Rovaniemen työntekijöiden työhyvinvointi-raportti luettavissa

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Lappi ry selvitti maaliskuussa 2021 toteutuneessa kyselyssä Rovaniemen kaupungilla työskentelevien jäsentemme näkemyksiä työskentelyolosuhteista ja työhyvinvoinnista. Toteutimme kyselyn taustoittamaan Talentian puheenjohtajan Jenni Karsion ja Rovaniemen kaupungin virkamiesten tapaamista maaliskuun lopulla 2021.

Kyselyn tuloksista merkittävimpänä korostuvat jälkeenjäänyt palkkataso, vähäiset resurssit ja liiallinen kuormittuminen sekä useat työn organisointiin liittyvät seikat.
Moni pohti työpaikan vaihtoa.

Alustavia kyselytuloksia on kerrottu Rovaniemen kaupungin sosiaalipalveluiden esimiehille ja johtajille. Raportti on myös lähetetty heille sekä poliittisille päättäjille. Kyselyn tuloksista on julkaistu kirjoitus Lapin Kansa -lehdessä 6.4.2021. Toivomuksenamme on, että Rovaniemen kaupunki hyödyntää tuloksiamme sosiaalipalveluiden henkilöstön työhyvinvoinnin ja palkkauksen kehittämisessä. Meillä on varmasti yhteinen tavoite: hyvinvoivat, osaavat ja pysyvät sosiaalialan korkeakoulutetut.

Saimme merkittävää tietoa vaikuttamiseen kyselyn kautta ja haluamme kiittää kaikkia vastaajia. Tulemme laajentamaan kyselyä sisällön ja vastaajien osalta. Teemme myöhemmin laajan kyselyn, joka koskettaa kaikkia Talentia Lapin jäseniä.

Pääset lukemaan kyselyraportin tästä linkistä: Jäsenkyselyraportti_Rovaniemi_04_2021pdf

Lisätietoja osoitteesta: lappi@talentia.fi