Kiitos vuodesta!

Kummallinen vuosi 2020 yllätti ja tarjosi monenlaisia mahdollisuuksia oppimiseen. Yhdistyksen jäsenilleen suunnittelemia tapahtumia muunneltiin koronatilanteen eläessä. Lähitapahtumina pystyimme järjestämään suositun suklaantekokurssin Torniossa ja Rovaniemellä sekä kesällä perhetapahtuman Konttisen kesäteatterilla. Opimme toimimaan hybridisti: järjestimme kevät- ja syyskokouksen pientapahtumina eri paikkakuntien ravintoloissa, josta oltiin yhteydellä pääkokouspaikkaan virtuaalisesti.  Yhteisölliseksi tapahtumaksi suunniteltu aamiaistapahtuma vaihdettiin noutoaamiaiseksi, jonka sai hakea työpaikalle tai kotikonttoriin. Aamiaistapatuma tullaan uusimaan jälleen ensi vuonna ja toivottavasti entistä isompana. Mindfulness -mielenrauhaharjoitteet järjestimme täysin virtuaalisesti. Muistimme opiskelijajäseniämme hienolla Lapin maakunnan muotoisella haalarimerkillä.

Opimme tekemään asioita toisin ja hajauttamaan entisestään tapahtumien järjestämistä eri puolille Lappia. Tämä on vahvuutemme yhdistyksenä. Maantieteellisen laajuutensa vuoksi Talentia Lappi on edelläkävijä toimintojen järjestämisessä etänä ja monilla paikkakunnilla yhtä aikaa.

Yhdistyksen vuoden 2020 hallitus ehti tapaamaan toisiaan vain kerran alkuvuodesta. Toimimme silti täysipainoisesti. Kokoonnuimme kuukausittain etäyhteyksillä suunnittelemaan tapahtumia ja osallistumaan paikalliseen sekä valtakunnalliseen sosiaalialan korkeakoulutettujen edunvalvontaan.  Alkuvuodesta yhdistys valmistautui mahdollisiin paikallisiin työtaistelutoimenpiteisiin, sillä työ- ja virkaehtosopimusneuvottelukierros oli vaikea. Nyt olemme siihenkin entistä valmiimpia.

Haluan kiittää mahdollisuudesta toimia yhdistyksen puheenjohtajana. Se on ollut mielenkiintoinen uuden opettelun paikka, joka on antanut enemmän kuin on ottanut. Hallituksessamme istuu upeita sosiaalialan ammattilaisia, joilla on vahva tahto toimia yhteisen hyväksi.  Muistutan, että kaikki yhdistyksen ”rivijäsenet” ovat tervetulleita osallistumaan hallituksen kokouksiin, esimerkiksi etäyhteydellä.

Laitelkaa hallitukselle myös viestejä, sillä haluamme kuulla, mitä teille kuuluu ja millaisia haasteita työssänne kohtaatte. Teiltä saamamme paikallinen ajankohtaistieto mm. työskentelyolosuhteista on tärkeää, sillä me välitämme paikallisia olosuhdetietoja valtakunnan Talentiaan. Vaikutamme Talentian välityksellä esimerkiksi lainsäädäntöuudistuksiin ja muihin muutoksiin, joilla on vaikutusta teidän kaikkien työhön.

 

Hyvää joulua ja onnea tulevaan vuoteen!

Ystävällisin terveisin,
Laura Tiitinen
puheenjohtaja 2020