Mitä sinulle kuuluu jäsen?

Haluaisitko kirjoittaa sivuille? Olisiko sinulla asiaa jaettavaksi yhdistyksen jäsenten kesken? Ota yhteyttä osoitteeseen satakunta@talentia.fi

Kevätterveiset hallitukselta 2020!

 

On aika taas käynnistellä ammattiyhdistystoimintaa keväälle 2020. Katso päivitetty yhteystietolista hallituksen toimijoista vuodelle 2020. Olet aina tervetullut mukaan toimintaamme ja toivommekin, että olet meihin yhteydessä, jos sinulla on kysyttävää, risuja tai ruusuja.

Ystävällisin terveisin hallituksen viestintätiimin puolesta Maija Rantanen

 

Eläkeläistoiminnasta 2016:

Vuosi aloitettiin 10. helmikuuta Harjavallasta Emil Cedercreutzin museosta, jossa oli useampi näyttely, mutta keskityimme ensisijaisesti näyttelyyn Juhlan aika – Ilta- ja päiväjuhlien asuja 1950-luvulta 1970-luvulle, joita asuja Marja Siura ansiokkaasti meille esitteli. Asuthan olivat koottu hänen vanhempiensa juhla-asuista. Kaikki mukana olleet olivat naisia, joten entisaikojen muoti ja vaatetus jaksoivat viehättää. Muutkin Cedercreutzin näyttelyt kyllä kiinnostivat eli Tove Janssonin ja Kari Suomalaisen Ajankuvia sekä Valokuvanäyttely Harjavallan muodonmuutoksesta.

Loppukeväästä 18.5 kävimme ihastelemassa Porin taidemuseossa islantilaisen Eggert Pettursonin Floora – kukkien maailma -näyttelyä. Näyttely esitteli taiteilijan teoksia 1990-luvun alusta lähtien. Esittelykierroksella selvisi myös, että Petturson oli kuvittanut islantilaisten kasvien oppaan ja että hänen teoksensa olivat kiehtova yhdistelmä kasvitieteellistä tarkkuutta ja vapaata maalauksellisuutta. Näyttely oli kovin sopiva kesää odotellessa…

Kulttuuritapahtumat tuntuivat edelleen kiinnostavan meitä Talentian senioreita – liekö työvuosina ollut liian vähän aikaa niille?
Syksyllä meille tuli mahdollisuus päästä Rakastajat teatterin kehräämössä esitettävän uutuusnäytelmän ”Pieni suuri onni” ennakkoesitykseen 29.9. Esitys oli kolmen sukupolven lämminhenkinen komedia Irlannista ja näyttelijöinä maineikas ja erinomainen kolmikko. Runsaslukuinen joukkomme piti kovasti näytelmästä ja suosittelee sitä kaikille sukupolvitarinoista kiinnostuneille.

Vielä kerran kokoonnumme tämän vuoden puolella eli menemme 17.11 Porin Sinfoniettan ”Kesäinen kaiku Espanjasta” harjoituksiin, jossa kapellimestarina toimii Jaakko Kuusisto musiikkimatkalla 1900-luvun Espanjaan.

Kaikissa kokoontumisissamme olemme pyrkineet yhdessä kahvikupposen ääressä vaihtamaan ajatuksia kyseisestä tapahtumasta ja muutenkin tämän päivän maailman menosta. Talentia Satakunta ry on ystävällisesti tarjonnut meille aina pullakahvit ja tässä viimeisessä tapaamisessa keittolounaan.
Tapaamisissamme on ollut eläkeläisosallistujia yleensä 10-25 ja järjestelyistä ovat vastanneet Marja-Terttu Lipponen ja Helinä Ilkka

TERVETULOA TALENTIAN ELÄKELÄISTAPAHTUMIIN KAIKKI SATAKUNTALAISET ELÄKKEELLÄ OLEVAT SOSIAALIALAN TYÖNTEKIJÄT!
Ensi vuonna tavataan taas!

Eläkeläistoiminnan kuva 2016
Marja-Terttu Lipponen, muistelmia:

 

MuistelmiaMate (doc) (33 KB)