JUKO: Avainta-aloille neuvottelutulos

Avainta-alojen työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin neuvottelutulos keskiviikkona 15. kesäkuuta. AVAINTES koskee noin 40 000:ta palkansaajaa.

JUKO-liittojen AVAINTESin piirissä olevat jäsenet työskentelevät muun muassa hallinto- ja toimistotehtävissä, sosiaali- ja terveydenhuollossa tai ict-aloilla.

Seuraavaksi tuloksen käsittelevät järjestöjen hallinnot. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan, kun kaikkien neuvotteluosapuolten hallinnot ovat hyväksyneet sen.

Neuvottelut työehtosopimuksesta alkoivat 12. tammikuuta. Sopimuksettomaan tilaan Avainta-alat siirtyivät maaliskuun alussa.

JUKO on julkaissut uutisen 15.6.2022.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO edustaa virka- ja työehtosopimuksillaan 200 000:ta akavalaista. Kolmasosa kuntasektorin 425 000 palkansaajasta on JUKO-liittojen jäseniä. He työskentelevät kuntien eri toimialoilla asiantuntija-, johto- ja esimiestehtävissä. Jukolaisia palkansaajaryhmiä ovat muun muassa opetusalan, varhaiskasvatuksen, sosiaali- ja terveydenhuollon, hallinnon, liikunta- ja nuorisoalan, tekniikan sekä kulttuurin, kirjaston ja museoalan asiantuntijat.