Pirkanmaan Talentia esittää Onni Westlundia Talentian hallitukseen

Pirkanmaan Talentia hallitus esittää Onni Westlundia Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian hallitukseen. Talentian liittovaltuusto valitsee Talentian uuden puheenjohtajan ja hallituksen kokouksessaan 21.-22.11.2020. Onnin esittely löytyy alta. Katso lisäksi Onnin esittely kuvineen Pirkanmaan Talentian Facebook-sivulla.

*

Olen koulutukseltani sosionomi (AMK) ja työskentelen asiantuntijana valtakunnallisessa lastensuojelun kehittämisyhteisö Pesäpuu ry:ssä. Työni tavoitteena on lisätä lastensuojelun sijaishuollossa asuvien ja asuneiden nuorten osallisuutta, toimijuutta ja hyvinvointia. Nyt haluan olla mukana Talentian hallituksessa työskentelemässä sosiaalialan korkeakoulutettujen osallisuuden, toimijuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Haluan olla mukana tukemassa Talentian uutta puheenjohtajaa ja koko ammattiyhdistystä kohti tulevaisuutta, jossa sosiaalialan korkeakoulutetut pystyvät tekemään työtään ammattietiikan edellyttämällä tavalla, jokaisella on mahdollisuudet kehittyä täyteen potentiaaliinsa alan asiantuntijoina ja palkkaus on työn vaativuutta vastaavaa. Pidän tärkeänä, että sosiaalialan korkeakoulutettuja edustavana ammattiyhdistyksenä Talentia toimii aktiivisena yhteiskunnallisena keskustelija, tekee töitä eriarvoisuutta ja syrjäytymiskehitystä vastaan ja yhdenvertaisuuden puolesta.

Saavuttaaksemme yhteiset tavoitteemme työelämästä, jossa sosiaalialan korkeakoulutetuilla on mahdollisuus tehdä työtään asiakkaiden hyvinvoinnin vahvistamiseksi parhaalla mahdollisella tavalla ja yhteiskunnasta, jossa sosiaalialan arvo tunnistetaan ja tunnustetaan, tarvitaan konkreettisia tekoja.

Uskon, että lisäämällä vuorovaikutusta sosiaalialan korkeakoulutettujen, alan opiskelijoiden, Talentian aktiivien ja työntekijöiden välillä voidaan syventää yhteistä ymmärrystä ja tehdä näkyväksi eri toimijoiden tarpeita sekä tarttua toimeen. Tämä mahdollistuu luomalla dialogisia tiloja, joissa kaikilla on mahdollisuus saada oma äänensä kuuluviin. Vuorovaikutusta voidaan vahvistaa myös sähköisiä työkaluja ja palautejärjestelmiä edelleen kehittämällä. Näiden rinnalla on tärkeä viestiä siitä, mitä tuloksia ja vaikutuksia syntyy, kun tuo oman äänensä kuuluviin. Meillä on Suomessa kansainvälisestikin täysin ainutkertaiset olemassa olevat verkostot sosiaalialan ammattilaisten kanssa käytävään vuorovaikutukseen sosiaalisessa mediassa, joita voidaan yhteistyössä hyödyntää myös alueyhdistysten, Talentian työntekijöiden ja hallituksen työskentelyssä.

Vahvistamalla sosiaalialan asiantuntijuuden ja arvon tunnettuutta yhteiskunnallisella tasolla voidaan vaikuttaa tehokkaasti niin sosiaalialan ammattilaisten palkkaukseen ja työolosuhteisin kuin eriarvoisuus- ja syrjäytymiskehitykseen. Tähän päästään kehittämällä uudenlaisia tapoja, joilla yksittäiset jäsenet voivat osallistua sosiaalialan sisällölliseen kehittämiseen ja yhteiskunnalliseen vaikuttamistyöhön sekä osallistumalla ja tukemalla jäsenistöä osallistumaan aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Oli kyseessä mikä tahansa tavoite tai toimenpide, niin erityisen tärkeää on, että teemme töitä yhdessä sen saavuttamiseksi. Yhteisenä sosiaalialana meillä on mahdollisuus olla mukana luomassa sellaisen työelämän rakenteita, jossa työnteko on mielekästä ja palkitsevaa, sellaista ammattiyhdistysliikettä, joista voimme olla ylpeitä ja sellaista yhteiskuntaa, jossa jokainen apua ja tukea tarvitseva ihminen sitä myös saa.

Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia saisi minusta hallitukseensa sitoutuneen, yhteiskunnallisesti aktiivisen ja rohkean jäsenen, jolta ei lopu ideat ja ajatukset sosiaalialan korkeakoulutettujen aseman parantamiseksi Suomessa.

Twitter: www.twitter.com/onniwestlund

LinkedIn: www.linkedin.com/in/onniwestlund

-Onni Westlund