Tampereen kaupunki: muutos kertaerään

Pirkanmaan Talentia tiedottaa yhdessä Tampereen kaupungin luottamusmiehen kanssa.

Tämä muistutustiedote koskee niitä työntekijöitä, joiden palvelussuhde on päättynyt tämän vuoden puolella ja, joille ei ole maksettu kertaerää.

Muutos 13.2.2018 solmittuun työ- ja virkaehtosopimukseen paikallisen tuloksellisuuteen perustuvan kertaerän perusteista ja maksamisesta

Tasa-arvovaltuutetun lausunnon perusteella vuoden 2018 kertaerän maksuperusteisiin on sovittu muutos. Muutos koskee niitä työntekijöitä ja viranhaltijoita, jotka perhevapaiden takia eivät ole saaneet kertaerää. Uuden määräyksen mukaan riittää, että yksikin perhevapaapäivä sijoittuu tarkastelujaksolle.

Lähtökohtaisesti työnantajan on selvitettävä oma-aloitteisesti, onko työpaikalla perhevapaita pitäneitä, joille ei ole maksettu kertaerää, mutta joille muutoksen myötä kuuluu kertaerä.

Työntekijät voivat olla yhteydessä suoraan työnantajaan. Tarvittaessa oikeus kertaerään selvitetään luottamusmiehen kanssa. Jos et työskentele enää Tampereen kaupungilla, voit olla yhteydessä Terhi Kontioon (terhi.kontio@tampere.fi) ja toimittaa hänelle vapaamuotoisen hakemuksen kertaerän pyytämiseksi.