Sosionomien tapaaminen 17.5.2019

Sosionomien tapaaminen 17.5.2019

Pirkanmaan Talentia järjesti vapaamuotoisen tapaamisen sosionomeille toukokuussa 2019. Idea tapaamisen järjestämisestä syntyi pääkaupunkiseudulla järjestetystä vastaavanlaisesta tilaisuudesta ja mm. sosionomien uraverkostossa esitetyistä toiveista tapaamisten järjestämisestä muillakin alueilla. Töiden pitäessä myös PirTan hallituslaiset kiireisinä keväällä, jäi tapaamisen suunnittelu ja markkinointi koulutusvastaavilta hieman puolitiehen. Pahoittelut siis, jos tämä on ensimmäinen kerta, kun luet tai kuulet asiasta.

Tapaaminen järjestettiin Tammelan Voimassa ja tapaamisen teemana oli sosionomien osaamisen arvostus ja palkkaus. Reilun parinkymmenen sosionomin tai alalle opiskelevan lisäksi myös Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki tuli paikalle. Tero kertoi tapaamisen aluksi hieman Talentian vaikuttamistyöstä sosionomien osaamisen arvostuksen ja palkkauksen eteen. Paikallaolijoilla oli mahdollisuus myös kysyä Terolta heitä mietityttävistä asioista. Tero viihtyi paikalla useamman tunnin keskustellen yhdessä paikalla olleiden ihmisten kanssa.

Illan aikana vapaan keskustelun lisäksi tarjolla oli myös löyhästi fasilitoitua yhdessä työskentelyä teeman mukaisesti. Kävimme keskustelua tekijöistä, jotka vaikuttavat sosionomien arvostukseen ja palkkaukseen. Tämän lisäksi ihmiset miettivät yhdessä, mitä mahdollisuuksia heillä on vaikuttaa näihin asioihin, mitä me voimme Pirkanmaan Talentian hallituksessa tehdä tilanteen parantamiseksi ja mitä Talentia (tai muut liitot) voivat asialle tehdä.

Alla olevaan kuvaan on koottu niitä asioita, jota paikallaolijat kokivat olevan sosionomien palkkauksen ja arvostuksen lisääntymisen jarruina.

Toisessa kuvassa on koostettu niitä asioita, joita voidaan tehdä sosionomien ammatillisen arvostuksen ja palkkauksen lisäämiseksi. Kuvassa on näkökulmia niin asioihin, joita jokainen voi itse tehdä, mitä alueelliset ay-toimijat voivat tehdä ja mitä ammattijärjestö kokonaisuudessaan voi tehdä. Arvaatko mikä on mikä :D?

Keräsimme paikallaolijoilta palautetta, siitä minkälaisia toiveita heillä on tulevaisuuden toiminnalle, jota Pirkanmaan Talentia voisi järjestää. Otetaan nämä vinkit käyttöön ja suunnitellaan tulevia juttuja niiden pohjalta.

Kiva kun jaksoit tänne asti!

Blogihetken tarjosi ja kivaa syksyä toivottelee,

Onni Westlund

pirkanmaan-talentia-ry