympäristökuntien ajankohtaisia asioita. Arvostan rehellistä kannanottoa ja keskustelua. Uutena ehdokkaana minulle sydäntä lähellä ovat lapsiperheet, nuoret, työikäiset ja vanhukset. Varkauden kehittäminen vieläkin asukasviihtyisemmäksi kaupungiksi, jossa voi opiskella, työllistyä ja elää arvokasta elämää. Kaupunki josta löytyy tarvittavat palvelut niin lapsiperheille kuten aikuisille sekä vanhuksillekin.

Vihti

Ehdokas: Janne Ripatti

Ammatti: Opiskelija

Puolue: SDP

Verkkosivu: https://www.facebook.com/vihdindemarit.janne

Esittely:

Olen 40-vuotias opiskelija ja ensimmäisen kauden kunnanvaltuutettu Nummelasta. Olen myös toiminut lasten- ja nuorten lautakunnan varapuheenjohtajana koko valtuustokauden ajan. Entiseltä ammatiltani olen yrittäjä ja opiskelen ensimmäistä vuottani Laurea ammattikorkeakoulussa sosionomiksi. Opiskelujen aikaiset työtehtävät keskittyvät tällä hetkellä lastensuojelun piiriin. Olen aina ollut aktiivinen yhdistystoimija ja tälläkin hetkellä luottamustehtäviin kuuluu esimerkiksi Vihdin Demareiden varapuheenjohtajan toimi. Perheeseeni kuuluu vaimoni lisäksi kolme lasta.

 

Jaa sivu