Talentia Lappi ry:n puheenjohtajan tervehdys

Talentia Lappi kansikuva- Jasim

Olemme aloittaneet uuden hallituksen kanssa työskentelyn ja jakaneet tehtäviä. Meillä on kasassa huippuja sosiaalialan korkeakoulutettuja ammattilaisia ja odotankin kovasti hallitustyöskentelyä heidän kanssaan. Olemme saaneet mukaan useita uusia hallituslaisia. Hallituksemme jäsenet ovat tänä vuonna jaettu tiimeihin, joiden toimintaa suunnittelimme ja kehitimme viime vuoden lopussa. Orientaatioviikonlopussamme otimme tiimit käyttöön ja jokainen tiimi kehittää toimintaansa läpi vuoden. Hallituksen lisäksi meillä on toiminnassamme mukana aktiivijäseniämme mm. järjestövalmiuden tehtävissä sekä senioritoiminnassa. Tulemme esittelemään alkuvuodesta hallituslaisiamme somessa, niin pääset sinäkin meihin tutustumaan.

Edessämme on mielenkiintoinen vuosi. Iso osa jäsenistämme on siirtynyt suuren liikkeenluovutuksen myötä työskentelemään hyvinvointialueelle. Haluamme kuulla jäseniltämme, miten siirto on onnistunut Lapin hyvinvointialueellamme. Tätä varten meillä on tulossa helmikuussa jäsenilta Tornioon sekä Rovaniemelle, tulethan mukaan vaihtamaan kuulumisia ja verkostumaan kanssamme.

Hyvinvointialueen siirtymään liittyen, meillä on tulossa keväällä tärkeät luottamusmiesvaalit. Olemme saamassa hyviä ehdokkaita Lapin alueellemme ja nyt olisikin tärkeää, että jokainen hyvinvointialueella työskentelevä käy äänestämässä omaa ehdokastaan. Tästä tulemme kertomaan teille enemmän kevään edetessä.

Myös eduskuntavaalit odottavat keväällä ja Talentia on viime vuoden puolella lanseerannut kampanjan ”Ei pudoteta ketään!” Kampanja on mielestäni oikein osuva, kun tiedämme tulevat säästöpaineet hyvinvointialueilla. On tärkeää saada sosiaalialan ääni kuuluviin myös eduskunnassa.

Jatkamme vaikuttamistyötä myös Talentia Lapin suunnalta hyvinvointialueille. Tähän tärkeä viesti on mm. SO-kuuluu kaikille. Emme voi koskaan tietää, milloin elämässämme tapahtuu sellaisia asioita, että tarvitsemme tueksemme sosiaalipalveluita. Tätä viestiä on tärkeä rummuttaa.

Jäsen tapahtumia olemme hallituksessa suunnitelleet ja näistä tiedotamme teille jäsenkirjeessämme ja tietenkin somekanavissamme Facebookissa ja Instagramissa. Jos et vielä seuraa meitä, tule mukaan! Huomaathan pitää jäsentietosi, kuten sähköpostiosoitteesi ajantasalla, niin viestimme tavoittaa sinutkin. Toivottavasti nähdään eri tapahtumissa kanssanne!

Jatketaan yhdessä sosiaalialan korkeakoulutettujen asioiden ajamista! Toivotan teille onnea tähän vuoteen, pidetään huolta hyvinvoinnistamme!

Terveisin Talentia Lappi ry:n hallituksen puheenjohtaja,

Mari Louste