Terveisiä Talentian varhaiskasvatustyöryhmästä!

Terveisiä Talentian varhaiskasvatustyöryhmästä!

Varhaiskasvatustyöryhmän viimeisin kokous pidettiin 27.8. klo 16.00 Pasilassa Talentian toimistolla.
Kokouksen aluksi KT, YTM Anna-Leena Välimäki Oulun yliopistosta esitteli kirjoittamansa kirjan ”Kun työ tulee hymyillen kotiin”. Kirja kertoo perhepäivähoidon historiasta ja nykytilasta. Kirja julkaistaan lähiaikoina sähköisessä muodossa. Tiedossa ei ollut, tuleeko kirjasta myös paperiversio.

Työryhmä valmistelee varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäväkuvaa käyttäen Varhaiskasvatuksen suunnitelman perusteita ja Sosionomi ammattikorkeakouluissa -selvitystä työskentelyn pohjana.

Työryhmässä keskusteltiin varhaiskasvatuslain toimeenpanosta. Talentia seuraa valppaasti rekrytointi-ilmoituksia ja virheellisissä rekrytointi-ilmoituksissa lähettää
korjausvaatimuksen työnantajalle. Jos siis näette jossain ilmoituksen varhaiskasvatuksen opettajan tehtävistä, joissa kelpoisuusehtona on ainoastaan kasvatustieteiden kandidaatti, olkaa yhteydessä Talentiaan Marjo Varsaan.

Kokouksessa tuli myös esille, että jotkut työnantajat jo kiireesti laativat varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäväkuvia ja tarjoavat niitä allekirjoitettavaksi sosionomeille. Nyt muistutan, että kenenkään nyt opiskelemassa tai työssä olevan ei tarvitse sitä allekirjoittaa, jos ei halua.
Yksi syy, miksi en suosittele allekirjoittamista, on se, että KVTES:ssa ei ole hinnoittelukohtaa varhaiskasvatuksen sosionomille, joten on riski siihen, että työnantaja hinnoittelee tehtävän alemmalle tasolle kuin varhaiskasvatuksen opettajan.

 

Maritta Harju

Pääluottamusmies JUKO ry

RAIJA EEVI MAARIA KONTUNEN