Puheenjohtajan terveiset

Vaikuttamisen nuija tarjolla – ota koppi!

Aina välillä on hyvä luoda katsaus menneeseen ja kurkata mitä onkaan tullut tehtyä. Näin väistyvänä Talentia Päijät-Hämeen puheenjohtajana kun asiaa tarkastelen, niin voin todeta, että paljon on muuttunut yhdistystoiminnassa kuluneen neljän vuoden aikana. Tietotekniset mahdollisuudet ovat kehittyneet ja toki samalla luoneet tarpeen opetella uutta ja pysyä kehityksessä mukana. Mm. sähköinen ilmoittautumislinkki yhdistyksen tapahtumiin on helpottanut tiedon keräämistä ja hallintaa sekä samalla tuonut lisävastuuta teknistä puolta hoitaville hallituksen jäsenille. Uusi GDPR-asetus, sen ymmärtäminen ja käyttöön ottaminen yhdistystoiminnassa ovat aiheuttaneet toisinaan harmaita hiuksia meillekin. Mutta samalla ymmärrämme, että jäsenten tietosuojasta huolehtiminen on oleellinen ja välttämätön osa toimintaamme.

Kulunut vuosi erityispiirteineen on tuonut aivan uudenlaisen vivahteen yhdistystoimintaamme. Hallituksen kokousten siirtyminen etäyhteyksille on onnistunut pääsääntöisesti hyvin, mutta kerran olimme pakotettuja pitämään kokouksen WhatsApin chatissa. Siinä vaadittiin jo melko pro-tason lehmän hermoja, jotta malttoi odottaa, että kaikki saivat näkemyksenä näpyteltyä ennen seuraavaan aiheeseen siirtymistä. Mutta siitäkin selvittiin. Epävarmuus tulevasta on leimannut myös yhdistystoimintaa kuluvana vuonna. Tapahtumaa ideoidessa ei ole voinut tietää miten maailma ehtii muuttua, ennen kuin H-hetkeen päästään. Osa teistäkin on tämän kokenut, kun olemme joutuneet perumaan tai siirtämään tämän vuoden tapahtumia. Olette kuitenkin osoittaneet ymmärrystä, vaikka muuttuneet tilanteet ovatkin harmittaneet. Kiitos siitä!

Yksi muutos yhdistyksen toiminnassa koittaa taas syyskokouksen myötä 28.11.2020 Pajulahdessa. Silloin yhdistys valitsee uudet jäsenet hallitukseen erovuoroisten tilalle. Myös puheenjohtajan nuija odottaa uutta kopauttelijaa. Jatkan toki Talentian toiminnassa, mutta muissa rooleissa. Tällä hetkellä varmaa on, että toimin Päijät-Hämeen uutena edustajana Talentian liittovaltuustossa kaudella 2020-2024 yhdessä Ari Salosen kanssa.

Rohkaisenkin teistä jokaista makustelemaan ajatusta, että ”entä jos minä toimisinkin yhdistyksen puheenjohtajana ensi vuonna”. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja valitaan aina vuodeksi kerrallaan. Puheenjohtajan tärkein tehtävä on varmistaa, että hallitus toimii yhdessä sovittujen tavoitteiden saavuttamiseksi. Tavoitteet määritellään toimintasuunnitelmassa, joka hyväksytään syyskokouksessa.

Puheenjohtajalla on oiva tilaisuus tehdä vaikuttamistyötä yhdistyksen keulakuvana ja yhdistyksen tuella. Itse olen kaikki puheenjohtajuusvuoteni toiminut työelämässä JUKOn pääluottamusmiehenä edustaen tasapuolisesti kaikkia Akavan jäsenliittoihin kuuluvia PHHYKY:n työntekijöitä. Tämän vuoksi olen kokenut, etten ole voinut profiloitua niin vahvasti talentialaisten asioiden edistäjänä kuin olisin halunnut. Niinpä uudella puheenjohtajalla on varsin toivottava, uusi aluevaltaus tarjolla. Olisi vihdoin aika saada myös talentialaisille tärkeät asiat näkyville paikallismediassa.

 

Vastaan mielelläni kaikkiin mahdollisiin ja mahdottomiin kysymyksiin puheenjohtajan tehtävään liittyen. Laitathan kysymyksesi ja soittopyyntösi yhdistyksen sähköpostiin paijat-hame@talentia.fi otsikolla ”Puheenjohtaja”.

 

     

Aurinkoista ja värikästä syksyn jatkoa kaikille! Toivottavasti nähdään Pajulahdessa reippailun ja hyvän ruuan merkeissä, toki turvavälit muistaen!

Linda Sydänmäki

Talentia Päijät-Häme ry:n puheenjohtaja 2017-2020

talentia-paijat-hame-ry