Hei,

suuntaan taas katseen menneeseen puoleen vuoteen, johon korona pandemia on luonut varjonsa. Hallituksen kokoukset, kevätkokouksen ja teemakokoukset, joita meillä oli  kaksi, ovat toteutuneet pääsääntöisesti teamsin välityksellä. Iloksemme molemmat teemakokoukset olivat suosittuja ja saimme runsaasti kuulijoita. Kevään  ensimmäinen teemakokous liittyi perustoimeentulotukeen ja kelasiirtoon. Puhujavieraanamme oli  entinen Kelan pääjohtaja ja nykyinen Tampereen yliopiston työelämä professori Elli Aaltonen. Toisen teemakokouksen puhujaksi saimme Tampereen yliopiston  sosiaalityön professori Tarja Pösön, joka luennoi meille mielenkiintoisista ja puhuttavista aiheista mm. lastensuojelun meditoituminen, nuorten tuloväylät sijaishuoltoon ja  nuorten osallisuusoikeus päätöksen teossa. Kevätkauden lopuksi Heikki Rannan podcast vieraina oli Tarja Pösö ja Outi Viitaharju.

Lisäksi kirjoitimme kaksi kannanottoa Sosiaali- ja terveysministeriöön. Kannanotot koskivat vaativan lastensuojelun sijaishuollon lainsäädännön muuttamista ja  toimeentulotuen myöntämistä uudessa lakimuutoksessa. Hallituksemme jäsen Kristiina Hänninen on kutsuttu kommentoimaan Kuntaliiton tapaamiseen toimeentulotukiasiaa 15.6.21.

Syksyllä meillä on  suunnitelmissa ainakin yksi teemakokous ja toivomme, että saamme tilaisuuteen alansa vahvan asiantuntijan puhujaksi. Suunnitelmamme on,  että  syksyllä voisimme olla jo läsnä ja tavata toisiamme, mutta ajatuksenamme on, että etämahdollisuudet olisivat käytössä myös jatkossakin.

Toivotan teille kaikille rentouttavaa ja aurinkoista kesän aikaa ja syksyllä palataan.

Sosiaalitoimen sosiaalityöntekijät ry:n hallituksen puheenjohtaja Päivi Jokinen

31.5.2021